Sansa vietii tale

Fiecare cautăm mereu fericirea. Ne pregătim pentru ea încă din copilărie. Vrem – în gândul celor care trec pe lângă noi – să smulgem un «oau»! De ce? Cât trăim dorim să fim iubiți, apreciați. O chelnăriță, într-un restaurant, curată, cochetă, are de fiecare dată un zâmbet de «vino-ncoace». Se străduiește să mai servim masa la acel local.

Ideea e că nu contează ce ocupație, ce chip ai: de bărbat, femeie, bătrân, copil. Contează ce ai în suflet, ce transmiți prin ochi, prin modulația vocii, cum gândești să te faci plăcut și să-i fii de folos aproapelui tău. Dacă am gândi și am acționa în context cu fericirea, viața nu ar fi mai frumoasă?

Sansa vietii taleFiecare vă doriți: familie, sănătate, casă, mașină, siguranță, confort, spațiu, eleganță… să trăiți mai mult și în armonie…! Fiecare luptăm pentru îndeplinirea unui țel! Dar mulți așteaptă totul de la un serviciu! Confruntarea cu facturi la: întreținere, telefon, televizor, curent… scumpiri la: gaze, piață, carne, benzină, căldură, îmbrăcăminte, încălțăminte… tot felul de taxe, școala copiilor, venirea toamnei, iernii… înseamnă bani. Banii aceștia nu-i puteți acoperi dintr-un salariu sau două.

Cei care vă doriți mai multe, ce alternativă aveți?

Mai frecventați spectacole la: teatru, operă?… Mai faceți petreceri, mai mergeți prin parc?… O să ziceți cu ce? (Numai de asta ne mai arde!) Dar omul are nevoie de cultură, de socializare. Costă să respiri aer curat în parc? Dacă nu, vă dorim o plimbare plăcută!…

Stresul este o boală contemporană care ne macină încet și sigur. Ea își face simțită prezența și unde ar trebui să nu fie deloc: în parc, între oameni aparent fericiți. Apropiindu-vă de ei, se întâmplă să auziți un mod ciudat de adresabilitate, mai ales către copii? De exemplu: nu pune mâna, nu fă aia, te-ai murdărit ca un porc, nu știu ce să mă mai fac cu tine, ești prost și neascultător etc. De cele mai multe ori așazisa «lecție de educație» continuă și acasă.

Ce vor simți concret acești copii? Înțeleg ei și pot trece cu vederea faptul că se află în fața unor oameni stresați, dezorientați, confruntați cu lipsuri sau marginalizați de societate? Ce vină au ei în afară de faptul că au acești părinți? Atitudinea aceasta, de neînțeles lor, îi va marca toată viața. Se spune că un cuvânt bun, poate schimba un copil în bine; un cuvât rău îl va face și pe el rău. Din păcate aceste ultime cazuri se tot înmulțesc. Și din nefericire acei părinți nu se consideră vinovați de eșecul lor și al copiilor lor. Ei dau vina pe Guvern, sau pe oricine altcineva care nu ia ajutat la momentul potrivit.

Refuză din comoditate (încăpățânare) o alternativă la bunăstarea lor. Au ținut (țin în continuare) cu dinții de locul de muncă, de condițiile tot mai dificile de lucru, în ciuda faptului că nu reușesc să economisească bani, că veniturile le ajung doar să supraviețuiască de la o lună la alta. Este orizontul limitat al unor generații – mentalități din tată în fiu – gândiri încătușate în tipare (în modele) uitate de timp.  Așa se naște sărăcia. Ea poate fi și trebuie prevenită. Deznădejdea ei trebuie să ne sperie înainte de a ne deschide răni dureroare, nevindecabile.

Există o lege a atracției care le permite unora să primească bucurii și altora necazuri? Nu!
Există oameni activi, care vor și caută mai multe în viața lor și oameni pasivi, comozi, care se mulțumesc cu puținul pe care îl primesc și nu vor să iasă din tiparele impuse de cei care dețin averea (puterea) acestei lumi.

Ce este salariul?

Un robinet prin care serviciile sunt plătite. De regulă, beneficiarii unui astfel de venit, nu mai au cu ce plăti un spectacol la teatru, la concert etc. Studiind minimul de subexistență, cei care ne conduc s-au felicitat. Actorii nu mai au cui scăpa «porumbei» din gură și marile mase de oameni, neavând altă alternativă de culturarizare, sunt «invitate» să urmărească programul la televizor. Așa ei vor primi «exact ce își doresc»: știri șoc, filme cu bătăi și crime.

De ce?
Pentru a-i înspăimânta, a-i face să stea cuminți acasă, să nu mai scandeze lozinci de nemulțumire pe străzi. Ideea aceasta a mers atât de departe încât s-au făcut și pentru copii filme agresive de desene animate. Au apărut astfel generații violente – asta ca revers al medaliei – care au mărit numărul de incidente, de crime.

Demult vedeam imaginea sărăciei doar la televizor, în contrast cu bogăția. Acum o vedem pe străzi, ieșind sau cuibărindu-se prin canale, prin adăposturi improvizate. Sunt oameni ca și noi. Au fost poate colegii noștri de muncă, de școală. Au avut un post și l-au pierdut. Nu au găsit alt serviciu, nu s-au mai putut adapta noii societăți. Au clacat. Restructurări se fac tot timpul. Dispar chiar uzine.

De ce să credem că nouă nu ni se poate întâmpla?

Sansa vietii taleV-ați pus întrebarea: ce ați face dacă azi v-ar da afară? Ați găsi alt serviciu?… V-ați retrage la țară?… De ce să nu vă faceți de acum un loc de muncă de rezervă? Vreți să munciți toată viața, în orice condiții și cu orice risc? De ce să avreți un salariu fix și insuficient și nu vreți să vă puneți bazele unei afaceri proprii, fără investiții și fără risc, în care tot ce veți pierde este timpul liber pe 2 – 3 ani, sau programul la televizor? Vă place să vă lăsați manipulați?

Mulți oameni au program de somn ziua, de televizor, fac vizite, cumpărături de care nu mai au nevoie, muncesc tot anul (se împrumută la bănci) pentru un concediu, investesc în casă, în mașină (în pasive) – nu în ei, sau în lucruri care să le aducă bani (de exemplu o afacere) – își amână prioritățile, nu își concentrează și multiplică veniturile și eforturile. Exact ca pătinții lor și ca mulți alții, «sunt programați» să facă același lucru în fiecare zi, fără să gândească. Omule! Dacă ai un vis măreț, nu așa îl vei materializa. De acord!

Vrei să trăiești fericit, visezi la asta, dar cu ce ieși tu în evidență din mulțime?

Muncești mai mult, ești mai productiv? Cu ce meriți să fii mai bine plătit? A fura câteva clipe de fericire în viață, nu înseamnă că ești (că devii) fericit. Fericirea se plătește făcând schimbări dure. Schimbarea e o alegere în viața ta. Ea trebuie făcută acum, când mai ai o șansă. Nu depinde de X, de Y, sau de Z, ci doar de tine. Degeaba aștepți momentul prielnic să-ți dea Statul mai mulți bani. Clipa mai profitabilă trebuie să vină doar din partea ta. Tu trebuie să te scoli mai de dimineață, să te culci mai târziu, să te implici, să faci tot ce ți-ai propus în acea zi. «Nu se poate», e un fel de a spune când e să dai de greu. «Se poate» e pentru aceea care renunță la «nu se poate», e pentru aceea cărora le pasă de ei, de familie, de copii și trec la acțiune.

Valorifică-ți acum șansa, când ai cu ce și cât ești tânăr. Orice lună, orice an întârziat îți va face pornirea din ce în ce mai grea. Treci la acțiune. Debarasându-te de logica de om matur, trezește copilul din tine și visează iar la lucruri mărețe, în care tu ești eroul, tu materializezi tot ce visezi. Începe chiar acum să-ți faci planul de acțiune pentru mâine. Treci la treabă și elimină NU-urii din calea ta. Tu vrei!… Tu poți!… Tu reușești!… Nu are importanță ce vor zice părinții, prietenii, rudele.

Nimeni nu e în pielea ta să îți dea sfatul cel bun. Important este să îți învingi greutățile și să acționezi pentru materializarea visului tău. După un an, doi, când munca ta începe să dea roade, vei fi surprins să constați că ești admirat tocmai de cei care îți contestau deciziile. Mulți, uimiți de reușita ta, or să pună efortul și sacrificiile pe seama norocului.

Și eu am avut un serviciu. Și eu am simțit că se cutremură pământul sub picioare când se făceau restructurări. Important în acele momente e să nu aștepți să te dea șeful afară și să lupți seară de seară, cu tine, cu cei din jur și cu soarta până reușești. Așa am început să fac afacerea CaliVita – lucrând în timpul liber în paralel cu serviciul. Așa am început să câștig suficient încât să-mi realizez orice vis și să renunț chiar și la gândul de a mai avea eu și familia mea vrodată un serviciu.

Niciodată nu-ți neglija familia. Concentrează-ți într-o zi toate cumpărăturile și treburile pe care le făceai înainte într-o săptămână și acționează. Valorifică fiecare minut pentru a informa pe cât mai mulți, a construi, a multiplica și a felicita echipa.

CaliVita devine pentru tine o fabrică de făcut bani. Așa tu poți avea un aspect atrăgător și poți transmite: fericire, siguranță, eleganță, încredere, împlinire, dragoste.

Va veni timpul când vei privi relaxat problemele contemporane – chiar te vei gândi cum să fii de mai mult ajutor altor priteni, cunoscuți – te vei bucura de tot ce îți va oferi viața, firma CaliVita și vei învăța să apreciezi tot ce este valoros.

CaliVita este șansa vieții tale. Profită de ea acum!