Cum apare si cum se trateaza acneea la copii?

 

Copilaria este o etapa frumoasa din viata fiecaruia, ocrotita de griji si nevoi. Dezvoltarea la nivel fizic si biologic este in plina ascensiune si atent supravegheata de ochii vigilenti ai parintilor. Tenul copiilor se caracteriseaza in primul prin prin puritate si acuratetea de care da dovada. In cazuri mai rare, se poate totusi sa apara o forma usoara de acnee si in cazul copiilor. Cum procedam cu acneea in cazul copiilor de 7-10 ani?

Acest subiect este unul sensibil pentru ca implica copii. Dar acesta nu este un motiv de prea mare ingrijorare pentru ca in ceea ce priveste acest subiect, acneea la ei nu este una prea dezvoltata si cu cateva indicatii in scurt timp se poate trata.

La copii, acneea care le apare se numeste acnee microchistica sau puncte albe-puncte negre. De obicei se trateaza foarte bland, in sesul ca prima data trebuie identificata forma, care este evolutia si astfel se recomanda conform nevoilor de regula produse dermato cosmetice. Tratamentele ca si in cazul oamenilor mari, tot in jur de 2-3 luni dureaza si se desfasoara sub atenta supraveghere a doctorului care urmareste atent evolutia tratarii acneei cat si a produselor pe care i le administreaza. In sensul ca daca un anumit produs nu ii este prielnic copilului il poate schimba din timp fara a aparea nereguli.

In cazul in care doctorul vede ca evolutia nu este una dorita, de comun acord cu parintele ii administreaza o doza mica de acid azelaic in concentratie de 15%, insa acest lucru de obicei se foloseste cu retinere si la intelgerea numaidecata cu parintele. Parintele va fi indrumat cum sa ii administreze copilului medicamentul. Nu se aplica mai mult de doua ori pe saptamana, in cantitate foarte mica, intotdeauna doar seara, iar dupa aplicare parintele trebuie sa fie atent sa nu clateasca produsul sau copilul, in eventualitatea in care simte un disconfort, iar din  reflex sa mearga sa se spele. Produsul trebuie lasat sa actioneze nimim 6-8 ore si in acest interval orar este interzisa spalarea daca se doreste obtinerea rezultatelor in urma tratamentului desigur.

Cum apare si cum se trateaza acneea la copii?

 

 

 

 

 

 

 

In cazul copiilor mai mari putin, de 11-12 ani si aparitia de cosuri, de papule, de pustule, de leziuni suprainfectate se poate tratata deja cu tratament antibiotic local, niciodata un tratament antiancneic sistemic, adica pastile de antibiotic din diverse clase, niciodata cu administrare orala, ci din contra, una la nivel local. Tratamentele trebuie facute cat mai rezervat si sa fie rezumate la tratamente locale care pot sa contina antibiotic, ca de exemplu clindamicina.

Un alt ingrediemt de evitat copiilor este derivatul de vitamina A administrat pe cale orala, lucru care se poate recomanda in schimbi tinerilor care se apropie deja de varsta de 18 ani, poate chiar 20 de ani. Cand se stie ca persoana in cauza va respecta tratamentul, e constienta si suficient de matura incat sa inteleaga responsabilitatea de a lua un tratament corect sub indrumarea doctorului. Doar pentru aceasta categoriede tineri se poate recomanda cu incredere un antibiotic puternic si cu  aplicarea lui prin inghitire. De aceea nu este recomandat copiilor, dar si din cauza ca organismul unui copil nu e suficient de dezvoltat si suficient de puternict incat sa faca fata.

Cum apare si cum se trateaza acneea la copii?

 

 

 

 

 

 

 

Aparitia acneei la copii este datorata instalarii pubertatii precoce. Ingrijirea corecta a tenului este primul pas pentru prevenirea cat si eliminarea leziunilor usoare. Glandele suprarenale intra la pubertate cu doi ani mai inaintea ovarelor la fetite si a testiculelor la baietei.

Fenomenul se produse in jurul varstei de 7 ani, se manifesta printr-o crestere in inaltime mai accelerata, eventual aparitia parului pubian si axile. In acelasi timp se observa o crestere a activitatilor glandelor sebacee, ce produce aparitia acneei. De asemenea, parul incepe sa se ingrase, iar glandele sebacee incep sa functioneze ca la adulti.

In ceeea ce priveste aceste schimbari specifice cresterii la copiii, doar doctorul endocrinolog este in masura sa precizeze daca evolutia fizica a copilului este sanatoasa sau nu. In unele cazuri poate fi vorba de o pubertate precoce.

Ce este foarte important totusi este ca fiecare copil sa aiba un obicei din a se spala pe fata cu apa si sapun. Parintii au datoria sa le ofere copiilor mese regulate, diversificate si bogate in nutrienti si fibre, pentru a acoperi necesarul vitaminelor, proteinelor, carbohidratilor etc din organism.

 

Alte tratamente naturiste in articolele urmatoare: