Noni organic Calivita – Suc de Noni
“Fructul Zeilor” sau “Marele vindecător al naturii”

 

Noni este dat de la Dumnezeu.
I se mai spune “Fructul Zeilor” sau ”Ucigătorul durerii

Provine din zone vulcanice. Îi place umiditatea și de aceea trăiește în păduri umbroase, tropicale.
Țărmurile stâncoase sau nisipul oceanului Pacific, din Asia de Sud până în Australia, în Polinezia, Tahiti, Hawai, Tailanda – sunt locuri unde:

  • Natura a rămas neatinsă de mâna omului,
  • Solul nu a cunoscut substanțe chimice și
  • Rocile vulcanice conțin foarte multă energie pozitivă.

Noni Organic Calivita-produs natural din suc de NoniEnergia acestor locuri, captată și de fructul Noni, este confirmată de toți consumatorii lui, de populațiile din zonele respective și de miile de oameni din întreaga lume care sunt dovada vie a eficienței sale terapeutice.

Caracteristica cea mai importantă a fructelor Noni este conținutul lor ridicat în carbohidrați și în fibre. Un experiment realizat la Universitatea din Manoa a arătat că o cantitate de 100 g de pulbere de Noni conține 71% carbohidrați, 36% fibre, proteine 5,2% și 1,2% grăsimi.

Fructul Noni conține peste 150 de substanțe biologic active, având numeroase beneficii asupra sănătății și anume: polizaharide (care sunt solubile în apă, sunt răspunzătoare de efectul imunomodulator și antitumoral), aminoacizi, vitamine, minerale și în același timp are o puternică acțiune antioxidantă.

American FDA (Societatea Americană pentru Alimente și Medicamente) a clasificat sucul de Noni în categoria GRAS (în general considerate sigure).
Aceasta înseamnă că el este sigur pentru femeile însărcinate și pentru cele care alăptează. 

 

Afectiuni in care sucul Noni este benefic

RESPIRATORII şi ORL:astm, bronşită, rinită, sinuzită, otită, pneu-mopatii, alergii, cancer

DIGESTIVE:hipoşihiperaciditate, gastroduodenite, ulcer gastric, diaree, constipaţie, parazitozeintestinale, hepatită, ciroză, pancreatită, colecistită, colită, tulburăride absorbţieintestinală, hemoroizi, cancer

CARDIOVASCULARE:hipoşihiperteniunearterială, cardiopatieischemică,accidentevascularecerebrale, varice, tulburăride circulaţieperiferică

URO-GENITALE:sterilitate, anexite, vaginite, candidoze, fibrom, chistovarian, mastozăfibro-chistică,dismenoree, impotenţă, frigiditate, infecţiiurinare, afecţiuniale prostatei, microlitiază, cancer

OSTEO-ARTICULARE ŞI MUSCULARE:artrite, artroze, discopatii, fracturi, luxaţii,mialgii

DERMATOLOGICE:furunculoză, abcese, eczeme, psoriazis, micoze, ulcer varicos, arsuri, plăgi, celulită, mătreaţă, cancer

ENDOCRINE ŞI DE NUTRIŢIE: hipo şi hipertiroidism, diabetzaharattip 2, obezitate.

AUTOIMUNE:poliartrităreumatoidă, boala Chron, lupus eritematos

VIRALE:herpes, zonaZoster, hepatite cronice

IMUNO-DEFICITARE:SIDA, infecţiacu virus Epstein-Barr

NEURO-PSIHICE:nevralgii, migrene, insomnie, astenie, stres, depresie,schizofrenie, boalaParkinson, boalaAlzheimer, scleroza în plăci

STOMATOLOGICE:abcesdentar, gingivite, stomatite, afte, paradontoză

Noni, prin componenta sa biologic activă Damnacantalul, are acțiune anticancerigenă, inhibă creșterea celulelor canceroase sau precanceroase prin stimularea sistemului imun, a activității limfocitelor T (imunitate celulară), a limfocitelor B (imunitate umorală) și a macrofagelor.

Studiile făcute au arătat că Noni încetinește dezvoltarea celulelor canceroase în multe tipuri de tumori, iar în alte cazuri ameliorează semnificativ efectele secundare nocive ale terapiilor clasice antitumorale și îi ajutâ pe pacienți să le suporte mai ușor. Deci, sucul de Noni are abilitatea de a lupta împotriva cancerului prin împiedicarea răspândirii țesutului canceros și prin încetinirea sau stoparea tumorilor pe o perioadă îndelungată de timp.

Un raport al Universității Japoneze Keio a arătat că Damnacantalul, care a fost extras din rădăcina acestei plante, acționează cu succes la refacerea celulelor după sesiunile de chimioterapie.

Noni Organic Calivita-produs natural din suc de Noni

În anul 2003 cercetătorii au descoperit că Noni este capabil să inhibe formarea de noi vase de sânge canceroase în țesuturile umane, iar concentrațiile mai mari sunt chiar în măsură să provoace distrugerea vaselor de sânge degradate de cancer și apoptoză (moartea celulelor canceroase); ca atare, consumul de Noni în cantități controlate este benefic pentru organism.

 

Componentele fitochimice

-cele mai importante sunt xeronina, scopoletina și damnacantalul.

1. XERONINA

Un alcaloid cu greutate moleculară relativ mică, activează mecanismul antiinflamator al organismului, acționează antialergic și crește rezistența organismului față de bacterii și fungi. Are efect benefic asupra organismului în doze de picogram și acționează la nivel molecular.

Teoria susține că, în timp ce îmbătrânim, încet, încet corpul sintetizează din ce în ce mai puțin xeronina. Consumul sucului de Noni – care este bogat în xeronină – încetinește în mod decisiv acest proces.

Fără xeronină toată viața ar înceta. Xeronina declanșează mecanismele antiinflamatorii din organism, are acțiune antialergică și crește capacitatea de rezistență a organismului față de bacterii și virusuri. Din această cauză Noni este recomandat și persoanelor care suferă de repetate infecții ale căilor respiratorii superioare.

Dr. Heinicke a declarat:Xeronina este atât de importantă pentru funcționarea proteinelor încât am muri fără aceasta. Absența sa poate provoca multe boli”.

Xeronina are efect analgezic și anestezic (75% față de sulfatul de morfină – este sintetic; cauzează dependență și are efecte adverse) prin participarea ei la secreția de endorfine (hormonul fericirii). Xeronina are rol major în creșterea randamentului intelectual (pentru elevi, funcționari, directori) și luptă împotriva stresului și epuizării nervoase.

Xeronina din Noni intervine în restructurarea celulelor deteriorate din sistemul circulator, crește capacitatea celulelor din organism de a utiliza și absorbi nutrienți, cum ar fi: aminoacizi, vitamine și minerale. Aceasta permite trecerea, unui număr mai mare de molecule, de substanțe nutritive digerate, prin membranele celulelor, îmbunătățind astfel problemele de digestie și de greutate.

Xeronina are capacitatea de a elimina dependența de nicotină, cafea și morfină. Prin urmare Noni ajută la vindecatea tuturor tipurilor de dependență: alcool, țigări, droguri.

Noni Organic Calivita-produs natural din suc de Noni

Organismului îi trebuie de asemenea Xeronina pentru a activa anumite enzime inactive, pentru a reglementa și oferi structura proteinelor – un proces esențial pentru viață – deci, lipsa ei în organism poate pune probleme grave de sănătate.

Stimularea indirectă a Xeroninei – conținută în sucul de Noni – asupra organismului, pentru a produce endorfine, este esențială pentru a combate durerea. Xeronina acționează direct asupra proteinelor prezente în celulele implicate în distribuția durerii.

XERONINA și PROXERONINA accelerează formarea de endorfine – substanțe care induc o stare de bine, de confort psihic, de bună dispoziție. Deasemeni ele au efect analgezic și scad pragul percepției durerii cauzată de diverse afecțiuni.

Xeronina ”repară” celulele alterate (proteinele fiind componente de bază), declanșează mecanismele antiinflamatoare și are acțiune antialergică.

2.SCOPOLETINA

– compus descoperit la Universitatea din Hawaii în 1992 – favorizează dilatarea arterelor ceea ce, prin urmare, permite scăderea tensiunii arteriale, mulțumită procedurii de oxid nitric. Noni, datorită Scopoletinei, este capabil să inhibe creșterea lui Helicobacter Pylori, responsabil pentru dureroasele ulcere gastrice.

Scopoletina stimulează activitatea hipofizei, optimizând astfel nivelul serotoninei (hormonul fericirii) și nivelul melatoninei – cu acțiune pozitivă a stării somn-veghe (reglând somnul). Deasemenea Scopoletina este responsabilă de producerea de oxid de azot, astfel încât este un bun antispastic (relaxează, scade tensiunea arterială), îmbunătățește fluxul sanguin (previne formarea cheagurilor), are efect antioxidant. Noni, datorită Scopoletinei, ajută la ameliorarea bolilor de ficat, împiedică apariția și creșterea lui e.coli și, în general, are funcție antibacteriană. Scopoletina are efect antiinflamator (studiile au relevat faptul că Scopoletina este de 5 ori mai eficientă decât aspirina în ceea ce privește efectul antiinflamator, în bolile de categoria astmului), antialgic, antibacterian, antifungic, reglează nivelul serotoninei ce stă la baza sintezei melatoninei, reglementând astfel somnul (ritmul somn-veghe), foamea, temperatura, asigură echilibrul psihic și este importantă pentru sistemul nervos. Acesta este motivul pentru care este un puternic remediu pentru autism, relaxează organismul și normalizează tensiunea arterială.

Datorită efectului antihismatic reduce reacțiile alergice.

Este un oxalitic și un antidepresant, putem să-l folosim în toate tipurile de disfuncții cerebrale și în stări depresive și de agresiune.

Scopoletina are efect adaptogen, combate anxietatea, depresia, este de mare ajutor în tulburărișe obsesivo-fobice, în schizofrenie.

Scopoletina facilitează formarea monoxidului de azot în organism, induce vasodilatarea arterială, reduce tensiunea arterială cauzată de stres, inhibă formarea trombilor vasculari, micșorează riscul de infarct microcardic sau accident vascular cerebral, are acțiune antioxidantă a LDL colesterol, previne instalarea afecțiunilor cardiovasculare.

3. DAMNACANTALUL

Iste un imunostimulator. Aceasta înseamnă că, în anumite condiții, stimulează sistemul imunitar, dar, pe de altă parte, slăbește starea de hiperactivitate a sistemului imunitar – ce poate să apară în anumite condiții.

Damnacantalul, o substanță activă cu efecte anticancerigene care acționează la nivelul genelor, supraveghează procesul de multiplicare celulară, împiedicând înmulțirea celulelor degenerative. Menirea acestei substanțe este de a încetini meioza celulară, restabilind astfel normalizarea diviziunii celulare.

Damnacantalul stopează cancerul. El acționează la nivelul lanțurilor ADN, exprimând astfel efectul său antitumoral. Inhibă formarea excesivă de vase de sânge, împiedicând astfel procesul de neoangiogeneză (formarea sistemului de vase de care tumorile canceroase au nevoie pentru a se dezvolta). Damnacantalul inhibă creșterea celulelor canceroase sau precanceroase prin stimularea sistemului imun, activarea limfocitelor T (imunitate celulară), a limfocitelor B ((imunitate umorală) și a macrofagelor.

BETA-SITESTEROLUL din Noni are capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge, element nutritiv care inhibă producția și absorbția de colesterol în intestine și în stomac.

PREZENȚA ACIZILOR GRAȘI în fructul Noni sunt responsabili pentru conținutul ridicat de carbohidrați. Acizii grași, produsul de descompunere al grăsimilor în organism, servesc ca o sursă mare de energie. Deasemeni ei sunt utili pentru transportul de oxigen în fluxul sanguin, necesar pentru dezvoltarea normală a membranei celulare, precum și în funcția normală și de întreținere a organelor corpului.

Noni Organic Calivita-produs natural din suc de Noni

Noni poate să refacă și să mențină mediul intern (parametri interni ai organismului) în valori normale, adică în starea homeostazie. Dacă nu ar fi homeostazia, temperatura corpului nu ar putea rămâne constantă de exemplu; dar homeostazia este valabilă și pentru psihic, nu doar pentru fizic. Așadar, dacă organismul tău se obișnuiește cu un stil de viață, aceea va fi homeostazia ta și, în acea stare, te vei numi TU ÎNSUȚI.

Orice altceva vei face îți va deranja homeostazia și te va face să te simți că nu ești TU ÎNSUȚI.

Deci, ce este homeostazia?

În limbajul de specialitate, aceasta reprezintă proprietatea unui sistem închis sau deschis de a-și regla mediul intern și de a tinde să rămână stabil. Cu alte cuvinte este acel lucru care te face să trăiești în rutină, probabil în mizerie, dar cu un minim confort (noi nu facem nimic; stăm în zona de confort uitându-ne la televizor, folosim calculatorul și pierdem timpul pe internet).

Ei, bine, așa este viața. Nu suferim, dar nici nu evoluăm.

De ce? Pentru că suferința înseamnă motivație, motivația înseamnă acțiune, iar acțiunea aduce succes. Un om care nu întâmpină greutăți în viață, va fi un om care nu va simți nevoia să aducă o schimbare. De cele mai multe ori suntem motivați să facem ceva, pentru că simțim că nu ne este bine, nu suntem în zona de confort.

Chiar și atunci când avem totul pe tavă, viața ne poate da un șut în dos. Un studiu arată că oamenii care câștigă la loto, își cheltuiesc banii în primii 5 ani, după care o duc mult mai greu.

De ce? Pentru că acest câștig picat din cer, nu îi va face să investească banii, ci îi va face să îi cheltuiască cât mai repede, pe orice lucru inutil.

Incapacitatea menținerii homeostaziei ne duce la un stil de viață defectuos, nu evoluăm, iar incapacitatea menținerii homeostaziei organismului duce la dezechilibre și la boli.

Noni intervine în acest mecanism de reglare și de menținere a homeostaziei la nivele normale și acest rol important revine proxeroninei și xeroninei care protejază sinteza și acțiunea tuturor enzimelor și proteinelor și, este important de reținut, va acționa în acele zone ale organismului unde deja există o leziune și acțiunea celulelor a fost afectată.

Ultimul compus LIMONEN are un efect puternic antitumoral și completează activitatea proxeroninei și scopoletinei, fiind un antioxidant puternic.

Noni este un remediu important atunci când o persoană duce o luptă grea cu diferite afecțiuni,
mai ales datorită conținutului incredibil de bogat în substanțe biologic-active unice. 

Aceste substanțe nu se regăsesc în nici o altă legumă sau fruct de pe glob.

Noni Calivita mai este sub forma de:

 

Noni Organic Calivita este un supliment alimentar, 100% natural, care fortifica organismul, intareste imunitatea, reda echilibrul psihic.

26 de marturii ale unor persoane care au consumat Noni si care au fost extrem de multumite de beneficiile acestuia, gasiti in cartea electronica de mai jos

Noni Calivita marturii

Mai multe informatii gasiti  in cartile electronice de mai jos: