11 beneficii uimitoare ale Nopalului

Beneficiile Nopalului includ tratarea indigestiei, menținerea pielii sănătoase, combaterea celulelor canceroase, tratearea insomniei și creșterea ratei metabolismului.

Nopalul nu conțin amidon, ceea ce îl face un aliment excelent pentru diabetici. Consumul de nopal este, de asemenea, ideal pentru persoanele care suferă de obezitate, deoarece conține foarte puține calorii.

Ce este Nopalul?

Nopalul este o specie de cactus, fiind un fruct comun în Mexic și America de Nord. Se poate găsi uscat, la conserve, sau proaspăt. Gustul acrișor al nopalului îl face pe acesta potrivit pentru gemuri și dulcețuri.

 

11 beneficii uimitoare ale Nopalului

 

 1. Ajută la pierderea în greutatenopal

Nopalul este bogat în fibre și vă poate oferi senzația de sațietate un timp îndelungat. Fibrele sunt, de asemenea, necesare pentru a reduce apetitul crescut care duce la supraalimentare. În plus, nopalul este una dintre sursele alimentare cu un conținut foarte scăzut de calorii, pe care îl puteți consuma atât cât doriți.

 1. Tratează Indigestia

Deși reprezintă o afecțiune comună a stomacului, indigestia nu ar trebui trecută cu vederea. Consumul de nopal poate regla tulburările intestinale într-un timp relativ scurt. Acest lucru este posibil datorită cantității considerabile de fibre din cactus.

 1. Sursă de antioxidanți

Nopalul este bogat în vitamina C, care acționează ca un antioxidant, fiind necesară pentru a combate stresul oxidativ și radicalii liberi. În plus, cactusul nopal conține și o mulțime de flavonoide. Când organismul nostru primește zilnic antioxidanți și flavonoide, sunt prevenite efectele adverse asociate lipidelor.

 1. Menține pielea sănătoasă

Consumul de fructe și legume este esențial pentru o piele sănătoasă. Adăugând nopalul in dietă beneficiați de vitamina C conținută de acesta, din belșug. Vitamina C nu combate doar efectele secundare ale radicalilor liberi, dar previne și îmbătrânirea prematură. Aceasta pătrunde adânc în piele și întinerește celulele ei, făcând-o mai netedă.

 1. Antiinflamator

Consumul de alimente antiinflamatorii este esențial pentru a preveni inflamațiile. Specialiștii avertizează că în majoritatea cazurilor, inflamația este un indiciu al unei infecții. Nutrienții precum riboflavina (Vitamina B2) din nopal, se pot dovedi de folos în cazul diverselor inflamații, precum cele ale stomacului.

 1. Combate celulele canceroase

Antioxidanții din nopal protejează organele de oxidare și distrug radicalii liberi, care atacă celulele sănătoase. Radicalii liberi sunt periculoși deoarece transformă celulele sănătoase în celule canceroase, care devin dificil de tratat.

Consumul de nopal oferă atât antioxidanți cât și flavonoide, care protejează organismul de multitudinea factorilor nocivi.

 1. Îmbunătățește sănătatea psihică

Tulburările psihice precum deteriorarea memoriei sunt frecvent întâlnite la persoanele în vârstă. Există mulți factori, atât interni cât și externi care duc la problemele psihologice, dar aceștia pot fi controlați prin creșterea aportului de flavonoide. Flavonoidele din nopal funcționează ca un neuro-protector, îmbunătățind puterea de concentrare și prevenind afectarea creierului.

 1. Menține sănătatea oaselor

Calciul și magneziul sunt cruciale când vine vorba de întărirea oaselor. Lipsa acestor minerale duce la fracturi și la alte probleme ale sistemului osos. Nopalul conține o cantitate considerabilă atât de calciu cât și de magneziu, fiind folositor pentru repararea oasele rupte și menținerea lor puternice.

 1. Ajută la tratarea ulcerului

Ulcerul este o afecțiune care poate apărea la stomac, gură sau intestin și care poate deveni severă dacă nu este tratată adecvat. Experții recomandă consumul de nopal pentru a preveni riscul de ulcer atât la tineri, cât și la persoanele în vârstă. De asemenea, proprietățile antiinflamatoare ale nopalului reduc inflamațiile care vin odată cu ulcerul.

 1. Alungă insomniabeneficiile nopalului

Studiile au arătat că deficiența de minerale duce la tulburări de somn, precum insomnia. Nopalul este bogat în magneziu, un mineral care tratează insomnia, anxietatea și neliniștea. Magneziul stimulează serotonina, ceea ce crește nivelul de melatonină din organism. Această funcție calmează corpul prin declanșarea efectului sedativ, ajutându-vă să aveți un somn liniștit.

 1. Creșterea rate metabolismului

Elementele nutritive precum tiamina, riboflavina și niacina îmbunătățesc semnificativ metabolismul. Puteți găsi toți acești nutrienți în cactusul nopal. Atunci când organismul primește suficienți nutrienți, se reglează activitatea enzimelor și crește rata metabolismului. În acest fel, vă puteți menține corpul energizat pe tot parcursul zilei.

 

În continuare, vă oferim o prezentare în detaliu a produsului naturist Nopalin de la Calivita:

► Un flacon de Nopalin are 200 de tablete. O tableta contine:

– Tulpina uscata de Nopal300 mg

 

Nopalin