Fentati astenia de primavara

Astenia de primavara - Retete, remedii si terapii naturistePentru foarte multe persoane, în special din rândul femeilor, luna martie este sinonimă cu revenirea unor manifestări care le împiedică să se bucure aşa cum ar trebui de renaşterea naturii. Apar oboseala persistentă, senzaţiile de nelinişte, melancolia, apăsarea sufletească, tulburările somnului, migrenele, lipsa poftei de mâncare etc., într-un cuvânt: ASTENIA.

Trezitul de dimineaţă a devenit o tortură? Ran­damentul la serviciu tinde spre zero şi prezentaţi stări de somnolenţă în miezul zilei? Pofta de viaţă şi optimismul au fost înlocuite de blazare şi chiar tristeţe, iar activităţi simple, pe care până ieri le rezolvaţi bătând din palme, se dovedesc epuizante?

În cazul în care la originea acestor fenomene nu stau tulburări endocrine sau chiar afecţiuni mai grave (situaţii în care se impune consultul medical de specialitate şi o terapie adecvată), e destul de clar că v-a cuprins astenia, problemă destul de profundă, care are la origine un cumul de factori.

În principal, apare în urma diminuării drastice a resurselor energetice din organism, în primul rând ca o consecinţă a procesului de adaptare la noile condiţii de climă şi îi afectează în special pe oamenii cu o constituţie atât fizică cât şi psihică mai puţin robustă. Fireşte, carenţele în nutrimente din iarnă pot contribui în mod deosebit. Dar de ce, în ultima vreme, asistăm la o creştere alarmantă a numărului celor care se confruntă cu astenia? Spe­cialiştii susţin că o parte din vină o poartă modificarea climei: scur­tarea severă a anotimpurilor intermediare, primăvara şi toamna. Trecerea bruscă de la geruri puternice la perioade aproape caniculare îi pune la grea încercare chiar pe cei mai căliţi dintre noi.

De cele mai multe ori, se poate constata un adevărat lanţ al slăbiciunilor. Iată un exemplu: scăderea vitalităţii antrenează o micşorare a performanţelor la muncă şi chiar în plan sexual, ceea ce poate provoca o deprimare, care la rându-i face să scadă capacitatea intelectuală. Ei bine, aflaţi că vă puteţi recăpăta vigoarea fizică şi tonusul mental destul de rapid, prin modificări în dietă, în stilul de viaţă, datorită tehnicilor naturiste. Atenţie: luaţi cât mai repede măsuri, întrucât, o dată cronicizată, starea astenică se poate dovedi mai „îndărătnică” decât multe patologii în adevăratul sens al cuvântului.

Principalele manifestări

Tristeţea aparent inexpli­cabilă, de neconsolat, ce apare chiar din zorii zilei, generează pierderea interesului pentru orice activitate, iritabilitate. Această să-i spunem predis­poziţie sumbră mai poate da tulburări ale somnului, scădere sau, dimpotrivă, creştere în greutate (mai rar).vital

Le afectează preponderent pe femei (în procent de peste 75%), dar nici bărbaţii nu sunt scutiţi, mai ales cei cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Spre deosebire, ei simt nevoia să doarmă mai mult decât de obicei şi se pot simţi obosiţi chiar şi după un somn de 12 ore. Doar 2% dintre copii cad victime unui astfel de fenomen, şi doar după 6 ani.

Durerile de cap, adesea însoţite de stări de ameţeală, de vomă ori constipaţie completează pleiada de simptome specifice asteniei. O cură de dezintoxicare cu verde­ţuri proaspete se dovedeşte adesea soluţia ideală.

Folositi complexul de minerale si vitamine, adaptat pentru fiecare grupa de sange (Vital A, B, AB si 0)