Apa alcalina-Beneficii pentru sanatate

Apa alcalină, cunoscută și sub denumirea de apă ionizată, este o apă cu valoare ridicată a pH-ului, ce poate fi găsită în comerț. PH-ul este o măsură a echilibrului acido-bazic al apei. De obicei, pH-ul apei naturale variază între 6,5 și 8,5 și este controlat de sistemul de echilibru dioxid de carbon-bicarbonat-carbonat.

O creștere a cantității de dioxid de carbon dizolvat reduce pH-ul apei, rezultând apă acidă. În schimb, o cantitate redusă de dioxid de carbon crește pH-ul apei, generând astfel, apă alcalină.

PH-ul apei este un factor major al corozivității sale, care este o măsură a modului în care apa este distructivă pentru metalele sistemelor de distribuție a apei. Apa corozivă are capacitatea de dizolvare a metalelor, în principal a cuprului și a plumbului, din sistemul de instalații sanitare, aceasta crescând concentrația de metal din apa potabilă și ducând la diferite probleme de sănătate.Apa alcalina-Beneficii pentru sanatate

Apa acidă cu pH sub 7 este mai corozivă în comparație cu apa alcalină. Din acest motiv, tratarea apei cu substanțe chimice alcaline, pentru a-i crește pH-ul, este considerată una dintre cele mai bune măsuri pentru reducerea corozivității apei.

De unde provine apa alcalină?

Apa alcalina poate fi generată prin electroliza apei, care separă componentele acide și alcaline ale acesteia. În natură, apa adună minerale și devine alcalină în urma contactlui cu diverse roci. De asemenea, apa electrolizată poate fi generată și din minerale, cum ar fi calciul și magneziul, care sunt saturate cu hidrogen.

 

Apa Alcalină și Beneficiile sale pentru sănătate

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de apă alcalină sunt susținute de numeroase studii. De exemplu, s-a observat că administrarea apei alcaline șoarecilor, determină o reducere a nivelului glicemiei, colesterolului și trigliceridelor și îmbunătățește funcționarea metabolică prin suprimarea producției de radicali liberi. S-a dovedit, de asemenea, că apa alcalină protejează celulele pancreatice de stres oxidativ și ajută la reducerea creșterii în greutate, prin reglarea homeostazei colesterolului.

La pacienții cu boli renale în stadiu final, apa alcalină a demonstrat că reduce efectele adverse ale hemodializei, cum ar fi generarea excesivă de radicali liberi. În cazul pietrelor la vezica urinară, apa alcalină accelerează excreția melaminei și previne acumularea acesteia în vezică, ceea ce la îmbunătățirea condițiile patologice asociate afecțiunii.

Deoarece apa alcalină are un pH mai mare, capacitatea sa naturală de neutralizare a acizilor din stomac o face alegerea ideală pentru tratarea afecțiunilor tractului gastrointestinal, cum ar fi hiperaciditatea gastrică, diareea etc. În cazurile de reflux laringofaringian, apa alcalină dezactivează ireversibil enzima responsabilă pentru această afecțiune, prin neutralizarea acidului din stomac.

În cazul deshidratării induse de exerciții fizice la adulții sănătoși, apa alcalină s-a dovedit a reduce vâscozitatea sângelui, un coeficient folosit la definirea proprietăților vâscoase ale sângelui.

În mod interesant, consumul de apă alcalină a arătat, de asemenea, efecte benefice în promovarea longevității. Șoarecii cărora li s-a administrat apă alcalină au arătat o rată de supraviețuire mai bună în comparație cu omologii lor care au primit apă obișnuită.

Pe lângă potențialele beneficii pentru sănătate ale consumului propriu-zis, băile cu apă alcalină îmbunătățesc și ele problemele legate de piele. Șoarecii de laborator care au fost spălați cu apă alcalină au arătat o deteriorare redusă a pielii datorată radiațiilor ultraviolete, prin menținerea echilibrului între citokinele pro și antiinflamatorii.

Alte Beneficii ale apei alcaline

apa alcalina• Ajuta la absorbtia nutrientilor
• Transporta nutrientii la celule
• Dizolva si elimina produsele reziduale aparute în cadrul metabolismului
• Regleaza nivelurile de protoni si electroni, prevenind aberatiile, mutatiile si degenerarile celulare
• Prin procesul de transpiratie, participa la controlul temperaturii corporale
• Ofera flexibilitate articulatiilor
• Creeaza un învelis flexibil pentru organele vitale

Prin urmare, cantitatea si calitatea apei consumate sunt foarte importante. Trebuie sa consumam cel putin 2,5 litri de apa pe zi, deoarece pierdem prin transpiratie 500 ml (în cazul practicarii unui sport sau pe canicula aceasta cantitate creste foarte mult!), prin urina, 1500 ml, scaunele normale cântaresc aproximativ 150 ml (în caz de diaree chiar mult mai mult!), iar vaporii de apa pe care îi expiram cântaresc înca 350 ml. Aceasta înseamna 2500 ml (2,5 l de apa zilnic) în total. Pentru a asigura homeostazia organismului, aceasta cantitate trebuie compensata.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor consuma mult mai putina apa. Acesta este un obicei foarte daunator. Organismul nostru are nevoie în continuu de apa. Greseala pe care o facem cel mai adesea este sa bem doar atunci când ne este sete, deoarece setea este „semnalul de alarma” prin care organismul încearca sa evite o pierdere serioasa de apa. Probleme pot aparea si în cazul unui consum exagerat de apa, deoarece organismul nu poate depozita cantitati foarte mari de lichide. O cantitate mare de apa consumata dintr-o data poate dizolva sarurile minerale (sodiu, potasiu) si le poate elimina din organism. Prin urmare, consumul de apa trebuie sa fie echilibrat.

Apa, odata ajunsa în organism, începe sa circule.

Apa Alcalina este accesibila pentru oricine!

Am fost zilele trecute la medicul de familie pentru un consult de rutina. Cum nu am sunat sa ma programez inainte, a trebuit sa astept destul de mult pana a putut sa ma primeasca. Asa ca pe langa mine au trecut poate zeci de persoane, mai tinere sau mai invarsta, fiecare cu problemele si cu povestile lor triste. Am intalnit si o cunostinta mai veche si am aflat ca i-a revenit cancerul. De-abia considerase ca a scapat de o tumora cu doi ani in urma. O femeie purta pe brate un copil in stare grava… era greu sa si vad asa ceva…

Tot stand pe hol, am zarit pe un perete un anunt:

“Folositi Apa Alcalina pentru dezintoxicare, prevenirea imbolnavirilor, inflamatiilor si a imbatranirii”

Anuntul m-a atras pe loc pentru ca eu sunt o adepta inraita a tratamentelor naturiste si a procedurilor nemedicamentoase in general. Pentru ca acolo erau doar informatii sumare, am cerut mai multe detalii medicului de familie cand am intrat. Mi-a spus ca el recomanda frecvent Apa Alcalina pacientilor lui si ca chiar a vazut efecte pozitive in diverse boli la cei care o consuma, iar unii se imbolnavesc acum mai rar. Mi-a dat un link si acasa am cautat mai multe date. Iata ce lucruri importante am aflat:

Apa alcalina-Beneficii pentru sanatateSpre surpriza mea, Apa Alcalina nu provine dintr-un izvor de apa minerala sau din alt loc indepartat de unde trebuie adusa cu costuri mari, ci poate fi la indemana oricui.

Asta deoarece poate fi produsa chiar acasa cu niste simple filtre sau aparate care pot fi atasate la robinet sau la o sursa de apa (dispozitive medicale dezvoltate in Japonia in urma cu 40 de ani). Ele purifica apa, o ionizeaza si alcalinizeaza. Termenii acestia mi s-au parut mai ciudati asa ca am citit mai mult. Si iata ce am aflat, asa, mai in cuvintele mele:

 

Multe probleme din organism sunt reversibile cu Apa Alcalina

Cauza imbatranirii si a inflamatiilor degenerative din diverse boli este Oxidarea. Iar faptul ca aerul din jur, mancarea, bautura pe care le consumam sunt acide, acestea se transforma in organismul nostru in reziduri acide care se depun ca pietre in rinichi, in colon, bila, articulatii, colesterol pe vase si alte complicatii.

Aceste procese pot fi inversate, reechilibrate cu ceva care, logic, este anti-oxidant si nu este acid (deci alcalin). Si se pare ca apa obtinuta de aparatele de alcalinizare poate sa faca asta. Am citit pe diverse forumuri marturii ale unor oameni care s-au vindecat de dureri articulare, guta, artrita, boli digestive, cangrene diabetice, dermatite dar au vazut ameliorari si in cancere sau alte boli grave ori rezistente la tratament.

Studii stiintifice si cercetatori renumiti sunt la baza descoperirii utilitatii ei

Ceea ce m-a surprins si mai placut a fost sa descopar ca Apa Alcalina nu este o idee aparuta peste noapte, la initiativa unor persoane obscure si fara pregatire medicala.

Mai multi cercetatori, printre care si medicul Otto Warburg, care a primit in anii ’30 doua Premii Nobel pentru investigatii efectuate in domeniul respiratiei celulare, au confirmat ca celulele canceroase si alte boli se dezvolta in lipsa oxigenarii tesuturilor si in conditii de aciditate.

Peste 30 de ani de studii clinice au fost derulate de inventatorii dispozitivelor de alcalinizare pentru a demonstra utilitatea Apei Alcaline in organism si au obtinut licenta si certificare pentru fabricarea si comercializarea lor. Mai mult, foarte multi medici actuali, chiar doctori si cercetatori vestiti, cu multa experienta, confirma calitatile Apei Alcaline si modul in care ea a fost benefica pacientilor tratati de ei.

 

Aparatul Aquarion de la Calivita

Apa alcalina-Beneficii pentru sanatateFurnizeaza o apa purificata fizic, chimic si bacteriologic. Aceasta apa o poate ulterior alcaliniza sau acidifia in 4 trepte fata de ph-ul neutru. De asemenea apa frunizata de Aquarion este imbogatita cu ioni negativi de oxigen si are mai putin clusteri moleculari, ceea ce inseamna o molecula de apa mai mica si implicit mai hidratanta, putand ajunge mult mai usor si in profunzime la nivel celular.

Apa ionizata alcalina este complet diferita de apa obisnuita de la robinet si de apa minerala, deoarece absorbtia începe imediat, iar în 30 de minute apare deja mictiunea. Deoarece cantitatile de apa eliminate impreuna cu toxine metabolice pot fi destul de mari la început, posibil ca vom urina mai frecvent, dar organismul se va obisnui rapid si, în urma purificarii, aceste intervale vor deveni tot mai mari. Apa ionizata alcalina are si efecte antioxidante, alcalinizând excelent organismul, care este adesea intoxicat si acidifiat de mâncarurile si bauturile carbogazoase.

Este important de stiut ca, în cazul consumului de apa ionizata alcalina, o cantitate mai mica de 2 I pe zi nu poate produce rezultate semnificative. Asa cum am aratat mai sus, o persoana elimina 2,5 I de apa pe zi (urina, vapori, transpiratie etc), prin urmare majoritatea oamenilor pot consuma cu usurinta 2 litri pe zi.

Mentineti-va un nivel cantitativ si calitativ adecvat de apa în organism cu ajutorul consumului de apa purificata ionizata, oxigenata negativ si redimesionata molecular conform standardelor activatorului de apa Aquarion de la Calivita!

Puteti achizitiona acest produs in 6 – 9 rate fara dobanda

 

Aquarion-Cel-mai-bun-antioxidant

 

Aquarion Calivita-Filtru-apa-Ionizator

 

Aquarion Calivita-prezentare-produs