TIMP PREPARARE 

2 ore si 30 de minute

TIPUL DE RETETA

Ciocolata, Deserturi

TIPUL DE DIETA

Fara gluten, Paleo, Vegetariana, Vegana, Posturi

Daca esti adeptul unui tip special de alimentatie, nu inseamna ca nu te poti bucura de dulciuri sanatoase si mai ales de delicioasa ciocolata. Aceasta reteta ciocolata alba nu contine indulcitori, afanatori, gluten, lapte, oua si alte ingrediente nedorite, asa ca incearca ceva nou si original pentru desertul tau.

INGREDIENTE:

450gr unt de cacao crud

1 ceasca de nuci caju

2 linguri de lapte praf de nuca de cocos

½ cana de sirop de artar

1 pastaie de vanilie.

MOD DE PREPARARE

Se pun la inmuiat nucile caju timp de cel putin o ora. Scurgeti-le apoi si amestecati-le intr-un robot de bucatarie pana cand se maruntesc.

Pastaia de vanilie trebuie taiata si razuita.

Intr-un vas dublu, se topeste untul de cacao si se adauga nucile caju, praful de nuca de cocos, siropul de artar si la final pastaia de vanilie.

Se amesteca pana se combina bine si apoi se toarna intr-o forma de ciocolata.

Se lasa sa se raceasca si apoi se lasa in congelator pana se solidifica, aproximativ 1 ora.

 

Cateva lucruri interesante despre ciocolata alba:

  • stiati ca ciocolata alba nu este de fapt ciocolata? Nu vreau sa va dezamagesc dar, indiferent de reteta, vegetariana sau nu, ceea ce califica niste dulciuri drept ciocolata este continutul lor de cacao solida (sau pudra). Ceea ce numim ciocolata alba se prepara din untul de cacao extras din interiorul boabelor de cacao
  • aroma ciocolatei este data de cacao, untul de cacao nu are aroma, de aceea ciocolata alba este diferita
  • ciocolata alba trebuie sa aiba cel putin 20% unt de cacao in compozitia ei pentru a se califica drept ciocolata alba
  • in timp ce ciocolata obisnuita a fost consumata de secole, ciocolata alba este destul de noua pe scena. A fost inventata de compania Nestlé din Elvetia in 1930, dar s-a dovedit a fi un succes.