Terapia prin biorezonanță în sindromul premenstrual

 

Sindromul premenstrual este caracterizat prin iritabilitate, anxietate, labilitate emoțională, depresie, edem durere de piept și cefalee simptomatologie ce apare cu 7-10 zile înainte de menstruație și se termină la câteva ore de la debutul ei. Diagnosticul este clinic. Tratamentul este simptomatic și este reprezentat de dietă, medicație și consiliere.

Sindromul premenstrual pare să fie determinat de factori endocrini multiplii (de ex. hipoglicemie sau alte modificări ale metabolismului carbohidraților, hiperprolactinemie, fluctuații ale concentrațiilor serice ale estrogenului și progesteronului circulant, exces de aldosteron sau de ADH). Estrogenul și progesteronul pot duce la retenție tranzitorie de fluide la fel ca și excesul de aldosteron sau de ADH.

Tipul și intensitatea simptomatologiei variază de la femeie la femeie și de la un ciclu menstrual la altul. Simptomatologia poate dura de la câteva ore la mai mult de 10 zile, de obicei terminându-se când se instalează faza menstruală.

La femeile aflate înainte de menopauză simptomatologia poate persista și pâna după faza menstruală. Cele mai frecvente simptome sunt reprezenate de iritabilitate, anxietate, agitație, mânie, insomnie, dificultăți de concentrare, letargie, depresie și oboseală accentuată. Retenția de lichide determină apariția edemelor, creștere tranzitorie în greutate precum și senzația de angorjare și durere

Terapia prin biorezonanță în sindromul premenstrual

 la nivelul sânilor. Pot apărea de asemenea o senzație de greutate sau de durere la nivel pelvin, precum și dureri lombare. Unele femei în special cele tinere prezintă simptome de dismenoree la începutul fazei menstruale. Alte simptome nespecifice sunt reprezentate de cefalee, vertij, sincopă, parestezii (furnicături) ale extremităților, palpitații, greață, vărsături și modificări ale apetitului. Sindromul premenstrual poate fi însoțit și de acnee și neurodermatită.

Din păcate marea majoritate a pacientelor care nu au un diagnostic corect, încep să alerge de la un cabinet la altul, să facă o mulțime de analize și bineînțeles să înghită cantități mari de medicamente, marea majoritate cu reacții adverse, care la rândul lor generează alte probleme de sănătate.

O altă categorie de paciente, consideră că aceste stări sunt normale și sunt generate de factor externi (stress, program prelungit la serviciu) și prin urmare nu se prezintă la medic și în timp se pot confrunta cu boli grave care nedescoperite la timp sunt foarte greu de tratat.

Evaluarea computerizată a stării de sănătate prin biorezonanță, este o metodă nouă, neinvazivă prin care organismul pacientului este scanat în profunzime și se examinează starea organelor, țesuturilor și chiar a celulelor.

Prin această metodă medicul află informații despre dereglările hormonale, sănătatea mentală și dezechilibrele din organism, având în felul acesta o imagine completă asupra stării de sănătate a pacientului, fapt ce îl ajută să ia decizia cea mai corectă în ceea ce îl privește pe pacient.

Tratament

Tratamentul este simptomatic, începând cu odihna și somn corespunzător precum și exercițiu fizic regulat. De asemenea pot fi de ajutor modificarea dietei alimentare prin creșterea aportului de proteine și diminuarea celui de dulciuri ăi suplimentarea cu vitamine din complexul B sau magneziu, precum și consilierea și evitarea activităților stresante. Diminuarea retenției de lichide poate fi realizată prin diminuarea consumului de Na (diminuarea consumui de sare).

Anumite femei reacționează bine la tratamentul hormonal. Printre opțiunile terapeutice se numără contraceptivele orale, ovule intravaginale cu progesteron etc.

În afara tratamentului hormonal se pot administra diverse produse naturiste care să reechilibreze organismul (dpdv hormonal) și să reducă simptomatologia. De ex se pot administra vitamine din grupul B, magneziu și seleniu, un antistres ușor care să reducă starea de neliniște și de disconfort. Pentru cazurile mai severe situația trebuie evaluată de către un medic și tratamentul stabil de către acesta.

Terapia prin biorezonanță în sindromul premenstrual, este o terapie completă pentru că dispozitivul de biorezonanță ajută la restabilirea echilibrului întregului organism, cât și stabilizarea din punct de vedere psihic și emoțional, iar pacientul este privit și tratat ca un tot unitar.

BioHarmonex-Dispozitiv pe baza de Biorezonanta 3

BioHarmonex® (generatia a IV-a) este  un dispozitiv de terapie prin biorezonanta, emitator de frecvente biologice, care, ajuta la o mai buna comunicare intre celule, pentru a iniția și a controla diferitele procese fiziologice. 
 
BioHarmonex , prin cele peste 30 de programe, induce acele frecvente de care avem nevoie pentru refacerea sanatatii celulelor din organismul nostru si sprijina procesele naturale ale organismului „adresându-se” câmpurilor electromagnetice naturale generate de anumite ţesuturi ale organismului.
 
Mai multe informatii despre BioHarmonex gasiti in cartea electronica urmatoare: