Produse naturale pentru slăbit

Majoritatea oamenilor au sau au avut la un moment dat kilograme în plus și știu cât de dificil este să susții o pierdere sănătoasă în greutate. Ești gata să explorezi produsele naturale pentru slăbit? Pierderea în greutate este, în general, urmarea unei diete echilibrate și a unur exerciții fizice desfășurate zilnic, dar următoarele super alimente îți vor fi de mare folos în acest proces.

În corpurile noastre se desfășoară permanent sute de reacții și procese metabolice, iar suplimentele pentru slăbit facilitează arderea grăsimilor, ameliorarea nivelului de energie și utilizarea sănătoasă a grăsimii corporale ca și combustibil. Unele dintre aceste suplimente au și alte beneficii grozave pentru organism, cum ar fi menținerea unui ficat sănătos, normalizarea nivelurilor de zahăr din sânge sau detoxifierea!

Produse naturale pentru slăbit:

  1. Omega 3

Ar putea inflamația să fie de vină pentru creșterea în greutate? Studiile au arătat o legătură între dietele sărace în omega 3 și nivelul de inflamație din organism. Aceasta duce la scăderea sensibilității la insulină a celulelor și la acumularea suplimentară de grăsime corporală.

Datorită acizilor grași omega 3, uleiul de pește a devenit unul dintre cele mai recomandate produse naturale, atât de către medicină convențională, cât și de către cea naturistă. Deloc surprinzător, având în vedere rolul acestor acizi, nu numai în nivelurile de inflamație, ci și în sănătatea inimii, a creierului și a funcției celulelor în general.

  1. Spirulina

Această algă verde-albăstruie este plină de vitamine, minerale și fitonutrienți, inclusiv antioxidanți și compuși fenolici. Este unul dintre cele mai cunoscute și mai apreciate super alimente. S-a demonstrat că spirulina scade apetitul, inflamația și grăsimea corporală. În plus, modulează și apariția stresului oxidativ produs de excesul de grăsime corporală. Este unul din mecanismele prin care se susține un răspuns antiinflamator sănătos, dar și un ingredient cheie pentru a restabili funcția digestivă.

  1. Probioticele

Probioticele sunt adesea numite bacterii „bune” sau „utile”, deoarece ajută la menținerea sănătății intestinului. Bacteriile intestinale bune reprezintă cheia pentru multe procese metabolice diferite, iar pierderea sănătoasă în greutate este unul dintre acestea. Studiile care au comparat flora intestinală, au arătat un număr redus din aceste bacterii prietenoase la persoanele obeze în comparație cu cele cu o greutate normală.

  1. Complexul de vitamine B

Vitaminele B se numără printre cei mai apreciați nutrienți din organism. Funcțiile lor sunt vaste, iar capacitatea acestora de a susține un metabolism sănătos și robust este de o importanță radicală.

Există 8 vitamine B diferite, care funcționează atât singure, cât și combinate între ele în proporții adecvate. Vitaminele B care alcătuiesc întregul complex sunt:

 

B1 (tiamina)

B2 (riboflavina)

B3 (niacina)

B5 (acid pantotenic)

B6 (piridoxina)

B7 (biotina)

B9 (acidul folic)

B12

Vitamina B1 ajută organismul să utilizeze carbohidrații pentru energie, în timp ce B6 este esențială pentru facilitarea fluxului sanguin și pentru răspunsul glandelor suprarenale la stres. B12 este necesară pentru zeci de funcții metabolice, inclusiv pentru transformarea grăsimilor și a proteinelor în energie. Dacă dorești o cură cu vitaminele B, este important să cauți surse fără aditivi sau coloranți.

  1. Legumele verzi

Când încercăm să slăbim, de multe ori trecem cu vederea cel mai muncitor organ din corpul nostru, care se află la baza unei greutăți sănătoase, a funcționării corespunzătoare a metabolismului și care ajută la curățarea substanțelor nedorite din corpul nostru. Adevărul este că ficatul are mult mai mult de-a face cu pierderea în greutate decât își dau seama majoritatea oamenilor.

Broccoli, conopida, varza, prazul, precum și celelalte legume din familia cruciferelor sunt utile pentru susținerea căilor naturale de detoxifiere, având rol important în buna funcționare a metabolismului. De asemenea, poți opta pentru orice legumă verde intens colorată pentru a obține beneficii similare.

Dacă dieta ta este săracă în acest tip de alimente, adăugarea unui supliment verde de înaltă calitate îți poate susține obiectivele de scădere în greutate și poate promova funcționarea sănătoasă a insulinei, normalizarea nivelurilor de zahăr din sânge, precum și detoxifierea.

  1. Somnul

Nu ne gândim de obicei la odihnă ca la un supliment, dar somnul de bună calitate este prea important pentru a fi neglijat, dacă încerci să slăbești sigur și eficient. Organismul uman este o mașinărie fin reglată de hormoni și mesageri chimici care controlează fiecare funcție din corp, inclusiv apetitul.

Ce legătură are somnul cu hormonii care controlează apetitul? Când suntem lipsiți de somn, experimentăm o creștere a hormonilor care țin de senzația de foame și o scădere a hormonilor care ne fac să ne simțim sătui. Aceasta înseamnă că e posibil să te descurci câteva nopți cu un somn nu prea grozav, dar pe o perioadă mai lungă, poate apărea senzația de foame și poți ceda poftei de alimente bogate în carbohidrați, cu conținut ridicat de zahăr, care aduc rapid creșterea în greutate.

Alte recomandări în ceea ce privește slăbitul în mod natural

Există multe probleme pe care le avem cu toții atunci când încercăm să slăbim, dar deși observăm aspecte comune, avem tot la fel de mulți factori unici care ne deosebesc de ceilalți. Ceea ce funcționează pentru tine poate să nu funcționeze pentru niciunul dintre prietenii sau rudele tale și invers. 

Încearcă să identifici tehnicile de slăbire care funcționează cel mai bine cu aspectele fiziologiei tale. Creșterea în greutate are o cauză principală diferită pentru fiecare persoană și este important să descoperi și să corectezi dezechilibrele din interiorul corpului care îți vor deschide ușa, nu numai către pierderea în greutate, ci și către o bunăstare a întregului organism.