SUCCESUL VINE DACĂ TU CREZI ÎN EL
Azi, a deveni milionar, e o chestiune de alegere, nu de noroc. Burke Hedges.
Ne dorim cu ardoare succesul și ne este teamă să-l privim drept în ochi. Rămânem doar la întrebarea: “voi avea vreodată și eu succes?”…
Ne pregătim zeci de ani în fel de fel de școli…
Oare de ce vrem să fim mai buni dacă evităm să ne bucurăm de tot ce am învățat?
Sigur, am făcut tot ce ne-au sfătuit părinții noștri: ne-am tocit coatele pe băncile școlii, ne-am angajat și… lună de lună ne resemnăm că așa e plata la serviciu.
Dar viața noastră nu se sfârșește cu acești pași. Degeaba mai cerem sfatul părinților. Ei o să ne spună conform greutăților din perioada lor: că „așa-i viața” și „oricât v-ar fi de greu, țineți de serviciu; bun, rău îl ai”. Pe de o parte au dreptate. Este o sursă de bani la îndemâna tuturor. Dar timpurile s-au schimbat. Acum poți, dacă îți dorești, să te ridici spiritual și material în fața multor semeni de-ai tăi. Trebuie doar să vrei și să înveți să gândești și să acționezi altfel decât marea majoritate a oamenilor.
În primul rând, dacă nu îți ajung banii, CaliVita este o sursă inepuizabilă de venituri, de ocazii de a te face remarcat într-o carieră recunoscută național și internațional. Condiția este să îți valorifici corect oportunitățile și timpul liber de care dispui. De tine depinde dacă vrei să rămâi toată viața robul unui serviciu sau să îți creezi cinstit și cu răbdare condițiile unei mari afaceri de familie.
Afacerea e a ta și numai a ta.
De la ea primești atât cât și ce îi oferi.
Vă mai amintiți de povestioara cu tinerii angajați să alimenteze cu apă un sat? (“despre o afacere sigură și stabilă”?) Povestea lor seamană foarte mult cu viața noastră. La fel ca ei, noi alergăm după găleți (servicii) mai mari și mai ușoare și neglijăm construirea unei conducte (unui venit exponențial).
Părinții noștri au fost educați să economisească bani. Este încă singura metodă bună de a materializa ceva în viața ta: o casă, o mașină, etc. Totuși, în ziua de azi, economisirea banilor de la un serviciu nu asigură satisfacerea tuturor nevoilor pentru care facem sacrificii zilnice. Iar împrumuturile la bănci sunt numai în avantajul bancherilor. Chiar și fără inflație, economiile noastre nu ne-ar putea permite să trăim fericiți nici după un an, nici după 40÷50 de ani de serviciu. Ori, ce trebuie să facem dacă vrem să trăim fericiți acum?
Valorifică oportunitățile.
Clarifică-ți un scop – o direcție către care să-ți canalizezi energia. Scrie-ți lista cu persoanele pe care le cunoști – și aici, după ce ai terminat-o, am în vedere completarea ei pe termen nelimitat cu toate persoanele de care ulterior îți mai aduci aminte. Învață cum să-ți contactezi toate persoanele notate – ele sunt capitalul viitoarei tale afaceri. Și învață cum să pui totul corect în practică.
Dacă te adresezi cuiva: „ai auzit de CaliVita… știi, mă gândeam să te invit la o prezentare…” – acela sigur nu va veni. Dar dacă îi stârnești curiozitatea povestindu-i cu entuziasm ce ți s-a întâmplat ție seara trecută când ai asistat la o prezentare de produse de sănătate de excepție, poate că acea persoană te va ruga să o inviți și pe ea la așa ceva.
Valorifică timpul liber de care dispui.
Un proverb indian spune: în vârful unui stejar te poți urca în două moduri: ori te cațări în vârful lui, ori te așezi pe o ghindă și aștepți. Dacă vrei să trăiești acum, urcă-te în vârf (construiește conducte în timpul liber). Dacă vrei să muncești pentru pâinea zilnică (o pensie la bătrâneţe, care vedem de acum că nu ajută), așează-te pe ghindă (ține de galeata/serviciul tău, nu accepta o altă șansă și mulțumește-te cu salariul, şomajul si pensia ce ți se oferă).
Noi nu dispunem toți de aceleași sume salariale, dar toți avem la dispoziție aceeași cantitate de timp: 24 ore. Valorificând timpul, diferențele de venit pot fi rapid recuperate. Ce șanse avem? Depinde numai de tine, de managementul timpului tău.
Să analizăm o zi din viață:
- De la ora 8÷16 suntem la serviciu,
- De la 16÷17 facem cumpărături (piață, îmbrăcăminte, etc.),
- De la 17÷21 vizite la prieteni, în familie, vizionăm spectacole, etc.,
- De la 21÷22 treburi gospodărești, program tv., somn.
Problema este: în câte zile pe săptămână facem afacerea (invităm prietenii) de la 16÷21?
CUM PUNEM TOTUL CORECT ÎN PRACTICĂ?
- Învățând să vorbim despre produse (de calitatea și eficiența lor)
- Instruindu-te permanent (fiind la zi cu noutățile din afacerea ta)
- Muncind în echipă cu spnsorul tău direct (superior), în sincronizare cu acțiunile CaliVita din anul în curs:
- Balul CaliVita internațional (deschiderea de an),
- Tabara de vară,
- Evenimentele regionale:
- Bacău
- Brașov
- Cluj-Napoca
- Craiova
- Galați
- Giurgiu
- Vâlcea
- Târgoviște
- Tulcea, etc.
- Școlile CaliVita din orașul tău, de prezentare a afacerii și a produselor, unde firma susține financiar sălile de curs: Alexandria, București, Buzău, Brașov, Constanța, Focșani, Galați, Giurgiu, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Timișoara, sau unde acestea sunt susținute de liderii locali (Craiova, etc.).
- Sărbătoarea anuală CaliVita,
- Conferința liderilor,
- Conferința medicală,
- Manager Meeting – pentru cei îndreptățiți,
- Seminarul succesului – pentru cei calificați.
În încheiere vă doresc mult success!
Nu uitați! Când îți orientezi activitatea după aceste 3 cuvinte: cred, pot, fac – totul devine posibil.