Tratatamente naturiste digestie – ghid naturist

Colici bebelusi

Unii bebeluşi sunt predispuşi la colici infantile în primele luni de viaţă. Acestea sunt cauzate de spasmele unor organe şi sunt însoţite de dureri care pot fi acute. După ce aţi dat copilului un biberon cu ceai de plante medicinale, lăsaţi-l să se întindă pe burtă în braţele dumneavoastră. Acest lucru pare să le calmeze durerea. Multe seminţe de plante medicinale redau starea de confort a copilului. Acesta va scăpa de probleme după un timp, deci trebuie doar să îl mângâiaţi şi să fiţi alături de el.

Tratament cu muşeţel

Faceţi o infuzie cu o linguriţă cu muşeţel şi una cu seminţe de fenicul într-o cană cu apă fiartă timp de 15 minute. Strecuraţi bine şi adăugaţi 1/2 lingură cu lichid în mâncarea bebeluşului. Puteţi repeta operaţiunea de 3 ori pe zi dacă este nevoie.Tratatamente naturiste digestie

Tratament cu seminţe

Mestecaţi câte 2 linguri cu seminţe de mărar, seminţe de fenicul şi de anason. Adăugaţi câte 2 linguri cu iarba-mâţei şi muşeţel, care acţionează ca un relaxant. Adăugaţi o linguriţă cu amestec o cană cu apă fiartă. Lăsaţi la infuzat timp de 15 minute.

Strecuraţi bine şi diluaţi ceaiul într-o cantitate egală de apă. Daţi copilului lichidul cu biberonul între mese.

Crampele

Crampele stomacale

Ceaiul de roiniţă este des folosit împotriva crampelor. Puneţi 6-8 frunze de roiniţă într-o cană cu apă clocotită. Lăsaţi la infuzat timp de 10 minute, după care strecuraţi. Îndulciţi şi beţi călduţ. Dacă doriţi, puteţi adăuga şi ghimbir.

Probleme digestive

Adjuvant pentru digestie

Amestecaţi câte o cană cu seminţe de fenicul, seminţe şi frunze de mărar, flori de muşeţel, anason şi frunze de mentă creaţă. Turnaţi o cană cu apă fiartă peste o linguriţă din amestecul de plante. Acoperiţi şi aşteptaţi 10 minute. Strecuraţi şi îndulciţi infuzia. Serviţi-o călduţă după masă, pentru a ajuta la digestie.

Remediu cu cafea

Cafeaua poate ajuta la digestie după mâncare. De asemenea, poate îmbunătăţi apetitul dacă beţi o cană cu o jumătate de ora înainte de masă.

Adjuvant pentru digestie cu ardei iute Cayenne

Presărarea generoasă a ardeilor iuţi Cayenne în mâncare vă va ajuta să combateţi problemele digestive. Continuaţi tratamentul până când problema este rezolvată. Ardeii iuţi Cayenne pot fi utilizaţi şi sub formă de ceai sau capsule pentru combaterea digestiei. Trebuie doar să adăugaţi 1/2 linguriţă cu ardei iute Cayenne la o cană cu apă fiartă. Beţi câteva căni pe zi. Nu aţi crede că ardeiul iute Cayenne ajută la rezolvarea tulburărilor digestive, dar chiar are efect.

Adjuvant digestiv cu papaya

Consumul de suc de papaya calmează problemele digestive. Beţi după masă pentru a evita tulburările.

Adjuvant pentru digestie cu praf de varec

Puneţi o lingură cu praf de varec în 2 căni cu apă fiartă şi lăsaţi la infuzat timp de 15 minute. Beţi în funcţie de indigestie.

Ceai de seminţe de mărar împotriva indigestiei

Această reţetă este foarte bună împotriva indigestiei. Tocaţi 2 linguriţe cu seminţe şi frunze de mărar. Adăugaţi o cană cu apă fiartă. Aşteptaţi până se răceşte. Strecuraţi şi îndulciţi infuzia. Luaţi cam 4 linguri la fiecare oră până la calmarea durerii.

Flori de hamei pentru calmarea indigestiei

Turnaţi o cană cu apă clocotită peste o linguriţă cu flori de hamei şi adăugaţi o lingură cu glicerină. Infuzaţi 5 minute. Strecuraţi şi beţi lichidul cu 30 minute înainte de masă. Îndulciţi după gust.

Ceai de nalbă-mare pentru indigestie

Turnaţi 2 căni cu apă clocotită peste 2 linguri cu frunze uscat de nalbă-mare. Acoperiţi recipientul şi lăsaţi la infuzat până răceşte.  Strecuraţi şi, dacă doriţi, îndulciţi ceaiul cu ghimbir Reîncălziţi în funcţie de nevoie. Este foarte bun pentru combaterea indigestiei.

Flatulenţa

Calmarea flatulenţei cu mentă

Ceaiul de mentă este gustos şi bun pentru sistemul digestiv. Consumaţi-l după masă pentru a vă calma tulburările digestive şi a evita acumulările de gaze. Puneţi o linguriţă cu frunze de mentă într-o cană cu apă clocotită. Acoperiţi şi aşteptaţi timp de 15 minute, după care strecuraţi infuzia. Îndulciţi-o după gust.

Calmarea flatulenţei cu salvie

Beţi acest ceai rece. Turnaţi 4 căni cu apă fiartă peste 4 linguri cu miere şi 2 linguri cu frunze mărunţite de salvie. Acoperiţi şi lăsaţi la infuzat câteva ore, până când lichidul este rece. Strecuraţi şi puneţi ceaiul în frigider. Beţi cât de des este nevoie.

Tratamente pentru colecist

Prevenirea crimelor de colecist cu ulei de măsline

Durerile cauzate de colecist se reduc dacă luaţi o lingură cu ulei de măsline înainte de fiecare masă.

 

Alte exemple de tratatamente naturiste digestie

Tonic pentru colecist cu suc de lămâie

Luaţi 4 linguri cu suc de lămâie în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. Continuaţi cel puţin o săptămână pentru a obţine rezultate.

Tratament pentru colecist cu sunătoare

Ceaiul de sunătoare este bun dacă aveţi probleme cu colecistul. Preparaţi-l utilizând 4-5 frunze infuzate într-o cană cu apă fiartă. Strecuraţi infuzia şi beţi de mai multe ori pe zi pentru a calma colecistul.

Atenţie: sunătoarea poate cauza fotosensibilitate şi pielea va deveni foarte sensibilă la razele soarelui. Nu o folosiţi dacă sunteţi deja sensibili la razele soarelui. Dacă o folosiţi pentru a trata colecistul, feriţi-vă de soare pe perioada tratamentului. Nu folosiţi infuzia de sunătoare pentru perioade lungi de timp, ci doar când aveţi probleme.

Arsuri gastrice

Tratament împotriva arsurilor gastrice cu zahăr brun

Acesta este un tratament neobişnuit, dar mi s-a spus că funcţio­nează. Luaţi o lingură cu zahăr brun pentru a vă calma durerea cauzată de arsură.

Calmarea arsurilor gastrice cu morcovi

Consumul de morcovi cruzi sau tulpini de ţelină ajută la calmarea arsurilor.

Tratament împotriva arsurilor gastrice cu lămâie

Încercaţi să adăugaţi 2 linguriţe cu suc de lămâie la 1/2 cană cu apă călduţă. Beţi pentru a calma arsurile.

Calmarea arsurilor gastrice cu fulgi de ovăz

Dacă suferiţi des de arsuri gastrice, consumaţi zilnic câte un bol cu fulgi de ovăz. Împiedică reapariţia arsurilor.

Tratament împotriva arsurilor stomacale cu mentă

Turnaţi o cană cu apă clocotită peste o linguriţă cu frunze uscate de mentă. Acoperiţi şi lăsaţi la infuzat timp de 10 minute. Strecuraţi şi îndulciţi cu miere. Beţi călduţ, reîncălzind când este necesar.

 

Calmant cu mentă pentru greaţă şi ameţeli

Mestecarea frunzelor proaspete de mentă vă scapă de senzaţiile de greaţă.

Calmant cu muşeţel pentru greaţă

Turnaţi o cană cu apă clocotită peste o linguriţă cu muşeţel uscat şi aşteptaţi 10 minute. Strecuraţi infuzia şi adăugaţi ¼ linguriţă cu scorţişoară în ceai, înainte de a adăuga zahăr pentru gust.

Calmant cu cuişoare pentru greaţă

Uneori, mestecând 4-5 bucăţi de cuişoare veţi scăpa de greaţă.

Calmant cu maghiran pentru indigestia cauzată de stări nervoase

Turnaţi o cană cu apă clocotită peste câteva crenguţe de maghiran şi acoperiţi vasul, după care aşteptaţi 10 minute. Strecuraţi şi îndulciţi infuzia cu miere. Această reţetă este eficientă şi pentru durerile de cap cauzate de stările nervoase.

Ceai de pătrunjel

Preparaţi un ceai folosind 2 căni cu pătrunjel proaspăt şi 4 căni cu apă fiartă. Acoperiţi vasul şi aşteptaţi până se răceşte. Strecuraţi şi reîncălziţi ceaiul în funcţie de nevoie. Îndulciţi-l după gust. Această reţetă este utilizată pentru calmarea stomacului, precum şi ca diuretic pentru rinichi.

Amestec de mentă pentru tulburările gastrice

Amestecaţi câte o lingură cu mentă uscată şi cu seminţe mărunţite de chimen. Turnaţi o cană cu apă fiartă peste o linguriţă cu amestec şi aşteptaţi 15 minute. Strecuraţi şi îndulciţi infuzia cu miere.

Această reţetă are ca beneficii calmarea stomacului, a arsurilor şi indigestiilor. De asemenea, este bine să o folosiţi în timpul gripei, pentru a stabiliza stomacul.

Stabilizarea stomacul cu probleme

Amestecaţi câte o linguriţă cu genţiană, lumânărică, gura-lupului şi muşeţel, 2 linguriţe cu lobelia, o lingură cu mentă, 1/4 linguriţă cu praf de mentă şi o lingură cu purecariţă. Adăugaţi o lingură cu amestec la o cană cu apă fiartă şi aşteptaţi timp de 10 minute. strecuraţi şi îndulciţi infuzia. Vă va stabiliza rapid stomacul.

Ulcerele gastrice

Tratament irlandez pentru ulcerul gastric

Acest tratament irlandez este foarte eficace. Fierbeţi cartofi, după care beţi apa în care au fiert. Dacă tratamentul este urmat zilnic ulcerul se va vindeca.

Tratament cu ardei iuţi Cayenne pentru ulcerul gastric

Amestecaţi o linguriţă cu ardei iute Cayenne într-o cană cu apă fierbinte. Beţi până la 3 căni pe zi. Va opri durerea pe timpul nopţii. Continuaţi până când ulcerul nu vă va mai deranja.

Tratament cu lapte de capră pentru ulcerul gastric

Consumaţi lapte proaspăt de capră pentru prevenirea sau tratarea ulcerului. Este foarte bun pentru dumneavoastră. Mulţi spun că nu beau lapte de capră din cauza gustului. Motivul pentru care gustul este diferit e simplu şi derivă din modul în care laptele este preparat.

Laptele trebuie strecurat şi răcit imediat după ce aţi muls capra. Răcirea laptelui este probabil secretul principal pentru evitarea gustului ciudat pe care mulţi îl asociază cu laptele de capră. Este foarte gustos dacă este preparat cum trebuie.

Un alt motiv pentru gustul neobişnuit ar putea fi apropierea caprei de ţap. Nu ţineţi niciodată caprele cu iezi lângă ţap. Eu nu m-am obosit niciodată să ţin ţapi, pentru că este mult mai uşor laşi iezii în grija caprelor, decât să ai tu mereu grija să păstrezi lucrurile în ordine.

Când a sosit momentul pentru capră să se împerecheze, luaţi o cârpă cu care  frecaţi ţapul, astfel încât mirosul  său să se transfere pe aceasta. Eu ţin cârpa într-un borcan bine închis, pentru ca mirosul să persiste. Las capra să adulmece cârpa pentru a vedea cât este de pregătită pentru a accepta un ţap. De multe ori capra se excită suficient. În orice caz, să ne întoarcem la lapte. Multe persoane care nu suportă laptele de vacă sau care suferă de alergii consumă lapte de capră. Am început să mă interesez de laptele de capră când s-a născut nepoata mea. Nu putea suporta nici laptele de vacă, nici pe cel de soia. Aşa că i-am dat lapte de capră şi a reacţionat bine.

Tratament cu trifoi roşu pentru ulcerul gastric

Ceaiul de trifoi roşu uşurează durerea cauzată de ulcer sau de indigestiile minore. Ajută la reducerea acidităţii excesive. Este folosit şi pentru a trata rahitismul, fiindcă este bogat în câteva minerale esenţiale. Trifoiul roşu conţine mult calciu şi fosfor care ajută la întărirea dinţilor şi a oaselor. Beţi câte o cană înainte de masă şi de culcare. Adăugaţi 2 linguri cu trifoi roşu uscat sau proaspăt la o cană cu apă clocotită şi acoperiţi vasul, lăsând la infuzat 10 minute. Strecuraţi şi îndulciţi cu miere.

Tratament cu iaurt pentru ulcerul gastric

Consumul zilnic de iaurt previne sau tratează ulcerul gastric, deoarece distruge bacteria care provoacă formarea acizilor din stomac.

Balsam pentru tulburările gastrice

Turnaţi o cană cu apă fiartă peste o linguriţă cu roiniţă. Acoperiţi şi lăsaţi la infuzat. Strecuraţi şi îndulciţi ceaiul. Roiniţa are un puternic efect calmant. Este un ceai bun pentru femeile însăr­cinate care au greţuri. Este de asemenea bun înainte de culcare, pentru că relaxează.

Vărsăturile la copii şi adulţi

Prăjiţi pe grătar 5 linguri cu fulgi de ovăz. Turnaţi 2 căni cu apă fiartă peste fulgi, pentru a obţine o pastă subţire, căreia îi puteţi adăuga zahăr şi scorţişoară pentru a o îndulci. Beţi cât doriţi sau cât este nevoie, până se opresc vărsăturile. Vă va stabiliza stomacul rapid.

Produse naturiste Calivita pentru o digestie usoara, reducerea balonarii etc:

Nopalin Calivita (extras din cactusul Nopal) 200 tablete

Acidophilus Calivita (with Psylium) -100 capsule

Pure Inulin (198.5 g)