10 greseli pe care sa le eviti cand te dai cu Eyeliner

A devenit foarte promovat si apreciat eyelinerul pentru frumusetea pe care o confera machiajului si pentru felul cum transforma ochii. In functie de forma ochiului, linia de tus ofera ochilor profunzime si o privire de neuitat. 90% dintre machiajele realitate fie in saloane, fie acasa au in componenta lor eyeliner. Motivul este evident, dar cu toate acestea sunt mici greseli de care daca nu tineti cont este foarte posibil ca linia de tus sa nu iasa la fel de perfect cum va asteptati.

10 greseli pe care sa le eviti cand te dai cu Eyeliner

 

 

 

 

 

 

In primul rand, este foarte important sa iti cunosti gusturile. Linia de tus se poate face cu o varietate de produse, ca de exemplu carioca de make-up, gel, fard, creion dermatograf etc. Unele dintre acestea au un aspect lucios, pe cand altele sunt mate, in functie de stilul si gusturile fiecaruia trebuie sa va alegeti eyelinerul care credeti voi ca vi se potriveste. Pe de alta parte conteaza foarte mult si pensula pe care o folositi, asta in cazul in care folositi una si nu va ajutati de pensula care vine la pachet cu produsul. Pensula trebuie sa fie una scurta cu varful ascutit, usor flexibila, dar nici foarte mult, astfel incat linia sa poata iesi impecabila.

10 greseli pe care sa le eviti cand te dai cu Eyeliner

 

 

 

 

 

In ceea ce priveste ordinea aplicarii produselor, inca se constata o medie foarte mare in randul fetelor si femeilor care nu isi aplica baza inainte de machiaj. Indiferent daca iti realizezi un machiaj mai amblu sau doar unul simplu de zi este intotdeauna obligatoriu baza deoarece produsele de make-up nu se vor fixa la fel de bine si este foarte posibil sa riscati ca dupa cateva ore sa inceapa chiar sa curga. Un moment destul de neplacut de altfel, dar inevitabil daca nu va aplicati o baza de machiaj. Ideal ar fi sa folositi un primer pentru ochi sau dupa ce va aplicati fondul de ten sa il fixati cu o pudra si abia dupa sa realizati linia de tus. Daca il aplicati pe pleoapa curata, dupa cum am mentionat mai devreme linia de tus se va intinde, isi va pierde din intensitate si nu cred ca va doriti asta.

10 greseli pe care sa le eviti cand te dai cu Eyeliner

 

 

 

 

O alta greseala facuta frecvent este faptul ca atunci cand va trasati linia de tus nu va sprijiniti pana de ceva. Mana nu sta in aer atunci cand va faceti linia de tus precum un pictor pentru ca e foarte posibil sa nu va iasa. Mana trebuie sa se sprijine de ceva, ca de exemplu puteti sa va prijiniti cotul pe masa. Prijinul in mana este important pentru precizie si acuratetea lucrului. Un alt punct de sprijin ar trebui sa fie degetul mic al mainii cu care iti trasezi linia cu sprijin pe obraz sau cum va vine voua mai la indemana. Daca nu ai un suport este foarte greu ca eyelinerul sa nu iasa stramb.

10 greseli pe care sa le eviti cand te dai cu Eyeliner

 

 

 

 

 

 

 

 

Atunci cand va trasati linia de tus, unele dintre voi obisnuiti sa va conturati linia apei superioare cu un creion dermatograf alb. Acest lucru arata inestetic deoarece linia de tus neagra, rimelul este negru, iar linia apei este alba. Cromatic nu arata bine si este de preferat ca si aceea sa fie tot neagra. Altfel spus, linia de tus va avea alta intensitate, va accentua privirea si va imbunatati totodata calitatea machiajului.

10 greseli pe care sa le eviti cand te dai cu Eyeliner

 

 

 

 

 

Nu trageti de pielea ochiului atunci cand va trasati linia de tus. Acest lucru este gresit pentru ca nu aveti o imagine clara asupra felului cum ar trebui sa arate linia. Dupa ce dati drumul la pielea nu va arata asa cum probabil va doriti. Tehnica corecta de a realiza linia de tus se face cu privirea in jos pentru a avea vizibilitate asupra ploapei si este foarte important ca pleoapa sa nu se forteze sau sa se traga de ea pentru ca imaginea realizata de voi in felul asta nu va arata la fel cu rezultatul final.

Ochiul nu trebuie perfect inchis atunci cand se realizeaza linia de tus pentru ca e foarte probabil ca linia sa iasa in valuri si sa aiba denivelari cauzate de  trasul ochiului. Atunci cand pleoapa sta intre deschisa, pielea sta intunsa, dar in cazul in care ochiul este inchis, pielea formeaza niste cute.

10 greseli pe care sa le eviti cand te dai cu Eyeliner

 

 

 

 

 

 

Pozitionarea oglinzii atunci cand se realizeaza machiajul este la fel de important. Este de preferat ca oglinda sa stea mai jos de nivelul fetei pentru ca sa nu aveti impresia ca va bagati pensula in ochi si sa nu mai simtiti nevoia sa clipiti. In momentul cand va trasati linia apei superioare din coltul extern puteti aduce oglinda la nivelul fetei sau poate putin mai sus pentru o mai buna vizibilitate, dar in rest oglinda sta mai jos.

Sa nu depasiti niciodata termenul de valabilitate indicat pe ambalajul produsului. Fiecare produs are un termen de valabilitate si este indicat prin “9M”, “10M”, “12M” etc. Acest lucru semnifica termenul in care produsul este in regula sa il folosti dupa deschiderea lui. De preferat este sa va scrieti undeva cand expira termenul de valabilitate pentru a nu avea surprize si pentru a fi sigure ca nu uitati.

10 greseli pe care sa le eviti cand te dai cu Eyeliner

 

 

 

 

 

In cazul in care folositi gel pentru a va realiza linia de tus este benefic pentru produs sa nu il tineti cu capacul desfacut pentru ca ajunge aerul la el si se va intari mult mai repede.

Daca in combinatie cu gelul folositi si un produs de diluarea a gelului trebuie sa va faceti mica compozitie in alta parte decat borcanelul cu produs pentru ca este posibil ca in timp sa il stricati. Puteti incerca chiar pe capacul acestuia, iar dupa fiecare utilizare sa il spalati.

Acestea sunt cele 10 reguli de care trebuie sa tineti cont atunci cand va trasati linia de tus. Regulile nu sunt pentru a ne stramtora cercul de creatie, ci pentru a realiza corect machiajul.

Indrazneste! Fii frumoasa!