Puterea tamaduitoare a plantelor

Vizita la fitoterapeutului Vasile Stanciu

Puterea tamaduitoare a plantelorPlante vindecătoare –  sunt pre­ocupările de o viaţă ale fitoterapeutului Vasile Stanciu. Sute, mii de oameni şi-au recâştigat sănătatea, şi uneori chiar viaţa, graţie acestei pasiuni.

Un apartament modest, dar primitor, undeva în zona Piaţa Trapezului, din Bucureşti. Mi-e greu să-mi dau seama, din prima, dacă este locuinţă sau cabinet terapeutic, din cauza ceaiurilor şi remediilor din plante, prezente peste tot: pe masă, pe dulap, pe rafturi, în bucătărie. Apoi, o bibliotecă im­presionantă, cu medicină cât cuprinde, cum n-am văzut nici măcar în spitalele uni­versitare. Cam asta este şi averea vindecă­torului nostru, eva­luată la peste 50 de milioane de lei.

Pre­zenţa discretă a doamnei Stanciu, care trebăluieşte prin casă, ca orice gospodină, mă lămureşte că mă aflu în locuinţa tera­peutului. Doar că aşa arată viaţa lui, plină de cărţi şi binecuvân­tări din plante. Şi, to­tuşi, de unde această pasiune? Chiar şi povestea ei este im­presionantă:

„Nu-mi cunosc mama, a murit la 37 de ani, când eu aveam doi ani. Am căutat să aflu de ce şi mi s-a spus că a fost la cânepă, la înmuiat, într-un lac. A stat în apă, aşa era atunci, şi a răcit la picioare. Cred că a făcut pneu­monie, pe vremea aia nu erau medicamente şi remedii, aşa că a murit şi tata a rămas cu trei copii. Iar eu am rămas, pentru toată viaţa, cu ambiţia să ajut oamenii să nu mai moară cu zile. Nu am putut să fac medi­cina, eram săraci, pen­tru asta era nevoie de bani, dar am studiat sistematic, uneori mai bine ca la şcoală, cu pasiune, cu dorinţa de-a ajuta bolnavii. M-am specializat în telecomunicaţii, am lucrat la Electromagnetica şi am avut norocul să călă­toresc foarte mult.

Cred că nu există nici un oraş din România în care să nu fi fost. Am învăţat de peste tot, lumea plantelor este fascinantă, găseşti detalii la tot pasul, numai să ai capacita­tea să le observi. Nu mi-am etalat cunoştin­ţele decât într-un cerc restrâns, pe arunci era periculos, erai făcut vraci şi urmările pu­teau fi dintre cele mai grave. În 1982 am ple­cat în Rusia, în interes de serviciu, pentru şapte ani, şi acesta a fost un mare avantaj, din punctul de vedere al pasiunii mele. Am intrat în legătură cu nişte terapeuţi de acolo, comunicam foarte bine, mergeam acasă la ei, aveau la­boratoare, furam meserie, cum se spune. Dar tot în mare discre­ţie, ştiam că avem cozi de topor după noi, aşa era în comunism. Acolo am văzut cum se prepară diverse re­medii, din rostopască, pelin şi multe alte plante cu proprietăţi vindecătoare”.

După 1990, când s-a deschis, oarecum, şi piaţa medicinii alter­native în România, Vasile Stanciu a prins mai mult curaj şi a în­ceput să-şi ajute cu­noscuţii. Vestea s-a răspândit de la unul la altul, pacienţii erau tot mai mulţi, au scris şi ziarele, l-au contac­tat reprezentanţii fir­melor producătoare de remedii din plante, de peste Ocean, să-i ceară colabora­rea.

Pe lângă faptul că este un bun cunoscător al ,,medicinii vegetale”, prezentă în mii de ceaiuri sau pastile, Vasile Stanciu prepară şi remedii proprii, cu plante culese din grădina personală, din localitatea Tătaru, judeţul Prahova: pelin pulbere, sirop de rostopască şi sirop de tătăneasă.

Câteva recomandări

  • Puterea tamaduitoare a plantelorCynara – cel mai bun re­mediu anticolesterol. Com­binat cu Omega 3, curăţă colesterolul din organism şi asigură sănătatea inimii şi a vaselor de sânge.
  • Favibil – pentru senzaţia de gust amar, care înseamnă că bila nu lucrează corect.
  • Somniferm+melatonină – pentru insomnii.
  • Carotenoid complex – pentru viroze provocare de scăderea imunităţii. Sunt nişte tablete din fructe care cresc imunitatea cu 40%.
  • Gliconorm – pentru dia­betici, scade valoarea glicemiei.
  • Ceaiuri şi extracte de pufuliţă şi ghimpe – rezolvă problemele prostatei.
  • Menopausal formula – ameliorează simptomele grave ale menopauzei, provocate de scăderea bruscă a nivelului de estrogen.

Termograful

Puterea tamaduitoare a plantelorÎn caz de suspiciune de tumoră, fitoterapeutul nostru apelează la termograf:

„Este un aparat care sesizează, de la distanţă, căldura de­gajată de organism. în zona cu tumoră, temper­atura este mai mare decât în rest. Aparatul are o fidelitate foarte mare, detectează şi celula prob­lemă, chiar şi cu doi ani înainte”.

• Un student în vârstă de 20 de ani era în situaţia de-a abandona facultatea. Suferea de o formă gravă de depresie, nu dormea, vedea oa­meni în ne­gru care  îl atacă. După un tratament de trei luni, cu anxiolitice din plante, respectiv sună­toare, valeriană şi talpa gâştii, tânărul s-a vindecat şi acum îşi vede liniştit de viaţa lui.

• Un copil de cinci ani, din Cipru, suferea de epilepsie. După ce l-a tratat în Anglia, fără re­zultate, mama lui, ro­mâncă, a apelat la Vasile Stanciu. În doar şase luni, medicamen­tele din plante, completate cu extract de vâsc, au dizolvat, pur si simplu, epilepsia.

• Un tânăr din Călăraşi s-a pomenit cu o formă foarte gravă de hepa­tită, respectiv hepatita B+D. Tratamentele alopate nu au dat rezul­tate. După o cură de trei luni cu Silymarin milk, tablete, la analize n-a mai ieşit nici urmă de hepatită.

• După extirparea unui sân, din motive de can­cer, o doamnă a rămas cu rana nevindecată. Supura, erau semne clare de infecţie. Fitoterapeutul Vasile Stanciu închis rana cu tătăneasă şi pelin.

• O pacientă în vârstă de 48 de ani, din Ora­dea, s-a pomenit cu o adevărată colecţie de boli foarte grave: hepa­tita C, cancer hepatic, can­cer la sân, stări depre­sive. Fitoterapeutul nostru a vindecat-o, după şase luni, cu o combinaţie de ceaiuri hepatoprotectoare şi antitumorale, dietă cu produse naturiste şi ceai de năprasnic, în­dulcit cu miere polifloră, în fiecare seară.

• Trifoiul roşu, tuya, mărul lupului şi urzica, într-o combinaţie bine studiată, au vindecat o pacientă din Câmpina, în vârstă de 39 de ani, de candida bucală şi vaginală.

Pentru Alzheimer, Vasile Stanciu recomandă… cuvin­tele încrucişate: „Sunt cel mai bun tratament, alături de jocul de şah, pentru cine se pricepe. Să nu vă lipsească aceste reviste de cuvinte încrucişate, ele menţin celulele în funcţiune”. Dacă aveţi nevoie de ajutorul fitoterapeutului Vasile Stanciu, îl găsiţi la telefonul 0724373248.

Chiar dacă acum este foarte cunoscut şi are pacienţi pe care chiar i-a salvat de la moarte, români şi străini, fitoterapeutul nostru a rămas la fel de modest şi de fidel scopului din copilărie. Domnia sa nu-şi doreşte decât să ajute oamenii. Nu percepe nici o taxă pentru timpul şi cu­noştinţele sale, puse la dispoziţia celorlalţi:

„Oamenii sunt şi aşa amărâţi, unii nu au bani nici pentru reme­dii, uneori caut să le recomand produsele cele mai ieftine. Mai vine câte unul cu o sti­clă de şampanie, aia o primesc. Alţii, mai ales din străinătate, dacă îi consiliez la te­lefon mă întreabă nu­mărul de cont, să-mi pună nişte bani. Nici nu am aşa ceva, nici nu-mi trebuie, să fiţi sănătoşi!”

Dacă aveţi nevoie de ajutorul fitoterapeutu­iui Vasile Stanciu, ar fi bine să aveţi analizele făcute.

Este baza de la care pornesc tratamentul şi regimul alimentar şi de viaţă. Cei mai mulţi dintre pacienţi vin direct de la Fundeni, în stadii des­tul de grave, cancere, leucemii, ciroze. Chiar dacă, uneori, medicii le-au mai dat doar câ­teva luni de viaţă, pu­terea plantelor este miraculoasă. Chiar salvează vieţi. Este şi cazul unei doamne de 59 de ani, din Bucureşti. Cu un diagnostic lung şi greu, care cu­prindea, printre altele, tumoră ovariană, can­cer la sân şi metas­taze, aproape îşi pierduse nădejdea când a apelat la Vasile Stanciu. După un tra­tament de şase luni – alcătuit din 21 de plante, cu efecte anticancerigene şi antitumorale, dietă severă, bazată pe sucuri, crudităţi şi grâu încolţit, plus comprese calde cu infuzie de coada calului, pe zonele afectate – anali­zele au ieşit ne­aşteptat de bune. Practic, pacienta care se pregătea de înmormântare a fost vindecată.