15 Alimente anti-îmbătrânire

 

Printre produsele alimentare anti-îmbătrânire, se numără nucile, fructele de pădure, iaurtul, avocado, usturoiul, cerealele integrale, peștele, mierea și ceaiul verde.

Există numeroase cercetări care confirmă efectele alimentelor asupra procesului de îmbătrânire. Puteți încetini incontestabil procesul adăugând ingrediente mai sănătoase în dieta zilnică. Exercițiile fizice și hidratarea adecvată pot face de asemenea minuni pentru sănătatea pielii și a corpului.

Îmbătrânirea afectează atât aspectul extern al corpului, cât și procesele interne. Aceste modificări pot duce la deficiențe grave de nutrienți și pot afecta calitatea vieții. Pe măsură ce organismul îmbătrânește, este destul de dificil pentru acesta să absoarbă nutrienți precum calciu, vitamina B12, magneziu sau fier. Acest lucru poate fi atribuit faptului că organismul uman produce niveluri mai mici de acid stomacal, ceea ce duce apoi la o digestie inadecvată.

Dietele anti-îmbătrânire pot consta în ingrediente delicioase, care vă mențin integritatea pielii și a organelor interne intactă, pentru o perioadă mai lungă.

15 Alimente anti-îmbătrânire

 

  1. Nucileanti-imbatranire

Nucile fac parte din dieta noastă încă de la începuturile omenirii. Acestea pot reprezenta gustarea perfectă și conțin omega 3, cunoscute pentru beneficiile asupra creierului. De asemenea, conțin nutrienți precum calciu, magneziu și fier, ajutând la menținerea nivelului acestor nutrienți ridicat în organism.

  1. Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt o sursă naturală de antioxidanți, iar aceștia sunt esențiali în procesul de combatere a radicalilor liberi, ce pot provoca îmbătrânirea prematură. Încercați să includeți căpșuni, mure și afine în dieta de zi cu zi, pentru a beneficia de numeroasele avantaje aduse de consumul acestei categorii de fructe.

  1. Iaurtul

Iaurtul nu este recunoscut doar pentru conținutul de probiotice, acesta fiind totodată și o sursă bogată de calciu și vitamina B12.  Iaurtul asigură sănătatea sistemului digestiv, ajutând la absorbția nutrienților.

  1. Avocado

Avocado este un aliment complet și deosebit de util pentru persoanele în vârstă. Acest fruct conține vitamine complexe precum B și E, dar și glutation, substanță cunoscută pentru faptul că stimulează sistemul imunitar.

  1. Usturoiul

Beneficiile și efectele usturoiului asupra diferitelor afecțiuni sunt documentate de numeroase studii. Acesta poate ajuta la menținerea unui aspect tineresc și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Usturoiul îmbunătățește, de asemenea, imunitatea și scade colesterolul din sânge, promovând sănătatea inimii.

  1. Cerealele integralealimente anti imbatranire

Adăugarea de cereale integrale, cum ar fi orzul, quinoa, ovăzul și orezul brun în dietă, poate ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire și la scăderea circumferinței taliei. Ovăzul servit la micul dejun asigură menținerea aportului caloric și ține senzația de foame la distanță până la momentul prânzului.

  1. Peștele

Peștele este una dintre cele mai sănătoase surse de proteine și calciu. Somonul, în special, este bogat în omega 3 și omega 6, care mențin corpul și mintea tinere, chiar și cu trecerea anilor.

  1. Mierea

Mierea nu are termen de expirare și este folosită atât ca aliment, cât și ca medicament. Aceasta este bogată în antioxidanți și nutrienți, fiind o sursă de tiamină, vitamina B6 și vitamina C.

  1. Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, promovează digestia și ajută la reducerea efectelor răcelii și gripei. Dacă nu vă place gustul, puteți servi ceaiul verde cu puțină miere sau lămâie.

  1. Uleiul de măsline

Grăsimile monosaturate din uleiul de măsline sunt benefice pentru piele și pentru menținerea numărului de celule. Puteți adăuga uleiul de măsline la salate, sau îl puteți aplica direct pe piele, pentru a descoperi beneficiile sale.

  1. Cacao

Cacao este bogat în antioxidanți și conține flavonoide care posedă proprietăți de combatere a cancerului. În industria produselor cosmetice, cacao este folosit sub diferite forme, cum ar fi ca pudră, ulei, sau unt de cacao, fiecare cu numeroase beneficii pentru aspectul pielii.

  1. Vinul roșu

Vinul roșu conține resveratrol despre care se știe că încetinește semnificativ procesul de îmbătrânire. Dacă doriți să vă delectați cu puțin alcool, vinul reprezintă cea mai sănătoasă alegere.

  1. Strugurii

Strugurii sunt bogați în mulți nutrienți care ajută la menținerea organismului tânăr. Aceștia conțin resveratrol și vitaminele C și E, care pot reduce semnele inflamației de la nivelul pielii. De asemenea, prezintă proprietăți anticoagulante, care mențin inima sănătoasă și ajută la oxigenarea organismului.

  1. Kiwianti-aging

Kiwi este plin de antioxidanți și prezintă numeroase beneficii, printre care și asigurarea unei pieli mai ferme. Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate în vitaminele C și E, stimulând imunitatea și ajutând la elasticitatea pielii.

  1. Rodiile

Rodiile sunt bogate în flavonoide și vitamine care ajută la funcționarea corectă a organismului. Există, de asemenea, mai multe beneficii pe termen lung ale consumului de rodii, deoarece conțin antioxidanți și riboflavină. Puteți aplica o mască de față cu rodie, pentru promovarea elasticității și a colagenului în celulele de la suprafață.

 

Sursa: www.naturalfoodseries.com/15-anti-aging-foods

În continuare, vă recomandăm produsele anti-îmbătrânire naturale de la Calivita: Garlic Caps și Resveratrol

 

Prezentarea in detaliu a produsului naturist Garlic Caps de la Calivita

USTUROIUL, planta cu multiple calitati terapeutice cunoscute de multa vreme, are o serie de efecte benefice pentru organismul uman. Pe langa efectul deosebit pe care il are in buna functionare a sistemului cardiovascular, usturoiul poseda si un putemic efect antibiotic, contribuie la procesul de digestie si ofera protectie fata de agentii cancerigeni.


Aceste efecte se datoreaza
 celor peste 200 de substante active pe care le contine: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime. Deosebit de activi sunt cei 70 de compusi ce au in structura lor sulf. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic. Acest compus rezulta in urma actiunii unei enzime – alinaza – asupra alinei din compozitia plantei. Dintre toate speciile de usturoi cultivate in intreaga lume, merita amintit usturoiul chinezesc care contine alina in concentratia cea mai mare. De asemenea, este demn de remarcat si continutul apreciabil de selenium al usturoiului chinezesc.

 Chiar si documente dintre cele mai vechi amintesc de proprietatile terapeutice ale usturoiului. De exemplu, constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoi, ceapa si ridichi pentru prevenirea bolilor contagioase. De asemenea, legiunile romane folseau cantitati insemnate de usturoi in alimentatie. In acele vremuri usturoiul era utilizat pentru tratarea a peste 60 de boli. Medicina populara recomanda usturoiul mai ales in cazuri de hipertensiune si obezitate.

Efectele asupra aparatului cardiovascular constau in combaterea tahicardiei si spasmelor arterelor coronare raspunzatoare de producerea crizelor de angina si a infarctului de miocard, imbunatatind astfel performanta cardiaca. De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale.

Cercetarile au demonstrat ca utilizarea regulata a usturoiului in alimentatie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie si tratament al arterosclerozei. Reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) raspunzatoare de formarea ateroamelor si contribuie, in acelasi timp, la sporirea cantitatii de lipoproteine cu densitate crescuta (HDL), care au efect protector fata de ateroscleroza.

De asemenea, au fost dovedite si efectele vasodilatatoare si hipotensoare ale usturoiului. Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifesta mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare). Din aceasta cauza poate ameliora durerile de cap si claudicatia intermitenta. Avand acelasi efect si asupra vaselor sangvine ale intestinelor, usturoiul poate fi de un real ajutor si pentru cei cu dereglari functionale ale aparatului digestiv.

Usturoiul este:

  • un excelent detoxifiant,
  • sudorific
  • diuretic,
  • expectorant,
  • antibiotic, indicat in tratamentul virozelor, contra unor microorganisme cum ar fi Stafilococul, E-Coli, Proteus-Pseudomonas, virusul herpetic, Candida Albicans, precum si in cazul unor pneumopatii, cum ar fi bronsitele si traheitele,
  • antispastic,
  • accelereaza epitelizarea si vindecarea ranilor,
  • are efect antihelminitic.

In “Journal of the National Cancer Institute”, revista americana de specialitate, au aparut studii care demonstreaza efectul anti-cancerigenic net al usturoiului. Oamenii care consuma cantitati insemnate de usturoi si ceapa prezinta un risc foarte scazut de aparitie a cancerului gastric, de piele sau de colon.

Preparatele moderne de buna calitate pastreaza efectul curativ al usturolului, cunoscut de milenii in medicina populara, eliminand in acelasi timp neplacerile cauzate de mirosul patrunzator caracteristic, precum si arsurile gastro-esofagiene provocate de consumul plantei in stare cruda.

 PATRUNJELUL este este asociat in produsul Garlic Caps de la Calivita cu usturoiul. Aceasta asociere potenteaza efectele extractului de usturoi. Astfel, cele mai apreciate efecte ale patrunjelului sunt:

  • efect diuretic
  • contribuie cu succes la oprirea formarii si la eliminarea microcalculilor urinari,
  • in profilaxia si tratarea cistitelor,
  • imbunatateste digestia,
  • creste apetitul,
  • combate durerile gastrice,
  • este antispastic,
  • ajuta ca expectorant,
  • ajuta la calmarea tusei.

 Atentie!

– Preparatele cu usturoi se vor consuma cu multe lichide, la 30 de minute dupa masa.

– Cei care prezinta dereglari de hemostaza sanguina, precum si femeile gravide trebuie sa consulte medicul curant, deoarece acest produs favorizeaza sangerarile.

– In caz de alergie la usturoi se va evita consumarea acestui preparat.

– Mamele care alapteaza vor evita si ele consumul de extract de usturoi din cauza diareei pe care aceata o poate provoca sugarilor.

– Nu se recomanda usturoiul si patrunjelul in nefritele acute sau cronice.

 ► Un flacon de Garlic Caps are 100 de capsule. O capsula contine:

– Extract inodor de usturoi (Allium sativum)
– Extract de patrunjel (Petroselium crispus)
350 mg
250 mg

 

Prezentarea in detaliu a produsului naturist Resveratrol Plus de la Calivita

Incidenta bolilor cardiovasculare este mult mai mica in Franta decat in alte tari. (Ferrieres J. – 2004 – “The French Paradox; Lessons for other countries”). S-a dovedit ca explicatia fenomenului nu consta in predispozitia genetica a francezilor, ci in faptul ca acestia consuma regulat vin rosu de calitate.

Dar care este de fapt secretul vinului?
Contine multi polifenoli, inclusiv resveratrol, sub forma sa cea mai activa biologic, transresveratrolul. Plantele produc polifenoli pentru a se proteja impotriva infectiilor. Cea mai mare cantitate de resveratrol se gaseste in lastarii de vita de vie si in coaja de struguri.

Pentru a obtine o cantitate semnificativa de resveratrol, trebuie sa consumati cel putin 30-50 (!) de litri de vin rosu pe zi. Dar alcoolul dauneaza grav sanatatii! Cu toate acestea solutia sanatoasa pe care o puteti alege este suplimentul natural Resveratrol PLUS de la Calivita.

 Resveratrol PLUS contine transresveratrol, impreuna cu alti doi antioxidanti speciali – extract din samburi de struguri, care sprijina sanatatea peretilor vaselor sanguine, respectiv coenzima Q10, care protejeaza inima si ofera energie organismului.

Beneficiile oferite de ingredientele produsului sunt multe si importante…

– ofera protectie impotriva efectelor cancerigene, degenerative si mutagenice ale radicalilor liberi;

– manifesta multiple efecte terapeutice atunci cand actioneaza pe cancere; astfel, s-a observat ca resveratrolul actioneaza ca agent citostatic in cancerul de plamani, inhiba tumorogeneza intestinala, inhiba cresterea celulara de cancer bucal, inhiba cresterea de cancer mamar si esofagian, diminueaza predispozitia genetica la cancerul de colon, are efect antiproliferativ la cancerul cervical, induce apoptoza (moartea celulara programata) la cancerul de prostata, limfom folicular, adenocarcinom gastric si cancer gastric, in celulele canceroase la pancreas, in cancerul la ochi si tiroidian si in leucemia promielocita; in acelasi timp stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare;

– adesea incetineste procesul de imbatranire, fiind una din cheile catre o longevitate substantial marita;

– ajuta in cresterea imunitatii;

– poate sprijini functionarea sanatoasa a sistemului cardiovascular, contribuind la prevenirea si tratarea bolilor de inima, infarct, arterioscleroza, fibroze cardiace;

– mentine capacitatea de functionare normala a trombocitelor, ajuta la scaderea vascozitatii sangelui, imbunatatind astfel circulatia sangelui, arterele ramanand elastice; mai mult, imbunatateste microcirculatia din tesuturi si organe, previne si trateaza varicele si tromboza;

– ajuta la reabilitarea organismului dupa interventiile chirurgicale;

– ajuta in diabet si hipertensiune;

– au efect in tratarea si prevenirea afectarii retinei;

– mentine fermitatea pielii si elasticitatea.

– lupta eficient impotriva stresului si contribuie la profilaxia si tratamentul unor afectiuni degenerative ale sistemului nervos;

– participa la procesele de producere a energiei la nivel celular;

– ajuta in imbolnavirile de natura alergica, de exemplu astm;

– normalizeaza nivelul de lichide din sange.

– scade nivelul colesterolului cu densitate mica (denumit si colesterol rau) si creste nivelul colesterolului cu densitate mare (colesterol bun).

 ATENTIE

Tineti cont ca nu doar rezeveratrolul, ci si o alimentatie sanatoasa, activitatea fizica regulata, un somn odihnitor, un serviciu care va face placere si optimismul va pot ajuta cu adevarat sa traiti mai mult!

 ► Un flacon de Resveratrol Plus are 60 de capsule. O capsula contine:

– Extract de resveratrol (50% transresveratrol) …………. 100,0 mg
– Extract din samburi de struguri …………………………… 50,0 mg
– Coenzima Q10 ……………………………………………….. 20,0 mg

Mod de administrare: 1 capsula pe zi sau conform recomandarilor.

Nu se cunosc efectele adverse sau toxice consecutive administrarii de resveratrol.