Cum ne spalam corect parul?

 

Spalarea parului este o activitate de rutina in randul tuturor oamenilor, indiferent daca sunt femei sau barbati. Aceasta activitate este foarte importanta in primul rand pentru sanatatea scalpului si a parului, insa unele etape sunt efectuate total gresit. De ce zic asta? Pentru ca din intrebarile a numeroase de femei se observa acest lucru. Multe din intrebarile lor se refera la aspecte eronate, lucruri ce trebuiesc explicate pentru a va ingriji bine parul si scalpul. Daca ai un par sanatos, atunci ai si un par fericit, iar daca ai un par fericit, ai un par frumos si stralucitor.

In medie, numarul de femei cu parul des, dar moale si foarte fin este destul de crescut in Romania, dar in acelasi timp caracteristicile enumerate mai devreme sunt principalele care ne indica faptul ca aceste femei se confrunta cu un par ce se incurca frecvent. 

In timpul spalarii, este foarte important ca sa se curete foarte bine scalpul. O mare problema a femeilor este legata de cojitele aparute la radacina. Principala cauza a aparitiei lor este in special cauzata de faptul ca dupa spalare nu se clateste bine parul. Spalarea se face de doua ori cu sampon, adica se realizeaza doua samponari si clatire dupa fiecare, clatire ce trebuie facuta bine astfel incat sa se inlature in totalitate samponul pentru a putea vorbi de o clatire eficienta si corecta in acelasi timp. La fel ca in cazul tenului, cum se curata temeinic pentru a nu face cosuri, acnee si multe altele, tot asa este la fel de important sa curatam bine scalpul in timpul spalarii. Masarea scalpului se face cu ajutorul buricelor de la degete, niciodata cu unghiile pentru ca riscati sa va iritati scapul, sa il zgariati, adica sa il raniti pe scurt.

Cum ne spalam corect parul?

 

 

 

 

 

 

 

In timpul samponarii, masatul se face exclusiv doar pentru scalp, in ceea ce priveste lungimile, acestea se curata oricum deoarece spuma ajunge si la ele. Ceea ce trebuie sa se retina este faptul ca trebuie sa se axeze masatul foarte mult pe scalp pentru a fi sigure ca a fost spalat in totalitate. Spalatul pe cap ar trebui sa se realizeze ori de cate ori se cere acest lucru, nici foarte rar pentru ca o sa faceti bube probabil sau multe alte probleme din cauza asta, dar nici foarte des pentru ca acel sebum secretat de par la nivelul radacinii este sanatos pentru el si daca este spalat prea des riscati sa ajungeti in cealalta extrema, aceea in care parul sa se ingrase mai repede, decat de obicei.

Din punct de vedere al balsamului, acesta nu se aplica la radacina! In cazul in care doresti sa faci asta este doar pentru ca tipul tau de par nu se ingrasa la radacina si este extrem de deshidratat, dar nici in acest caz nu este indicat sa aplicati balsam la radacina pentru ca sunt o multitudine de tratamente cu privire la acest tip de problema. Varfurile sunt cele mai afectate, la radacina parul nu este la fel de mult afectat deoarece este si de mai putin timp crescut cumparativ cu lungimile si efectiv nu a avut timpul necesar ca sa prezinte nevoi speciale. Varfurile sunt cele mai afectate, si cand spun asta ma refer la faptul ca acestea se despica, se subtiaza, se deschidrateaza, se incurca frecvent, iar aceste probleme apar din diverse cauze precum expunerea indelungata la soare, unei bai in apa marii sarate urmand ca parul sa nu se spale de acea apa de mare, astfel ca parul a asimilat apa sarata, rutine necorespunzatoare de ingrijire a parului etc.

Din punct de vedere al curatarii firelor de par, s-a constatat la fel o mare problema des intalnita la femei. Acest lucru se datoreaza faptului ca in timpul spalarii parul este “plimbat in mai multe directii” ceea ce nu e tocmai prielnic parului. Un alt lucru care cauzeaza acest lucru este atunci cand se pune initial prosopul pe cap ca sa se elimina surplusul de apa din par, astfel ca se face prin frecare. Acest lucru nu cauzeaza doar incurcarea parului, dar si alte probleme aduse in timp parului, precum deshidratarea sau frizzul. Deci, nu freca parul cu prosopul, doar tapoteaza.

Cum ne spalam corect parul?

 

 

 

 

 

 

Inainte de etapa uscarii, de fiecare data parul se descurca fie cu un pieptan/perie, fie cu degetele. Uscarea nu se face niciodata cu parul incurcat pentru ca dupa ce s-a uscat este mult mai dificil sa il descurci.

In concluzie, aceste sfaturi poate le stiai, poate le-ai mai auzit si nu erai sigura de ele, acum esti informata si fa din fiecare spalare a ta o bucurie pentru parul tau! 😀

Alte articole din sectiunea Cosmetica: