Rețete pentru slăbit

Aceste rețete pentru slăbit, având număr redus de calorii sunt exact ceea ce ai nevoie pentru a începe un regim alimentar sănătos. Cu adaos de ingrediente bogate în fibre, inclusiv legume și leguminoase, următoarele rețete te vor menține sătul pentru mai mult timp.

Pizza cu dovlecei

6 porții

Durată totală: 45 minute

Ingrediente:

2 dovlecei dați pe răzătoare și storși de zeamă

2 ouă mari bătute

35 g făină integrală

sare

450 g mozzarella

45 g parmezan ras

2 roșii mici, tăiate în jumătate și feliate

1 ceapă roșie tocată

1 ardei gras tăiat julien

Opțional: oregano și busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 230° C. Într-un castron mare, combină primele 4 ingrediente și apoi adaugă mozzarella și parmezanul. Transferă amestecul într-o tavă de pizza și lasă-l la cuptor până se rumenește, preț de 13-16 minute. Acum cuptorul ar trebui redus la 400° C. 

Presară apoi cu restul de brânză mozzarella și adaugă roșii, ceapă, ardei, parmezan și ierburi aromatice dacă dorești să folosești. Lasă pizaa în cuptor până când marginea devine aurie și brânza este topită, aproximativ 10-15 minute. La final se poate presăra și busuioc proaspăt.

Cartofi și ouă cu brânză la cuptor

3 porții

Durată totală: 30 minute

Ingrediente:

40 g unt

1 kg de cartofi roșii, 

pătrunjel proaspăt tocat

2 căței de usturoi, 

sare 

piper

4 ouă

100 g brânză rasă

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200° C. Într-o tigaie de fontă, sau alt material rezistent la cuptor, topește untul la foc mediu. Adăugă cartofii și lasă-i pe foc până devin aurii și fragezi, amestecând din când în când. Se adaugă apoi pătrunjel, usturoi, sare și piper. Cu dosul unei linguri se fac 4 spații în amestecul de cartofi și se sparge câte 1 ou în fiecare din ele.

Coace apoi preparatul la cuptor până când albușurile sunt complet întărite și gălbenușurile încep să se îngroașe, dar nu sunt tari, aproximativ 9-11 minute. Se presară cu brânză și se mai coace până când brânza se topește, aproximativ 1 minut.

Supă cu fasole și legume

6 porții

Durată totală: 30 minute

Ingrediente:

1 lingură de ulei de măsline

1 cartof mediu, curățat și tăiat cubulețe

2 morcovi medii, tocați

1 ceapă medie, tocată

2 tulpini de țelină, tocate

1 dovlecel mediu, tocat

1 ardei iute tocat mărunt

1 conservă de fasole albă

500 de ml supă de legume sau de pui la alegere

1 cutie sos de roșii

pătrunjel proaspăt

cimbru proaspăt sau uscat

Mod de preparare:

Într-un vas cuptor, încălzește uleiul la foc mediu. Adăugă cartofii și morcovii și amestecă 3 minute. Adaugă apoi ceapa, țelina, dovlecelul și ardeiul și lasă la gătit, amestecând 3-4 minute sau până când legumele sunt crocante.Se amestecă ingredientele rămase și se lasă să clocotească. Apoi se reduce căldua și se fierbe cu capacul pus 12-15 minute.

Supa răcită poate fi ulterior congelată. Pentru utilizare, dezgheață parțial la frigider peste noapte. Se încălzește apoi a doua zi într-o cratiță, amestecând din când în când și adăugând puțină apă dacă este necesar.

Ardei umpluți în stil grecesc

4 porții

Durată totală: 1 ora și 30 minute

Ingrediente:

8 ardei grași verzi

5 ml ulei de măsline

1 ceapă mică, tocată

2 căței de usturoi

busuioc proaspăt sau uscat

8 măsline fără sâmburi, tăiate felii

50 g brânză feta

25 g pesmet

60 ml apă

1 ou

piper

3 kg carne tocată de curcan

2 conserve de sos de roșii

Preîncălzește cuptorul la 180° C. Tăie și aruncă cotoarele de la ardei și îndepărtează semințele. Într-un  vas cuptor, fierbe ardeii în apă clocotită timp de 2 minute. Scurge și clătește ardeii în apă rece, apoi lasă-i se se usuce.

Într-o tigaie mică, încălzește uleiul la foc mediu și  adaugă ceapa și usturoiul prăjindu-le până se înmoaie. Se adaugă apoi busuioc și se transferă totul într-un castron mare. Acum se adaugă și măslinele, brânza, pesmetul, apa, oul și piperul. La urmă se adaugă carnea de curcan și se amestecă ușor bine.

Se pune apoi amestecul cu lingura în ardei. Așează ardeii într-o tavă de copt și pune deasupra sosul de roșii. Lasă ardeii la copt, 45-50 de minute sau până când devin fragezi.

Linte cu roșii și usturoi

6 porții

Durată totală 30 minute

Ingrediente:

1 lingură de ulei de măsline

2 cepe medii, tocate

4 căței de usturoi tocați 

400 g de linte roșie 

1/2 linguriță de ghimbir măcinat

1/2 linguriță boia dulce

Sare și piper după gust

700ml de apă

Sucul de la o jumătate de lămâie

3 linguri de pastă de roșii

200 g iaurt grecesc

Opțional: Roșii proaspete tocate

Mod de preparare:

Într-o cratiță mare, încălzește uleiul la foc mediu și călește ceapa preț de 2 minute. Adăugă usturoiul și mai călește încă 1 minut. Se adaugă apoi lintea, condimentele și apa și se lasă la la fiert. După ce a dat în clocot, se reduce focul și se fierbe cu capacul pus până când lintea este fragedă, cam 25-30 de minute.

La final se amestecă sucul de lămâie și pasta de roșii. Se servește cu iaurt și roșii.

Poftă bună! 

Dacă unul dintre obiectivele tale este să gătești mai mult și mai sănătos acasă pentru a menține eforturile de slăbire, vei dori să te pregătești pentru succes. O parte cheie a acestui proces este să te asiguri că ai un arsenal de rețete noi pentru meniuri sănătoase.

Poate fi greu să găsești rețete hrănitoare care sunt gustoase, încercând în același timp să te încadrezi într-un număr limitat de calorii pentru a-ți îndeplini obiectivele de scădere în greutate. Din fericire, aceste rețete sănătoase au fost alese atât pentru gustul lor aromat cât și pentru numărul scăzut de calorii.