15 beneficii uimitoare pentru sănătate ale Aloe Vera
Beneficiile pentru sănătate ale Aloe Vera includ ameliorarea arsurilor la stomac, accelerarea vindecării arsurilor, atenuarea durerilor menstruale, tratarea deshidratării, detoxifierea organismului și tratarea constipației.
Ce este Aloe Vera?
Dacă există o plantă atât de puternic asociată sănătății, încât utilizarea ei datează de milenii, aceea este aloe vera. Cunoscută pentru proprietățile sale calmante ale pielii, planta de aloe vera este capabilă de mult mai mult, mai ales atunci când este consumată.
Cunoscută și sub denumirea de aloe medicinală, se crede că această plantă își are originea undeva în regiunea Sudanului, unde a fost folosită timp de 6000 de ani! Este de fapt un tip de cactus care prosperă în regiuni uscate și aride, având nevoie de puțină apă. Frunzele plantei de aloe Vera sunt zimțate și necesită atenție în timpul recoltării (deși nu sunt foarte periculoase). Aloe Vera poate fi crescută și acasă, fără să necesite mari eforturi de îngrijire.
15 beneficii uimitoare pentru sănătate ale Aloe Vera
Ajută la calmarea arsurilor la stomac
Una dintre cele mai frecvente utilizări pentru gelul frunzelor de aloe Vera este ca și calmant pentru aciditatea stomacului. Acesta fiind de natură alcalină, contribuie la neutralizarea excesului de aciditate și disconfort.
Accelerează vindecarea arsurilor
Gestionarea arsurile este complexă, deoarece trebuie găsit un echilbru între controlul infecției bacteriene și vindecarea naturală, calmând de asemenea disconfortul pe cât posibil. Senzația de rece oferită de gelul de aloe Vera, îl face pe acesta varianta ideală atunci când pansamentele nu sunt indicate, deoarece acesta permite pielii să se răcească și să respire natural.
Ajută la calmarea durerilor menstruale
În timpul ciclului menstrual al unei femei pot apărea dureri greu suportabile. Una din modalitățile de a reduce aceste crampe este consumul de aloe vera, ce poate reduce atât intensitatea cât și frecvența durerilor.
Este un antiinflamator
Este binecunoscut faptul că Aloe Vera posedă numeroase proprietăți antiinflamatorii, fiind capabilă să amelioreze simptomele sindromului de colon iritabil și chiar inflamația articulară. Aceasta explică de ce multe medicamente antiinflamatoare conțin aloe Vera.
Tratează deshidratarea
Peste 50% din populația lumii suferă de deshidratare cronică. Aloe Vera este benefică, deoarece planta are o densitate foarte mare de apă și ajută la hidratare mai bine decât apa în sine. Sucul de Aloe Vera conține, de asemenea, în mod natural potasiu, având beneficii comparabile cu ale apei din nuca de cocos.
Detoxifiează organismului
Conținutul ridicat de apă din aloe Vera este perfect pentru funcționarea optimă a rinichilor, dar ajută, de asemenea, și ficatul în procesul de detoxifiere. Având un conținut de apă similar cu al castraveților, sucul de aloe Vera poate contribui la resetarea enzimelor hepatice.
Ajută la tratarea constipației
Conținând în primul rând apă, aloe vera este ideală pentru a ajuta cu constipația. Aceasta se datorează în mod normal deshidratării, care determină organismul să recicleze apa acolo unde celulele au nevoie de ea. Pierderea de apă are ca rezultat compactarea fecalelor, dar pe măsură ce aportul de apă crește, apa este alocată din nou pentru eliminarea deșeurilor și scaunul redevine normal.
Susține dezvoltarea bacteriilor bune
Stomacul și intestinele sunt pline de bacterii, atât bune, cât și rele. Este important să menținem coloniile cu bacterii bune la un nivel ridicat și să le controlăm pe cele rele, astfel încât acestea să nu se dezvolte prea mult și să producă efecte negative. Gelul de Aloe Vera conține un tip de fibre solubile, ce ajută bacteriile bune să prospere, contribuind la sănătatea sistemului digestiv.
Ajută la gestionarea diabetului
Studiile efectuate atât pe oameni, cât și pe animale au confirmat că putem diminua nivelul ridicat de zahăr din sânge consumând aloe vera. Deși mecanismul prin care aloe vera acționează nu este pe deplin înțeles, putem include planta într-un regim natural de gestionare a diabetului.
Reduce nivelul de colesterol
Deși se discută mult despre nivelul colesterolului, nivelurile trigliceridelor sunt probabil mai importante de gestionat. Aloe Vera ajută la reducerea nivelului de trigliceride cu până la 30%, iar atunci când este inclusă într-o dietă bogată în grăsimi monosaturate, profilul lipidic este îmbunătățit semnificativ.
Contribuie la alcalinizarea sângelui
Multe afecțiuni sunt atribuite pH-ului acid din sânge, deoarece se crede că inflamația este agravată în astfel de cazuri. Aloe Vera este de natură alcalină, ajutând la resetarea pH-ului sângelui la un număr neutru – ușor alcalin.
Poate reduce riscul de dezvoltare a cancerului
Se spune despre celulele canceroase că nu pot supraviețui în condiții alcaline și este unul din motivele pentru care poate aloe vera poate fi utilă. În plus, aceasta prezintă proprietăți antiinflamatorii, ce pot preveni apariția unor modificări nedorite ale ADN-ului.
Sprijină sistemul imunitar
Sucul și gelul din plantă conțin mulți nutrienți și compuși antioxidanți care ajută la susținerea sănătății sistemului imunitar. Aloe Vera are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene, oferind protecție în caz de expunere la diverși agenți patogeni.
Îmbunătățește sănătatea pielii
Hidratarea adecvată este esențială pentru menținerea sănătății și strălucirii pielii. Este binecunoscut faptul că aloe vera conține cantități generoase de apă, dar se pare că este, de asemenea, în măsură să reducă impactul ultravioletelor asupra pielii, parțial prin reflectarea razelor și prin vindecarea daunelor minore cauzate de UV.
Susține sănătatea dentară
Gelul de Aloe Vera poate fi utilizat pentru a îndepărta placa bacteriană de pe dinți și pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor din gură. Acesta ajută, de asemenea, la prevenirea cariilor dentare, reduce incidența gingivitei și în combinație cu o apă de gură pe bază de clorhexidină poate asigura o igienă orală completă.
Sursa: https://www.naturalfoodseries.com/15-surprising-benefits-aloe-vera/
În continuare vă oferim o prezentare în detaliu a produsului naturist Ocean 21 de la Calivita:
Lumea plantelor din oceane – comparativ cu cea a plantelor care cresc pe uscat si se hranesc din sol – este practic neatinsa. Chiar si la inceputul secolului 21, algele isi pastreaza, de 70 de milioane de ani, bogatia naturala, care se regaseste in produsul Ocean 21. Acest produs, de o complexitate deosebita, contine mai mult de 200 de substante biologic active aferente plantelor din compozitie, multivitamine, 60 de substante minerale, 24 de aminoacizi, nenumarate enzime. Combinate, principiile active mentionate asigura organismului un ajutor extraordinar in metinerea santatii fizice si psihice.
Componentele siropului Ocean 21 sunt:
>> Legendara planta Aloe Vera, cunoscuta de mii de ani pentru proprietatile sale benefice si supranumita “planta nemuririi”. Planta este constituita 99-99.5% din apa si 0,5-1% din material solid. Acesta insa contine zeci de substante chimice, dintre care 75 cu actiune sinergica. Substantele active sunt obtinute din frunze. Principalele componente chimice ale frunzei de Aloe Vera sunt: acidul salicilic – avand efect similar aspirinei (puternic antiinflamator); aminoacizi – constituenti de baza ai proteinelor, antrachinone – cu efect analgezic (in cantitati mici), antibacterian si antiviral; enzime care faciliteaza digestia (prin descompunerea zaharurilor); hormoni care participa la procesele de vindecare; minerale Ca, Cr, Cu, Mg, Mn, Na, Zn – care ajuta la mentinerea sanatatii sub multiple aspecte; saponine cu efect antiseptic intestinal; steroli cu efecte antiinflamatoare, antiseptice pulmonare si analgezice; zaharuri (mono si polizaharide) – cu efecte antivirale si anti-inflamatoare; vitaminele A, B, C, E – antioxidative.
>> O buna parte compozitia produsului o constituie algele marine, denumite si legume ale marii sau verdeturile oceanului. O importanta prezentare a acestor alge o vom face in continuare…
– Ascophyllum Nodosum este o alga comuna, care creste pe tarmurile stancoase si adapostite ale Oceanului Pacific. Este utilizata ca o mancare obisnuita, fiind deosebit de hranitoare.
– Chondrus Crispus este raspandita pe coastele Irlandei, Angliei, Scotiei, Americii – pe tarmurile Atlanticului. Contine: polizaharide, proteine, mucilagii, iod, brom, fier, vitamina A si B1, oligo-elemente.
– Fucus Vesiculosus contine uleiuri volatile, celuloza, mucilagii, substante amare, sodiu, iod. Virtutiile sale tamaduitoare au fost folosite de milenii de populatia tarior din Asia, nordul si estul Europei. Literatura de specialitate ii confera efecte antidiabetice, antibacteriene, antivirale. Neutralizeaza radicalii liberi, reducand astfel lezarea celulei de catre acestia si prevenind cancerul.
– Laminaria Digitata este o planta marina care se hraneste prin toata suprafata sa. Numele ei japonez – Kombu – inseamna fericire si, in traditia nipona, aceasta planta se ofera cadou cu ocazia unor evenimente importante: an nou, aniversari, casatorii. Contine calciu (de 14-20 de ori mai mult decat branza), Fe, Mg si vitaminele A, B si E. Este alga cea mai bogata in iod. Din aceste alge se produc diferiti aditivi alimentari fara aport caloric. Efecte pozitive observate: scaderea colesterolemiei, reglarea tensiunii arteriale (hipo si hiper), temperarea evolutiei sclerozei in placi, prevenirea unor decalcifieri si artrite, favorizarea motilitatii intestinale.
– Porphyra Yezoensis, cunoscuta si sub denumirea de Nori, se intalneste pe coastele Marii Nordului, Marii Baltice si Oceanului Pacific. Este o alga rosie, utilizata ca aliment. In Coreea si Japonia se cultiva industrial. Este bogata in acid aspartic, acid glutamic, glicina, taurina. Asigura sanatatea sistemului circulator, scade nivelul colesterolemiei, participa la recircularea enterohepatica a acidului biliar.
– Palmaria Palmate este o alga marina de culoare rosie, care se gaseste pe tarmurile joase, prinsa de pietre sau de alte alge. In America de Nord si Europa (Anglia, Irlanda, Islanda), frunzele sale sunt consumate crude ca substituent al legumelor, sau uscate si folosite sub forma de condiment. In multe tari sunt utilizate ca nutret pentru animale. Contine aproximativ 25% proteine, 45% carbohidrati, 4% grasimi si 26% saruri minerale.
>> Extract din planta Pau D’Arco (Tabebuia Impetiginosa). Aceasta planta creste in padurile din America de Sud. Indigenii o foloseau pentru tratarea malariei, anemiei, colitelor, afectiunilor respiratorii, racelilor, reumatismelor, sifilisului. Are actiune terapeutica imptriva artritei. Planta este cunoscuta pentru efectele sale antioxidante, imunostimulente, laxative, s.a. Contine minerale (Ca, Fe, Mn, Se, K, Zn), vitamine (C, A, B1, B2 s.a), fibre, precum si substante biologic-active. Are proprietiti analgezice, antibacteriene, antioxidante, antiinflamatoare, antireumatice, antivirale. De asemenea, manifesta un pronuntat efect antifungic, antiparazitar, antimutagenic, anticarcinogen.
>> Sfecla rosie (red beet) este o planta nutritiva care contine: minerale (K, Na, P, Ca, Fe), vitamine (A, C, B3, B1, B6, B2); fibre. Este un stimulator general al organismului. Imbunatateste rezistenta, este usor de digerat si se utilizeaza in anemie, pentru combaterea constipatiei, in unele afectiuni ale ficatului, pielii, tulburari de menstruatie, obezitate si nervozitate.
>> Merisorul (cranberry) contine vitamina C, bioflavonoide, antocianide, acid citric, acid elagic, acid benzoic. Creeaza un mediu nefavorabil pentru bacteriile din tractul urinar. Este antiscorbutic, bronhodilatator si previne bolile cardiovasculare. Are efect vasodilatator, anticancerigen si este un bun antiseptic urinar.
>> Morcovul (red carrot) contine: caroteni, vitamine (A, B1, B2, K, Mg, Mn, Cu, Fe, S), uleiuri esentiale, pigmenti. Prin proprietatile sale antioxidante neutralizeaza radicalii liberi, prevenind cancerul si in general bolile degenerative.
OCEAN 21 este un preparat natural care poate fi recomandat pentru mentinerea starii de sanatate a aparatului cardiovascular, digestiv, respirator, reno-urinar, a sistemului nervos, endocrin, imunitar.
► Un flacon de Ocean 21 are 946 ml de preparat lichid concentrat. O portie de 15 ml (o lingura)
|
|
ATENTIE!
– Bidonul cu sirop se pastreaza la loc ferit caldura sau inghet.
– Inainte de folosire, bidonul cu sirop se agita.
– Noni sirop se consuma cu lingura de plastic, de lemn sau de inox (nu de cupru sau orice alt metal pentru ca se oxideaza).
https://sursesanatate.ro/produse-naturiste-calivita/lumea-marilor/ocean-21-aloe-vera/