Beneficiile Suplimentelor alimentare pentru bărbaţi

Care sunt cele mai populare tipuri de suplimente alimentare pentru bărbaţi şi care sunt situaţiile în care este indicat ca domnii să apeleze la ele – iată tema articolului de faţă.

Producătorii de suplimente au creat atât formule complexe cu vitamine, minerale, acizi esenţiali, extracte din plante care au o arie largă de recomandări, precum şi suplimente specifice, numai pentru anumite probleme de sănătate sau care se recomandă doar în anumite situaţii.

Printre cele mai importante categorii de suplimente alimentare pentru bărbaţi sunt formulele care ajută în prevenirea şi tratarea unor boli specific masculine (ale aparatului reproducător), prevenirea şi tratarea disfuncţiilor genitale, stimularea potenţei, a apetitului sexual.

O altă categorie importantă sunt stimulentele pentru dezvoltarea şi menţinerea masei musculare care vin la pachet şi cu indicaţii pentru creşterea energiei, a rezistenţei şi forţei.

Deasemenea, sunt anumite afecţiuni despre care rezultă că bărbaţii le fac mai des decât femeile, de exemplu, bolile cardiace, pulmonare, hepatice.

Unele dintre acestea au printre cauze şi anumite vicii, printre care consumul mai mare de alcool şi ţigări în rândul bărbaţilor, dar şi faptul că aceştia acordă mai puţină atenţie unor aspecte legate de sănătate decât femeile.

Suplimente pentru boli specific masculine şi disfuncţii erectile cauzate de acestea

Printre cele mai frecvente boli ale aparatului reproducător, la bărbaţi le regăsim pe cele de prostată, care ar putea fi tratate dacă sunt descoperite din timp.

Însă, din păcate, de multe ori, în fazele iniţiale, este posibil ca bolile asociatei prostatei să nu dea simptome îngrijorătoare.
Totuşi, semnele care trebuie să îngrijoreze sunt senzaţiile frecvente de urinare, senzaţiile neplăcute în zona inghinală şi în zona de jos a spatelui, scăderea apetitului sexual şi a potenţei.

Lărgirea prostatei duce la simptome neplăcute precum urinarea frecventă şi dificilă, nu numai la bărbaţii mai în vârstă, dar şi la cei mai tineri, trecuţi de 30 de ani. Pot apărea complicaţii precum impotenţa, adenomul de prostată, cancerul la glanda prostatei.

O altă problemă în rândul bărbaţilor este criptorhidia sau testiculul necoborât care are drept cauză o anomalie genitală. Netratată, aceasta poate duce la

suplimente alimentare pentru barbati

Foto: eathis.com

complicații, precum creșterea riscului de infertilitate.

Vestea bună este că aceste afecţiuni şi chiar bolile mai grave pot fi prevenite, precum spuneam, prin tratamente adecvate. Un consult medical şi investigaţiile de specialitate vor lămuri cauza, iar medicul va indica un tratament adecvat.

Deasemenea, suplimentele alimentare pentru bărbaţi concepute special în acest sens ajută şi ele la tratarea acestor afecţiuni, prin ameliorarea simptomelor neplăcute descrise mai sus şi accelerarea proceselor de vindecare.

Complexele cu formule de nutrienţi speciale au rol de a opri procesul de inflamare al prostatei, de reducere a urinărilor frecvente, normalizare a funcţiilor erectile şi creşterea potenţei, refacere a echilibrului hormonal, precum şi efect general de vindecare a întregului sistem genitourinar masculin.

Acestea conţin, de regulă, formule complexe cu fitosteroli (care pot fi şi vegetali) ce conţin compuşi benefici care pot inhiba enzimele responsabile de hiperplazia prostatei.

Extractele de plante, recunoscute pentru proprietăţile lor vindecătoare, precum saw palmetto, urzica, seminţele de in, piperul negru sunt câteva exemple cu efecte antiinflamatoare şi diuretice. Astfel, pot reduce simptomele cauzate de lărgirea şi inflamarea prostatei.

Zincul şi seleniul, de asemenea, cunoscuţi ca excelenţi antioxidanţi, pot contribui şi la funcţionarea adecvată a organelor genitale masculine.

Zincul contribuie la menţinerea unui nivel normal al testosteronului, precum şi la menţinerea sănătăţii părului, pielii şi a unghiilor şi a unei funcţii mentale normale. Totodată, inhibă procesele oxidative nocive.

Anumite probleme de sănătate pot duce la infertilitate, iar suplimentele sunt recomandate ca adjuvante în tratamentele medicinei convenţionale.

Suplimente speciale pentru stimularea apetitului sexual, creşterea potenţei

Poblemele de natură sexuală pot apărea şi fără ca domnii să aibă neapărat vreo afecţiune. Stresul, scăderea vitalităţii, rutina, înnaintarea în vârstă sunt factori care pot duce la pierderea parţială a interesului sexual. Pentru astfel de situaţii, au fost concepute “stimulente”.

De exemplu, ginsengul, cunoscut şi sub numele de „chintesenţa bărbatului”, este unul dintre cele mai populare “stimulatoarele naturale ale performanţei“, care ajută la îmbunătăţirea performanţelor fizice şi mentale.

Extractul din ginseng coreean, pe lângă faptul că îmbunătăţeşte starea generală şi capacitatea de adaptare a organismului, are acţiune vitalizantă şi antistres, previne insuficienţele şi disfuncţiile sexuale şi ajută la vindecarea impotenţei şi infertilităţii. Nu în ultimul rând, eszte cunoscut şi ca un bun afrodisiac.

Ginsengul conţine steroizi naturali care sunt similari cu cei pe care îi secretă organismul uman, drept urmare ajută la creşterea performanţelor sportive şi la eliminarea oboselii musculare. Alte efecte ale acestuia sunt: prevenirea căderii parului, a cheliei, îmbunătăţirea circulaţiei.

Însă ginsengul coreean are beneficii nu numai bărbaţi, ci şi pentru femei. Vă recomandăm un articol detaliat Beneficiile ginsengului.

Damiana este o altă plantă despre care se spune că are proprietăţi afrodisiace, recomandată şi pentru combaterea impotenţei.  Producătorii o folosesc în suplimente cu indicaţii de creştere a dorinţei sexuale şi îmbunătăţirii performanţelor sexuale. Totodată, are efect bun şi asupra sistemului hormonal şi sistemului nervos.

Coenzima Q 1o se întâlneşte frecvent în suplimentele care au ca indicaţii, printre altele, şi creşterea potenţei. Aceasta are multe alte proprietăţi, fiind un element care nu trebuie să lipsească nici din dieta sportivilor.

Suplimente pentru boli care apar mai des în rândul domnilor

Precum spuneam la începutul articolului, sunt câteva boli care apar mai frecvent la bărbaţi şi care au printre cauze şi anumite vicii, dar şi faptul că, de multe ori, domnii neglijează sănătatea, pe când femeile sunt mai atente. Cele mai multe sunt de natură cardiacă, boli pulmonare, boli hepatice, diabetul.

Formulele cu acizi, minerale, vitamine, extracte din plante, despre care s-a arătat că au efect benefic în tratarea bolilor diferitelor organe, pot ajuta şi ele în prevenirea şi vindecarea acestor boli.

De exemplu, pentru probleme cardiovasculare şi ale tensiunii arteriale, sunt recomandate suplimente cu Omega 3, resveratrol, coenzima Q1o.

Omega3, de exemplu, este un acid gras esenţial care contribuie la menţinerea nivelului normal al grăsimilor din sânge şi al tensiunii arteriale, previne probleme cardiovasculare, reduce inflamaţiile, ajută la funcţionarea normală a sistemului nervos şi a creierului.Omega 3

Omega 3 Concentrate (100 capsule-gelatinoase) este un produs care conţine acizi graşi omega-3 (EPADHA), obţinut din ulei de peşte de cea mai înaltă calitate, prin distilare moleculară.

Coenzima Q10 este un bun antioxidant, susţinător al sănătăţii sistemului imunitar, inimii, protector al ficatului, fiind de ajutor persoanelor care acordă importanţă menţinerii sănătăţii cardiovasculare, care duc un stil de viaţă stresant, fumează, consumă alcool, au nevoie de vitalitate.

Resveratrolul din seminţe de struguri este iarăşi un antioxidant excelent, un agent antiaging, stimulează activitatea vaselor sanguine. Există suplimente care îmbină coenzima Q 10 cu resveratrol, sporind astfel şi efacacitatea de vindecare.

 

Resveratrol Plus Calivita, cel mai puternic antioxidant natural, este de mare ajutor atunci cand iti doresti un nivel crescut de energie si protectie pentru inima ta

În cazul problemelor ficatului, armurariul, de exemplu, este una dintre cele mai cunoscute plante cu efect protector. Este este bogat în silimarină, substanţă care poate contribui la autodetoxifierea şi regenerarea ficatului.

Şi aminoacizii care conţin sulf, precum metionina şi cisteina, cresc funcţia de autovindecare a ficatului.

Cromul, deasemenea, poate uşura activitatea ficatului, prin stimularea metabolismul glucidelor.

Diferite alte extracte din plante precum gingko biloba, noni, struguri alb, cireşe negre, rhodiola rosea sunt întâlnite şi ele în suplimentele cu spectru larg de acţune, benefice într-o serie de boli.

Suplimente alimentare pentru bărbaţi pentru masă musculară, forţă, energie

O categorie foarte populară de suplimente alimentare pentru bărbaţi care a generat o întreagă industrie o reprezintă suplimentele pentru dezvoltarea masei musculare.

Acestea sunt, de obicei, complexe cu proteine, fibre, vitamine, minerale care vizează totodată şi creşterea forţei, a rezistenţei, dezvoltarea unei forme fit.

Evident, şi femeile care practică sporturi au nevoie de masă musculară, însă suplimentele consumate de bărbaţi conţin suplimente alimentare barbati 3

concentraţii mai mari ale principalilor nutrienţi, fie că vorbim de capsule, pudre sau de băuturi speciale şi sunt mult mai numeroase.

Dar să dăm şi câteva exemple de nutrienţi care se regăsesc în mod frecvent în compoziţia acestor produse şi modul în care acţionează.

Proteinele, pudrele proteice. Acestea pot proveni din mai multe surse bogate în proteine: lapte, zer, într-o măsură mai mare, albuş de ou, soia, anumite plante.

Organismul are nevoie de proteine pentru că nu poate produce aminoacizi în lipsa proteinelor. Când se consumă o sursă de proteine, ele sunt digerate și transformate în aminoacizi, iar cu cât are loc mai repede proces, cu atât aminoacizii sunt mai repede disponibili pentru a construi sau reconstrui țesutul muscular.

Cu ajutorul aminoacizilor, se formează practic cărămizi din care se construiesc atât masa musculară, dar şi oasele, pielea, o serie de hormoni şi enzime. Pe lăngă faptul că ajuta la creşterea şi menţinerea musculatorii, proteinele ajută şi la funcţionarea sistemului imunitar.

Astfel, pentru sportivi, dar şi pentru amatorii care fac sport sau depun mai mult efort fizic, apare nevoia suplimentării  alimentaţiei cu aceşti nutrienţi. 

Arginina, de exemplu, este un aminoacid ce intervine în funcţionarea, dezvoltarea şi regenerarea muşchilor; contribuie la menţinerea circulaţiei sanguine sănătoase, şi astfel, asigură şi stimulează funcţionarea optimă a sistemului vascular.

Arginina este un bun stimulator al producerii hormonului de creştere şi a insulinei. Este o substanţă precursoare a oxidului de azot, care are un efect vasodilatator.

Glutamina este un aminoacid care ajută în antrenamentele de intensitate mare, care duc la creştere musculară. Aceasta ajută corpul să stocheze glicogen pentru înmagazinerea energiei. Desfacerea glicogenului în monozaharide are loc cu eliberare de energie, necesară contracției musculare. În plus ajută şi la reducerea nivelului de cortizol care este un hormon al stresului ce creşte în antrenamentele intense şi poate duce şi la distrugerea ţesuturilor musculare.

Coenzima Q10 Calivita este un excelent antioxidant şi energizant, este des întâlnită şi ea în suplimentele alimentare pentru bărbaţi, recomandate pentru creşterea performanţelor sportive.

Super Mega Coenzima Q10 Plus Calivita-30 capsule

Din grupa mineralelor, zincul amintit şi el anterior, pe lângă faptul că este un foarte bun antioxidant, ajută la menţinerea unui nivel optim al testosteronului şi participă şi la metabolismul carbohidraţilor. Este recomandat sportivilor şi persoanelor care fac efort intens.

Magneziul şi calciul sunt alte minerale care acţionează excelent împreună sau în combinaţii cu vitamina B  – cresc rezistenţa, îmbunătăţesc apacitatea de efort şi echilibrul electrolitic, prin aportul mineralelor care se pierd prin transpiraţie. Deasemenea, ameliorează senzaţia de oboseală şi ajută la creşterea puterii de concentrare.

Fierul joacă un rol important în absorbţia oxigenului şi transportul său către celule fiind absorbit cel mai bine cu Vitamina C.
Vitamina C 1000 (100 tablete) cu absorbtie lenta de la Calivita  este un supliment natural excelent pentru energie si imunitate.

La rândul lor, vitaminele B şi C ajută la furnizarea de energie şi conferă rezistenţă, asigură prospeţime fizică şi mentală. Dar nici nu mai este nevoie să spunem despre vitamine, fiind atît de apreciate pentru propietăţie lor.
Un articol cuprinzător este cel despre Beneficile vitaminelor.

Mai vorbeam, într-un articol precedent, despre o serie de suplimente alimentare pentru femei, incluzând aici şi suplimentele pentru imunitate, atât de utile, mai ales în perioada aceasta. Fiind comune, deci indicate şi domnilor, vă invităm să citiţi şi articolul respectiv.

 

Mierea Manuka MGO1000+ este considerată una dintre cele mai puternice și eficiente tipuri de miere Manuka disponibile pe piață. Cu un conținut extrem de ridicat de metilglioxal (MGO), acest tip de miere este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene excepționale.Este adesea folosită pentru a ajuta la vindecarea rănilor și a arsurilor, pentru a reduce inflamația și pentru a îmbunătăți sănătatea digestivă.

 

In colaborare cu Ingriko.ro