11 beneficii uimitoare ale vitaminei C

Beneficiile pentru sănătate ale vitaminei C includ prevenirea și tratarea răcelilor, prevenirea scorbutului, vindecarea cataractelor, prevenirea cancerului, promovarea bunei dispoziții, încetinirea procesului de îmbătrânire, susținerea sistemului cardiovascular sănătos, scăderea nivelului de colesterol, stimularea sistemului imunitar și păstrarea organismului în siguranță de alergii sezoniere.

 1. Prevenirea și tratarea răcelii 

Răceala este o boală recurentă și nu există vaccinuri pentru aceasta. Aportul de vitamina C poate fi foarte util în combaterea răcelii și poate fi de mare ajutor în tratarea simptomelor sale. Când întâmpinați simptome de răceală obișnuită, puteți oricând să atingeți aportul necesar de vitamina C adăugând un câteva picături de lămâie la supe și ceaiuri. Vitamina C are un efect calmant asupra simptomelor gripei și răcelii.11 beneficii vitamina C

 1. Prevenirea scorbutului

Scorbutul este o boală degenerativă care afectează dezvoltarea țesuturilor din organism. Aceasta afectează țesuturile, vasele de sânge și slăbește oasele. Înainte de avansarea științei moderne și de apariția suplimentelor, majoritatea marinarilor și pescarilor sufereau de deficiență de vitamina C, întrucât nu aveau acces la alimente proaspete. Pierderea dinților, a părului și a unghiilor nesănătoase sunt, de asemenea, simptome ale scorbutului.

 1. Alungarea hipertensiunii

Vitamina C acționează ca stimulator al fluxului adecvat de sânge prin organism, este bogată în antioxidanți, ce mențin controlul tensiunii arteriale și previne hipertensiunea. Hipertensiunea arterială poate fi fatală în unele cazuri și poate fi chiar cauza blocării sau ruperii vaselor de sânge. Este necesară creșterea imediată a aportului de vitamina c atunci când se suferă de hipertensiune.

 1. Vindecă cataracta

Cataracta este adesea rezultatul radicalilor liberi care dăunează vaselor de sânge din ochi și, de asemenea, a unei deficiențe de nutrienți din organism. Vitamina C este un puternic antioxidant, care protejează ochiul de boli maculare degenerative.

 1. Prevenirea cancerului

Antioxidantii sunt raspunsul la prevenirea bolilor precum cancerul; vitamina C nu numai că stimulează sistemul imunitar, ci chiar țintește radicalii liberi ce provoacă cancerul, și care sunt responsabili de deteriorarea ADN-ului celular.

 1. Buna dispoziție

Vitamina C stimulează producția de noradrenalină, care este un hormon și neurotransmițător asociat cu buna dispoziție.Vitamina D

 1. Anti-îmbătrânire

Vitamina C este o parte foarte importantă a producției de colagen în corpul uman. Colagenul este ceea ce menține pielea și mușchii suple și elastice chiar și la bătrânețe. Ca antioxidant, vitamina C ajută la menținerea mai tânără a corpului și întârzie apariția semnelor de îmbătrânire.

 1. Sistemul cardiovascular sănătos

Studiile au observat că o cantitate mai mare de vitamina C în plasmă este de fapt responsabilă pentru sănătatea cardiacă sporită și prevenirea bolilor cardiovasculare. Vitamina C ajută, de asemenea, la relaxarea arterelor sub stres, ceea ce facilitează fluxul de sânge și reduce imediat riscul de atacuri de cord.

 1. Scade nivelul colesterolului

Colesterolul rău sau LDL este strâns legat de bolile de inimă și de alte boli precum diabetul. Vitamina C ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge și, de asemenea, stimulează excreția colesterolului din organism. Vitamina C este un bun impuls pentru metabolismul organismului și acest lucru împiedică stocarea colesterolului și a grăsimilor în organism.

 1. Îmbunătățirea imunității

Vitamina C 1000 mg, 100 tableteImunitatea este apărarea organismului împotriva agenților patogeni dăunători, infecțiilor și virusurilor. Corpul construiește un mecanism de apărare folosind vitamine, minerale și antioxidanți din alimentele pe care le consumăm. Un aport regulat de vitamina C poate ajuta organismul să lupte împotriva bolilor terminale.

 1. Anti-alergii

Vitamina C este un anti-alergic natural, deoarece reduce producția de histamină, care este responsabilă pentru majoritatea reacțiilor alergice. Acest lucru poate fi foarte util pentru a proteja organismul împotriva alergiilor sezoniere. Boala autoimună este o formă periculoasă a unei reacții alergice, iar vitamina C poate fi folosită pentru a trata această problemă și pentru a o preveni.

Vitamina C (1000 mg, 100 tablete) de la Calivita ajuta sistemul imunitar cu o doza marita de Vitamina C si pulbere de macese organice. In plus, are o absorbtie lenta in organism ceea ce duce la o potentare a efectelor.

 

In continuare, am pregatit 4 carti electronice cu informatii interesante despre beneficiile vitaminei C pentru sanatatea noastra

Vitamina C Calivita