Cum scapam de cearcane si pungile de sub ochi?

 

Cearcanele, ochii umflati si obositi, pungile de sub ochi, si cearcanele de tip sant constituie o reala problema in randul femeilor. Intrebarea ce se afla pe buzele tuturor este cum scapam de ele?

Exista produse care imbunatatesc aspectul zonei ochilor intr-un mod vizibil, adica sunt de calitate si chiar isi fac treaba, dar ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca nu le fac sa dispara ci doar le remediaza putin. De cearcane nu scapam cu ajutorul cremelor!

In cazul in care vorbim de ochi umflati si obositi, aceasta problema se poate ameliora cu produse, dar cum am zis si mai sus, nu scapam de aceasta problema cu creme. Pentru un rezultat schimbat este nevoie de cel putin o interventie minim invaziva la un estetician de calitate si in care puteti avea incredere pentru un aspect cat mai natural si frumos.cearcane

Daca ne referim la cearcanele de tip sant, acestea au o singura solutie, si anume injectabilele, dar in cazul in care vorbim de ochi obositi, le putem da un efect frash si proaspat cu produse.

In ceea ce privesc cearcanele negre, cearcanele adancite, din pacate in cazul lor nu prea le gasim rezolvare cu ajutorul produselor oricat de mult ar promite acestea si oricat de promovate ar fi pe ambalaje, in reclame, la vlogarite si asa mai departe. La fel ca si la ochii umflati singurele tratamente sunt injectabilele.

Cearcanele negre de tip sant, in general, ori indica niste nereguli de sanatate ori sunt genetice, fapt pentru care din aceste motive produsele nu prea dau rezultate semnificative, pentru ca au si ele o limita.

Cremele sunt bune in schimb daca sunteti obosite, ati avut o noapte in care nu ati putut sa va odihniti, iar a doua zi trebuie sa aratati frash, daca ati calatorit mult timp si aveti ochii obositi si inflamati etc, atunci da, va puteti ajuta de acele creme pentru ochi in aceste situatii.

Daca sunteti adolescente sunt recomandate cremele usoare, cu ingrediente soft, ce nu sunt agresive, iar daca aveti macar 30 de ani si doriti o actiune antirid mai intensa atunci o crema mai agresiva  cu ingrediente puternice este numai buna.

Ingrijirea ochilor depinde foarte mult de ingrijirea fetei, in sensul ca daca folositi doar crema hidratanta, normala si ser hidratant nu este necesar in mod special si un produs pentru ochi deoarece o crema de fata hidratanta are aceleasi proprietati ca o crema de ochi, nu are ceva mai special. Nu exista ingrediente magice care sa transforme un anumit produs intr-unul mai special decat este si poate sa faca.

In cazul in care folositi tratamente pentru fata, iar aplicarea in zona ochilor este strict interzisa caci ar putea irita ochii, tratamente precum cel cu glycolix, salicilic, retinol etc, atunci da, este si normal sa folositi pentru zona ochilor un produs delicat, special creat pentru ochi, deoarece nu irita si nu creaza neplaceri.

O alta alternativa sunt mastile pentru ochii obositi, care sunt foarte bune si eficiente, ofera un efect frash si odihnit dupa fiecare aplicare a lor.

O metoda mai batraneasca, dar totusi eficienta, este cea cu lingura la frigider sau puteti folosi cuburi de gheata. Aceasta este o alternativa mai ieftina pentru a scapa de pungile de sub ochi si de cearcane. Efectul de rece ofera ochilor un stimul de revigorare si de acceleratie a proceselor de vindecare. Tocmai din acest motiv se recomanda sa se tina la frigider produsele destinate ochilor, dar si cremele de fata. Folosirea produselor reci intensifica efectul de calmare si de desumflare a ochilor.

Intr-o alta ordine de idei, injectabilele nu pot fi administrate persoanelor mai tinere de minim 34 de ani, in primul rand pentru ca nu aveti nevoie si in al doilea rand pentru ca nu este nici sanatos. Dupa 35 de ani se poate merge regulat la doctor pentru injectabile, puteti chiar sa mergeti regulat o data pe an pentru a va remedia pungile de sub ochi, iar tratamentele pentru ochi ar trebui sa incepeti sa vi le faceti nu mai devreme de 25 de ani, pentru a putea finaliza in totalitate procesul de crestere si dezvoltare.

Atunci cand va aplicati produsele in zona ochilor, folosirea lor se face prin sens circular si cu ajutorul inelarului, degetul cu cea mai mica forta pentru ca el umbla delicat pe pielea fina a ochilor, fara forta. Nu este indicat sa apasati sau sa trageti, regula ce ar trebui sa tineti cont si la demachiere deoarece pielea din jurul ochilor este cea mai sensibila.

Cu toate astea, ar fi bine sa consultati un doctor daca observati ca ceva nu este in regula cu ochii dumneavoastra! Daca sunt doar semne de oboseala, atunci puteti rezolva doar cu niste produse pentru a va da un efect frash si niciodata nu aplicati injectabile mai devreme de 34 de ani! Aceste reguli nu sunt intamplatoare si fiecare are rolul sau!