14 beneficii ale cartilajului de rechin

Susține imunitatea, protejează plămânii, asigură buna sănătate a oaselor și a articulațiilor, are proprietăți antiinflamatoare, antitumorale și anticancerigene, susține musculatura, este un bun prieten al pielii – iată doar câteva beneficii ale cartilajului de rechin.

Calitățile acestui produs natural sunt numeroase, astfel că vom detalia mai jos 14 dintre cele mai importante.

Deasemenea, vom explica de ce, mai ales în perioada aceasta de pandemie, dar nu numai, un supliment cu extras de cartilaj de rechin îți poate fi de mare folos.

Extractul de cartilaj de rechin este un praf obținut din cartilajul acestui mamifer – un mucopolizaharid complex, bogat într-o serie de substanțe benefice. Printre acestea se numără:beneficiile cartilajului de rechin

– Numeroase minerale și vitamine  – D, B, Calciu, Fosfor, Magneziu, Potasiu, Zinc, Fier, Crom, Mangan, Siliciu – esențiale pentru menținerea unei bune imunități, pentru sănătatea oaselor, a articulațiilor și a pielii.

– Proteine antiangiogenetice cu efecte de inhibare a creării de vase noi de sânge care hrănesc tumorile. De aceea, este recomandat ca anticancerigen (adjuvant în tratarea cancerelor); cartilajul de rechin are cel mai mare conținut de astfel de substanțe față de orice alt mamifer.

– Colagen (tot o proteină) care hrănește pielea și țesuturile.

– Substanțe neproteice –  glucozamină și condroitina (sulfatul de condroitină) care sunt constituienți ai cartilajelor și au efecte foarte bune în tratarea unor boli articulare și de circulație.

Curiozități care explică proprietățile cartilajului de rechin

Cartilajul de rechin a făcut obiectul a numeroase studii și cercetări amănunțite și experimente cu rezultate demonstrate la nivel internațional, în urma cărora cercetătorii au denumit rechinul “mașina vie perfectă”.

Una dintre cele mai cunoscute lucrări în acest sens este “Rechinii nu se îmbolnăvesc niciodată de cancer”, publicată în 1993 de Dr. William Lane, un pionier al cancerului tratamentului cu extract din cartilaj de rechin.

Aceasta dezvăluie mai multe curiozități despre rechini și despre cartilajul lor, precum și multe dintre beneficiile enumerate mai jos.

Rechinii au supraviețuit patru sute de milioane de ani, mai mult ca dinozaurii, pentru că organismul lor este adaptat pentru a supraviețui.

Au un sistem imunitar foarte puternic, sunt tot timpul activi, au o mare rezistență la boli, nu dezvoltă tumori/cancere, nu se infectează și au o capacitate de refacere uimitoare atunci când au leziuni.

Această rezistență se datorează faptului că au scheletul format numai din cartilaje – este constituția cea mai simplă, neatinsă de evoluție, unul dintre puținele țesuturi nevascularizate.

Explicația este cantitatea uriașă de proteine antiangiogenetice ce inhibă aparția vaselor noi de sânge, de unde și capacitatea de a lupta atât de bine contra tumorilor.

Deasemenea, rechinii produc permanent anticorpi și îi eliberează mereu, pe când organismul uman îi eliberează doar la boli.

Beneficii ale cartilajului de rechin.beneficiile cartilajului de rechin

Crește și susține imunitatea

Precum spuneam, mai ales în această perioadă, în care ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, organismul are nevoie de suplimente pentru a susține imunitatea.

Prin conținutul său de mucopolizaharide sau glucozaminoglicani, vitamine și minerale, extractul din cartilaj de rechin susține și crește imunitatea. Deasemenea, stimulează producerea de anticorpi.

Antitumoral, inhibă dezvoltarea de celule canceroase

Precum arătam la începutul articolului, conține substanțe care inhibă fomarea de celule noi ce duc la dezvoltarea cancerului, tăind fluxul de sânge pentru tumori. Acestea sunt proteinele antiangiogenetice.

Astfel, sunt protejate țesuturile sănătoase înconjurătoare și este inhibat procesul formării de metastaze.

Cartilajul de rechin este util în profilaxia și tratarea cancerelor de sân, ovarian, de col uterin, pancreatic, de prostată, care depind de sisteme de vase noi de sânge pentru a supraviețui – folosit ca adjuvant.

Deasemenea, sulfatul de condroitin, substanță care se regăsește și în cartilajul uman, are efect antiinflamator și anticancerigen.

Protejează plămânii

Împiedicând formarea de noi vase, este util și ca adjuvant în cazul tratării cancerelor de plămâni.

Iar datorită efectului aniinflamator este de folos în astmul bronșic.

Extractul de cartila de rechin este indicat astfel și fumătorilor, persoanelor care lucrează în medii toxice sau cu grad mare de poluare, care sunt mai predispuse la astfel de boli ale plămânilor.

Inhibă dezvoltarea fibroamelor și a chisturilor

Cartilajul de rechin are rol în înhibarea unor substanțe numite generic matricea MMP care afectează matricea extracelulară.

Mai precis, este vorba de substanțe ce fac legătura între celulele organismului și care dezvoltă țesuturi fibroase: fibroame, chisturi, diferite boli de cornee, gingivale, ale vaselor sanguine, ale țesuturilor.

Tratează bolile de oase și articulații  

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale cartilajului de rechin este că ajută la buna funcționare a oaselor, cartilagiilor și articulațiilor.

Intervine în menținerea densității osoase, a mobilității și a flexibilității, reduce inflamațiile, regenerează și hidratează cartilagiile,  atenuează durerile.

Acest lucru se întâmplă datorită conținutului de calciu și fosfor și celorlalte minerale amintite mai sus, colagen, glucozamină și condroitină.

De aceea, este indicat  persoanelor în vârstă care se confruntă cu astfel de probleme ale oaselor și articulațiilor, fiind util în tratarea diferitelor boli precum artrita reumatoidă, artroza, osteoporoza. O serie de studii au arătat că se obțin rezultate  rapide bune în două-trei săptămâni.

Susține activitatea fizică și ajută în procesul de recuperare a sportivilor

Precum arătam mai sus, fiind benefic pentru oase, încetinește deteriorarea cartilajelor, susține activitatea fizică și efortul.

De aceea, este recomandat sportivilor profesioniști și amatori, precum și persoanelor care fac alte tipuri de activități ce necesită efort fizic susținut.

În cazul traumatismelor musculare și articulare, este util în recuperare, reface țesutul conjunctiv și diminuează inflamația.

Benefic și pentru femeile aflate la menopauză

Tot datorită conținutului de minerale – Calciu și Fosfor – este un aliat al femeilor aflate la menopauză, care se confruntă cu un proces de demineralizare osoasă.

Menține elasticitatea țesuturilor

Pentru că are un conținut ridicat de proteine ​​de colagen pur, proteine esențiale și non-aminoacizi esențiali, cartilajul de rechin are un efect benefic pentru piele.

Repară pielea crăpată, contribuie la menținerea elasticității țesuturilor și la întinerirea pielii.

Tratează acneea, eczemele, manifestări ale psoriazisului

Ameliorează acneea și eczemele și ajută la o refacere mai rapidă a zonelor afectate, la fel cum se refac și rechinii repede în urma leziunilor.

În cazul psoriazisului, reduce simptomele și manifestările extrem de neplăcute.

Efectele de îngroșare a pielii și de răspândire a psoriazisului se pare că depind de formarea anormală a capilarelor (vase de sânge). Cartilajul de rechin poate opri creșterea anormală a acestor capilare și le reduce pe cele mici, formate.

Ajută sistemul digestivbeneficiile cartilajului de rechin

Printre alte beneficii ale cartilajului de rechin se numără și asigurarea bunei funcționari a sistemului digestiv.

Pereții intestinali trec constant prin uzură și frecare din cauza digestiei.

Cartilajul de rechin protejează și reface pereții intestinali, afectați de mâncare, toxine și radicali liberi.

Tratează enterita

Tot datorită efectului aniinflamator, este de folos în cazul enteritei care este o inflamație a mucoasei intestinului. Reduce inflamația, precum și durerea provocată de aceasta.

De ajutor în cazul glaucomului

Controlează presiunea în ochi și astfel îi protejează. Atunci când presiunea oculară crește, poate apărea glaucomul, o boală gravă a ochilor, care poate duce și la pierderea vederii.

Tratează retinopatia diabetică

Acționând ca antiinflamator și imunomodulant, diminuează durerile retinopatiei diabetice și calmează tuburările de vedere.

Categorii de persoane cărora le este indicat cartilajul de rechin

 • Persoanelor care au o imunitate scăzută
 • Persoanelor cu afecțiuni pulmonare
 • Persoanelor care suferă de diferite boli de piele precum psoriazisul, eczemele, acneea
 • Sportivilor, celor care fac sport constant chiar dacă nu de performanță, precum și persoanelor care fac alte tipuri de efort fizic pentru a preveni problemele care apar și pentru a diminua disconfortul
 • Oamenilor în vârstă, deoarece contribuie la funcționarea sănătoasă a articulațiilor, cartilajelor și oaselor
 • Persoanelor care au diferite boli de oase și articulații – osteoporoză, artrită reumatoidă ca adjuvant
 • Celor care suferă de diferite tipuri de cancere, ca aduvant

Vă recomandăm mai jos un produs natural de exceptie, care întrunește toate aceste beneficii ale cartilajului de rechin:

Shark Aid Calivita -Extract natural din cartilaj de rechin

 • Ajută la funcționarea sănătoasă a articulaţiilor
 • Produce anticorpi, crește imunitatea
 • Protejează plămânii

beneficii ale cartilajului de rechin

 • Este antiinflamator și anticancerigen
 • Inhibă creșterea de noi celule sanguine, care încurajează dezvoltarea cancerului. Este de ajutor astfel în profilaxia și tratarea cancerelor de sân, ovariene, de col uterin, de prostată.

Pentru mai multe detalii și comenzi, accesează următorul link.

Alte articole:

Beneficiile cartilajului de rechin

Shark Cartilage 

Remedii pentru artrita reumatoidă 

Remedii pentru durerile de spate 

Extractul de cartilajul de rechin este contraindicat, însă, persoanelor însărcinate, celor care au suferit operații recente, care au avut un atac de cord, persoanelor care au fracturi osoase recente, copiilor în creștere, persoanelor cu alergii la pește și fructe de mare.

Alte produse naturiste Calivita cu extracte din lumea marină:

Ocean 21 – sirop organic pe baza de aloe vera și alge, cu peste 200 de ingrediente active.

 • Crește rezistența organismului și ajută la regenerare, acționează ca un adaptogen.

Sprirulina-Chlorella Plus – combinaţie de alge spirulină şi chlorella cu lucernă şi grâu încolţit

 • Are impact benefic asupra echilibrului alcalin al organismului, contribuind la detoxifiere și la o alcalinizare blândă.

Spirulina Max

 • Un alt supliment foarte bun, deasemenea, în dietele de detoxfiere și alcalinizare.

Omega 3 Concentrat, obținut din ulei de pește de cea mai bună calitate, prin distilare moleculară 

Omega 3 Masticabil, obținut din ulei de pește, cu aromă de lămâie 

Produsele pe bază de acizi grași Omega 3 sunt apreciate pentru proprietățile lor de îmbunătățire a circulației, reducere a colesterolulului rău, previnenirea diabetului și a cancerului.

Citește și:

Beneficii Omega 3 pentru sănătate  

Moduri de a reduce colesterolul