Ce greseli este bine sa eviti la machiajul ochilor

Ochii sunt primii care ies in evidenta si sunt cei pe care ii vezi prima data la un chip. In marea majoritate a machiajelor se pune accent pe frumusetea naturala. Daca se face abuz de culoare si produse este foarte probabil sa iti maschezi frumusetea naturala. In fond fiecare doamna si domnisoara este frumoasa, machiajul doar va ajuta sa va scoateti in evidenta trasaturile.

In acest articol voi vorbi despre cum va puteti realiza un machiaj usor si rapid, ce produse sa folositi si ce greseli sunt des intalnite la machiajul ochilor.

In primul rand este foarte important sa va aplicati baza de machiaj pentru a avea produsele de make-up o baza de fixare. Fara aceasta baza, produsele nu isi vor atinge potetialul la capacitatea lor maxima, ci se vor vedea sterse, intinse si eventual vor si curge dupa scurt timp. Daca aplicati o baza de ochi lipicioasa, tehnica de blenduire nu este una de dute-vino, ci una de tapotare. Pentru o mai buna intelegere, daca nu aplicati o baza inainte, fardul aplicat nu se va aseza uniform si frumos, ci doar se va pata ochiul de culoare si nimic mai mult. Odata aplicata baza de machiaj, aceasta trebuie fixata cu o pudra sau cu o culoare apropiata de culoarea pielii voastre. Acest lucru se realizeaza cu o pensula cu varful lat, peri scurti si desi, speciala pentru machiajul ochilor. Dupa ce ati fixat toata pleoapa mobila, ati pregatit ochiul pentru aplicarea celorlalte farduri.

Ce greseli este bine sa eviti la machiajul ochilor

 

 

 

 

 

 

 

 

Se incepe machiajul propiu-zis, iar prima culoare aplicata este una de trazitie, una de trecere intre culori, de obicei cea mai pala din paleta. Se aplica cu o pensula mai pufoasa de aceasta data, cu varful arcuit. Se incepe din coltul extern al ochiului prin miscari circulare in spre coltul interior, pe linia pliului. Regula de baza a culorilor este de a porni de la cea mai deschisa culoare si a termina cu cea mai inchisa. Culorile deschise ajuta la evidentirea culorilor mai inchise si se completeaza reciproc. In cazul in care voi incepeti cu o culoare mai inchisa in timpul blenduitului culoarea nu are unde sa se piarda, iar trecerea intre culori nu mai exista. De cand puneti culoare si pana blenduiti, aceasta nu se mai schimba, ramane aceeasi si tocmai de aceea sunt importanti fiecare dintre pasi. Pentru un aspect placut al culorilor trebuie retinut faptul ca blenduirea fardurilor este foarte importanta pentru ca un fard care nu a fost blenduit bine se vede intotdeauna.

Ce greseli este bine sa eviti la machiajul ochilor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru urmatoarea culoare aplicata se pregateste o culoare mai puternica in intensitate, cat si o alta pensula mai micuta. Cu cat se inainteaza mai mult spre urmatoarea culoare mai inchisa cu atat si pensula trebuie sa fie tot mai mica pentru a avea precizia necesara. Pensulele micuse sunt folosite pentru a acoperi o portiune mica de culoare si ajuta foarte mult pentru efectul de umbra. Acelasi efect nu s-ar putea realiza niciodata cu o pensula mai mare. In orice tip de machiaj in care folositi farduri trebuie sa existe intotdeauna umbra, semiumbra si lumina. In eventualitatea in care in machiajul vostru nu exista aceste trei elemente atunci machiajul va fi unul plat, fara expresivitate si fara forma. Dupa ce se ia fardul pe pensula sa nu uitai sa scuturati pensula inainte de a aplica pe pleoapa pentru a scapa de excesul de produs de pe pensula.

Ce greseli este bine sa eviti la machiajul ochilor

 

 

 

 

 

Pentru zona de sub ochi se aplica o culoare medie ca si intensitate, cu o pensula nici prea mare, dar nici prea mica. O greseala des intalnita este faptul ca fetele nu prea se dau in acea zona cu fard si lasa zona goala. Sub ochi trebuie sa existe umbra, uneori acea umbra este realizata in mod natural fiind facuta de gene.

Ce greseli este bine sa eviti la machiajul ochilor

 

 

 

 

 

 

 

 

Acestea sunt o parte din regulile generale de baza si greselile intalnite mai frecvent. Ceea ce este foarte important, iar doamnele si domnisoarele uita este faptul ca pensulele mari acopera zone mari, pe cand pensulele mici acopera zone mici. Se incepe de la cea mai deschisa si se termina cu cea mai inchisa culoare pentru a realiza uniform trecerea intre ele. Aceste notiuni sunt usor de invatat si nu necesita mult efort pentru a le aplica. Pentru a te convinge iti propun sa incerci si tu! Indrazneste! Fii frumoasa!