Lucerna – Beneficii pentru sanatatea noastra

Remediile pe bază de plante sunt folosite zilnic de oameni din întreaga lume pentru a trata o varietate de afecțiuni. De la loțiuni naturiste, la uleiuri și de la ceaiuri de plante la smoothie-uri de legume, folosim o mulțime de ierburi diferite pentru beneficiile nutriționale ale acestora. Una dintre preferatele celor care cunosc valoarea medicinei naturiste este lucerna.

Lucerna, întrebați? Nu este ceea ce folosesc vacile, caii și alte animale ca hrană? Da, are o istorie lungă de utilizare în hrana pentru animale, în mare parte datorită conținutului său ridicat de proteine și a profilului nutrițional complet. Există mai multe părți fragede ale plantelor tinere de lucernă, care sunt comestibile și benefice pentru oameni, fiind mai frecvent utilizată pentru consumul uman în Europa decât în alte părți ale lumii.

Lucerna este îndeosebi utilă pentru câteva din simptomele sarcinii, așa că este o plantă despre care toate gravidele ar trebui să cunoască mai multe.

Cunoscută științific sub numele de Medicago sativa, lucerna este un membru al familiei leguminoaselor. Are o istorie lungă de utilizare în medicina tradițională Chineză, iar medicamentele indiene Ayurvedice o folosesc împotriva afecțiunilor digestive, a icterului și a tulburărilor de coagulare a sângelui. Există, de asemenea, dovezi că medicii din secolul al XIX-lea foloseau lucerna pentru a încuraja alăptarea, în cazul proaspetelor mămici.

Planta și-a căpătat faima nu doar datorită nivelului ridicat de nutrienți, ci și datorită ușurinței organismului de a o absorbi și de a o asimila. Lucerna este considerată sigură atât pentru copii, cât și pentru adulți și este recomandată, mai ales, mamelor însărcinate sau care alăptează.

Iată câteva din modurile în care lucerna ne poate ajuta la sprijinirea organismului:

Beneficiile lucernei

Lucerna conține o mare varietate de minerale, inclusiv fier, calciu, magneziu, fosfor, sulf, clor, sodiu, potasiu, siliciu și oligoelemente. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina E, vitamina C și vitamina K, care este necesară pentru coagularea sângelui.

De asemenea, conține aminoacizi esențiali care nu sunt produși de organism și care trebuie obținuți din surse alimentare. Deoarece este atât de ușor de asimilat, multe produse naturiste au lucerna la bază. De asemenea, conține cel mai mare conținut de clorofilă al oricărei plante și este adesea folosită pentru a produce clorofilă lichidă, un produs extrem de nutritiv.

Lucerna este deosebit de bună pentru: Lucerna Beneficii pentru sanatatea noastra

 • curățarea sângelui
 • atenuarea alergiilor
 • sprijinirea digestiei 
 • calmarea grețurilor matinale
 • combaterea cariilor dentare și remineralizarea dinților
 • stimularea lactației
 • aportul de vitamina K 
 • ameliorarea tuturor formelor de artrită
 • ameliorarea simptomelor menopauzei 

Medicinal, lucerna este folosită și în medicina alternativă pentru a reduce colesterolul și tensiunea arterială. Concentrația ridicată de alcaloizi o face utilă pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge și de asemenea, pentru detoxifierea sângelui și pentru orice tip de probleme la nivelul articulațiilor.

Cantitatea recomandată pentru consum

Deși nu toate aceste beneficii sunt susținute încă de studii medicale, ele sunt demne de menționat datorită istoriei lungi de utilizare sigure și de succes. Specialiștii afirmă că până în prezent nu există contraindicații cunoscute, cu excepția consumării unor cantități foarte mari. Doza considerată sigură este de 500-1.000 mg de frunze uscate pe zi sau 1-2 ml de tinctură de trei ori pe zi. 

Este important ca lucerna să nu fie utilizată în combinație cu agenți de subțiere a sângelui sau alte medicamente cu efect similar, deoarece este atât de eficientă, încât poate amplifica efectele acestora.

Cum se consumă lucerna

În scop medicinal, lucerna este folosită în general uscată și adăugată în ceaiuri și tincturi. Ea poate fi cumpărată vrac de la plafar, sau online, de pe site-uri specializate în medicina naturistă. Este de preferat cea provenită din agricultura ecologică, pentru a evita pesticidele care sunt folosite asupra culturilor de lucernă.

Germeni de lucernă

Consumul de germeni de lucernă fie la aburi, fie adăugați în salate reprezintă o altă opțiune. Întrucât consumul de germeni prezintă numeroase avantaje, dar și câteva precauții, este de preferat să combinați cu alte tipuri de germeni și să nu consumați tot timpul.

Sub formă de ceai

Se poate face un ceai din plante pentru copii, folosind cantități egale de lucernă, frunze de zmeură și mentă. Rezultatul este o sursă ideală de vitami

ne și minerale pe care copiilor le va face plăcere să o consume. Pentru a prepara, turnați 250 ml de apă clocotită peste 1 lingură de amestec de ceai lăsați la infuzat cel puțin 5 minute înainte de a bea.

Sub forma de suc natural

Liquid Chlorophyll Calivita  este un complex lichid special, derivat din frunze de alfalfa (lucernă) de cea mai înaltă calitate.

Conţine clorofilă bogatăîn minerale,care ajută la refacerea ţesuturilor,purificarea sângelui, formarea de globule roşii, vindecarea ţesuturilor,asimilarea mineralelor,fortificarea organismului,deodorizarea internă şi neutralizarea agenţilor poluanţi din aer şi alimente.

Frunzele de lucerna conţin calciu, magneziu, fosfor, potasiu, plus toate vitaminele cunoscute. Mineralele se găsesc într-o proporţie echilibrată, ceea ce sprijină absorbţia.


Beneficii Liquid Chlorophyll Calivita : 

 • Clorofila curăță organismul nostru, atât în spațiul intracelular cât și extracelular și ajută procesele metabolice.
 • Are un efect alcalinizant. Lucerna beneficiiDatorită acestui efect alcalinizant, crește capacitatea de apărare a sistemului imunitar și, în același timp, influiențează în mod negativ transformarea celulară spre celule maligne.
 • Are efect antiinflamator. Este foarte bună în condițiile artritei reumatodoide.
 • Are efect de vindecare a unei leziuni și stopează posibilitatea de infectare a acesteia. Vindecă ulcerele unor mucoase, cum ar fi mucoasa bucală, mucoasa gastrică.
 • Este un supliment foarte bun pentru reducerea mirosului neplăcut al mucoaselor și al pielii.
  Este recomandat persoanelor care au un miros neplăcut al gurii sau al transpirației.

Mod de utilizare:

Interna:

Pentru menţinerea sănătăţii:
Adulţi: 1 linguriţă (sau după recomandări) de Liquid
Chlorophyll zilnic, amestecată în apă sau suc.
•Copiipeste 4 ani: O jumătate de linguriţă zilnic, în apă sau suc.
•Apă de gură si gargară:
Amestecaţi o lingură de Liquid Chlorophyllîn jumătate de
pahar de apă şi clătiţi-vă gura sau faceţi gargară.

Externă
•Înmuiaţi complet vata sau bandajele în Liquid Chlorophyllşi aplicaţi-le pe rană.

 

Liquid_Chlorophyll Liquid-Clorophill-si-Detoxifierea-de-primavara