15 alimente pentru sănătatea pielii
Alimentele sănătoase care pot asigura o piele sănătoasă includ roșiile, ciocolata neagră, soia, iaurtul, ceaiul verde, rodiile, broccoli, nucile, cartofii dulci, avocado și fulgii de ovăz.
Obținerea unei pieli fără cusur pare un vis. Cu toate acestea, nu este. Pielea noastră are nevoie zilnic de o mulțime de substanțe nutritive pentru a-și îmbunătăți starea și pentru a ține afecțiunile la distanță.
Există o mulțime de produse cosmetice disponibile pe piață, ce pot fi utilizate pentru a obține rezultate instantanee. Aceste produse oferă, însă, o strălucire temporară feței dumneavoastră. Pielea va reveni la starea sa anterioară odată ce utilizarea diferitelor creme și uleiuri încetează.
De aceea, nutriționiștii îi încurajează pe oameni să facă modificări alimentare semnificative. Consumul de fructe proaspete, legume verzi, nuci și semințe poate face minuni pentru piele într-un timp scurt.
Legumele și fructele ecologice sunt o sursă ideală de vitamina C, care poate întineri pielea . Nucile și semințe conțin acizi grași omega-3 care oferă uleiuri naturale pielii și previn apariția ridurilor și a petelor de vârstă.
Dacă sunteți un fan al pielii impecabile și moi, încorporați următoarele alimente în dieta dvs. zilnică și lăsați-le să facă treaba pentru dvs.
15 alimente pentru sănătatea pielii
Roșiile
Roșiile nu furnizează numai vitamina C, dar sunt și o sursă bogată de carotenoide. Consumul de roșii este o modalitate rapidă de obținere a enzimelor precum licopenul, betacarotenul și luteina. Aceste enzime sunt esențiale pentru a vă proteja pielea de efectele adverse ale razelor ultraviolete.
Ciocolata neagra
Numeroase studii au arătat efectele pozitive pe care ciocolata neagră le poate avea asupra sănătății. Dintr-o bucată de ciocolată neagră, cu conținut ridcat de cacao, puteți obține antioxidanții de care aveți nevoie pentru protecția împotriva factorilor nocivi care acționează asupra pielii.
Soia
Soia și produsele pe bază de soia pot trata afecțiunile pielii la femeile în vârstă. Vegetarienii ar trebui, de asemenea, să consume soia pentru a obține doza de izoflavone necesară elasticității pielii. Includerea produselor din soia în dietă crește colagenul și menține pielea fină și netedă.
Iaurtul
Produsele lactate sunt ideale pentru a menține pielea netedă și tânără pe termen lung. Pielea dumneaovastră are nevoie de proteine zilnic, deoarece aceștia funcționează ca hidratant. Consumul de iaurt hidratează pielea din interior și o face mai fermă la exterior.
Ceaiul verde
Știați că servirea ceaiului verde cald nu arde doar caloriile, dar îmbunătățește și condiția pielii? Ceaiul verde conține compuși puternici care previn afecțiunile provocate de soarele excesiv. Puteți, de asemenea, aplica ceai verde rece pe față pentru a obține beneficii vizibile instant.
Rodiile
Aceste fructe roșii, suculente și delicioase conțin o cantitate impresionantă de antioxidanți. Tipul antioxidanților conținuți de rodii reglează fluxul sanguin prin piele, dar au rol și în combaterea radicalilor liberi.
Broccoli
Broccoli oferă o mulțime de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele A și C, zincul, luteina și sulforafanul. Consumul de broccoli, permite stocarea substanțelor nutritive ce pot preveni simptomele cancerului de piele. Acestea neutralizează efectele adverse ale razelor ultraviolete și declanșează alte sisteme de protecție din organism.
Nucile
Este nevoie de doze regulate de acizi grași omega-3 pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii. În acest caz, nucile sunt soluția optimă, deoarece nu conțin doar omega-3, dar și cupru. Acest mineral poate stimula producția de colagen, în timp ce omega-3 ajută la elasticitatea pielii.
Ardeii grași
Puteți alege orice ardei fie verde, galben, portocaliu sau roșu pentru a beneficia de betacaroten și de vitamina C, necesare producerii de colagen. Colagenul menține pielea fermă și previne factorii care duc la uscăciunea pielii.
Semințele de floarea soarelui
Le fel cum ar nevoie de depozite de vitamina C, pielea noastră are nevoie să se alimenteze și cu vitamina E. Puteți consuma câteva semințe de floarea soarelui pentru a obține această vitamină necesară protejării straturilor delicate ale pielii.
Cartofii dulci
Cartofii dulci la cuptor nu sunt doar o mâncare savuroasă pentru perioada de iarnă. Puteți mânca cartofi dulci proaspăt preparați pentru a beneficia de betacaroten. 100 de grame de cartofi dulci sunt suficiente pentru a obține o cantitate considerabilă de nutrienți.
Fasolea roșie
Dacă sunteți în căutarea unui mod sigur de a trata sau de a împiedica apariția de pete, fasolea roșie este o soluție la îndemână. Studiile au demonstrat că fasolea roșie conține minerale care elimină factorii ce duc la apariția multor afecțiuni ale pielii, inclusiv a petelor.
Avocado
Grăsimile din uleiurile naturale sunt ideale atunci când vine vorba de menținerea pielii hidratate. Ar trebui evitată obținerea acestor grăsimi de la un supliment pentru a evita efectele secundare. Includerea de avocado în dieta zilnică asigură obținerea de grăsimi sănătoase în mod sigur și natural.
Fulgii de ovăz
Nutriționiștii au încredere deplină în fulgii de ovăz, mai ales atunci când vine vorba de sănătatea pielii. Aceștia conțin o mulțime de nutrienți care pot vindeca pielea inflamată și îi pot readuce strălucirea pierdută.
Peștele gras
Nu trebuie trecută cu vederea importanța omega 3-ului și a grăsimilor bune pentru îngrijirea pielii. Acești factori joacă un rol crucial în stimularea sănătății pielii prin prevenirea simptomelor îmbătrânirii premature.
Sursa: https://www.naturalfoodseries.com/15-healthy-foods-healthy-skin/
În continuare, vă recomandăm remediile și produsele cosmetice naturale de la Calivita: https://sursesanatate.ro/cosmetica/