Toxiinfecția alimentara – Remedii, retetete si produse naturiste

  • Ați simțit vreodată, după ce ați mâncat ceva ce nu v-a priit, o senzație de sfârșeală în organism, urmată de grețuri și chiar vărsături?
  • Ați experimentat stări de amețeală și chiar stări de leșin după o masă bogată?

Toxiinfecția alimentară este răspunsul corect la acest fel de afecțiune. Aceasta rezultă din contaminareulte cazuri de contaminare cu aceste bacterii s-au întâlnit la persoanele care au consumat carne, lapte, ouă, diverse conserve și pește.

Toxiinfecția alimentară se poate produce în cazul în care o persoană consumă alimentele care provin de la animale bolnave, dacă alimentele respective nu sunt păstrate la o anumită temperatură și dacă în depozit sunt contaminate din cauza rozătoarelor și muștelor.Toxiinfectie alimentara

Simptomele toxiinfecției alimentare pot degenera în febră și diaree, deoarece, ca la răceli și în general infecții cu agenți patogeni, organismul trage un semnal de alarmă, făcând prezentă infecția respectivă.

 

Tratamente naturiste care vă ajută să scăpați de toxiinfecția alimentară:

1. ECHINACEEA

Tratamentul cu ceai de echinaceea ajută organismul să treacă peste momentele de greață resimțită în contactarea toxiinfecției. Datorită efectului său antiinflamator, echinaceea curăță peretele stomacului afectat, tranzitul intestinal fiind ajutat să își ducă treaba la bun sfârșit. Ca fapt divers, echinaceea susține imunitatea organismului și îl ajută în lupta cu radicalii liberi.

2. BUSUIOC

Busuiocul are efect antiseptic, fiind capabil de a neutraliza bacteriile din organism. Cu ajutorul busuiocului, digestia se poate regla, eliminând posibilele infecții la nivelul mucoasei stomacale. Ajută în același timp ca tratament împotriva vărsăturilor, meteorismului și absoarbe gazele intestinale. Consumarea pe parcursul zilei a unui litru de apă în care s-a dizolvat o picătură de ulei volatil de busuioc, ne protejează de multe din infecțiile cauzate de bacteriile de pe alimente.

3. CĂRBUNE MEDICINAL

Cum se întâmplă și în cazul indigestiei, cărbunele medicinal absoarbe toxinele și le elimină din organism. După administrarea acestuia, consumul de apă trebuie crescut, deoarece există riscul de deshidratare și blocare a tranzitului intestinal. Acesta se administrează sub formă de pudră, tablete sau capsule.

4. TURMERIC

Din cele mai vechi timpuri, turmericul a fost folosit în diverse afecțiuni, prezentând o ameliorare rapidă a acestora. În cazul de față se folosește pentru detoxifierea organismului și pentru problemele gastro-intestinale, datorită efectului său antiinflamator și antioxidant. Pudra de turmeric este recomandată deoarece aceasta acționează ca antiseptic intestinal, eliminând starea de rău produsă de toxiinfecția alimentară.

Un articol despre proprietatile curative ale tumericulului

5. SPIRULINĂ

Spirulina nu este numai o algă de culoare verde-albăstruie, fiind printre cele mai vechi forme de viață de pe planetă, dar și un superaliment care ajută în tratarea diverselor afecțiuni, printre care și toxiinfecția alimentară. Aceasta se administrează sub formă de pilule sau pulbere și are un efect imuno-stimulator, reglând tranzitul intestinal și regenerând celulele. Datorită efectului antioxidant și deoarece este bogată în nutrienți, spirulina are cei 8 aminoacizi esențiali pentru sănătate și anume leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul, valina și izoleucina. Aceasta neutralizează acidul gastric și ajută la o digestie adecvată.

Cu ajutorul acestor tratamente naturiste, toxiinfecția alimentară va fi eradicată, iar starea de bine va pune stăpânire pe tractul vostru intestinal. Ca o paranteză, tot ceea ce cumpărăm din comerț nu este întotdeauna sigur pentru sănătate. Trebuie să avem grijă la felul în care sunt ambalate alimentele respective, să fim atenți la termenul de valabilitate, să observăm culoarea pe care o are produsul respectiv și să mirosim preparatul pentru a observa dacă este expirat sau are un miros care nu pare normal.

Organismul reacționează diferit de la un om la altul, tocmai de aceea trebuie să ne axăm pe o alimentație cât mai sănătoasă și să evităm cât de mult putem mâncarea procesată și băuturile carbogazoase (pentru a nu declanșa aciditate în stomac).

Spirulina Chlorella PLUS Calivita este o combinaţie perfecta intre algele spirulina şi chlorella cu lucernă şi grâu încolţit. Clorofila, care se găseşte în plante, poate avea un impact benefic asupra echilibrului acid-alcalin al organismului, astfel că asigură detoxifierea şi alcalinizarea acestuia de o manieră blândă.

 

Toxiinfecția alimentara - Remedii, retetete si produse naturiste

De foarte multe ori, după mese mult prea copioase, bogate în grăsimi şi stropite din belşug cu alcool (aşa cum sunt dejunurile la iarbă verde, care de acum încolo vor fi „regulă” în week-end-uri), apar greaţa, arsurile epigastrice şi durerile de stomac.

Pentru a vă linişti crampele şi starea de vomă, beţi o ceaşcă de apă fiartă în care aţi dizolvat în prealabil un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar.

Sau daţi pe gât un pater de lapte proaspăt călduţ, amestecat cu două linguriţe de pulbere de magneziu.

Dacă indigestia persistă, combinaţi două linguriţe de cidru cu o linguriţă de suc de lămâie şi o linguriţă de suc de cartof. Beţi preparatul dimineaţa, pe stomacul gol. După cinci minute, luaţi micul dejun.

Recomandări anti-pirozis

Pentru a reduce arsurile epigastrice, ţineţi cont de recomandările care urmează:

Nu vă culcaţi imediat după ce aţi mâncat. O plimbare în ritm domol, în aer curat, permite acidului digestiv să rămână în stomac.

Nu consumaţi cofeină, deoarece irită esofagul şi favorizează regurgitaţiile. Acelaşi efect nedorit îl are şi tutunul.

Reduceţi aportul de băuturi carbogazoase, întrucât amplifică disconfortul.

Aveţi grijă la antidepresive şi sedative, pentru că agravează pirozisul. Aspirina este şi ea de evitat.

Beţi lapte. Căptuşeşte stomacul cu un strat protector.

Evitati carenta de zinc

Zincul este un oligoelement care intervine în numeroase reacţii enzimatice şi care joacă un rol important în metabolismul proteinelor, al glucidelor şi al lipidelor.
Contribuie la stabilitatea chimică a sângelui şi la menţinerea echilibrului acido-bazic al organismului, are un efect deosebit asupra funcţiilor cerebrale şi de reproducere.

Carenţa prelungită poate genera sterilitate, scade capacitatea imunitară, favorizează apariţia bolilor de piele, hipertrofiei prostatei, hipogonadismului şi aterosclerozei, cauzează tulburări de creştere la copii. Zincul mai reduce totodată din efectele citotoxice ale radicalilor liberi. Aportul optim este de 12-15 mg pe zi la adulţi.

Pentru a acoperi necesarul, consumaţi alimente de origine marină (peşte, crustacee, fructe de mare…), cereale, drojdie de bere, seminţe de dovleac, ouă etc.