Despre pori, cosuri, puncte negre!

 

  • Te confrunti cu pori dilatati?
  • Ai cosuri?
  • Acnee?
  • Ti-au aparut puncte negre si nu stii ce sa faci?Sunt absolut convinsa ca vrei sa scapi de ele si nu stii cum, pentru ca tot apar mereu si mereu?

Ceea ce este cert e faptul ca nu ai o igiena corecta in ceea ce priveste tenul si trebuie sa iti insusesti obiceiuri zilnice pentru a-ti imbunatati aspectul tenului tau si a putea sa inlaturi toate impuritatile inestetice.

In ceea ce privesc porii dilatati, dimensiunea lor poate fi redusa, dar nu in totalitate, asadar trebuie sa ne imprietenim cu ei. Ca sa putem remedia dimensiunea acestora se foloseste peelingul chimic care are ca efect o exfoliere microcelulara foarte putin vizibila si care intr-adevar rezultatele acesteia sunt incantatoare. Alte procedee sunt cele minim invazive si noninvazive care rezolva acesta problema a tenului. Acestea au un efect mai mult sau mai putin scurt in sensul ca dupa aproximativ un an jumatate sau doi trebuie repetata procedura pentru ca porii isi vor reveni la starea dinainte de efectuarea acestei proceduri.

Despre pori, cosuri, puncte negre!

 

 

 

 

 

 

Schimband registrul, in ceea ce priveste punctele negre, acestea trebuiesc scoase si nu lasate in piele, dar nu cu unghiile, nu cu mainile murdare, ci la cosmetician intr-un mediu steril. Inainte de extractia punctelor negre din pori trebuie facuta o baie de aburi pentru deschiderea acestora, de o igienizare a mainilor si tocmai de aceea este de preferat sa alegeti o cosmeticiana priceputa pentru a nu va mutila fata. Punctele negre in esenta reprezinta calea care blocheaza porii cu sebum si congestionarea lor. Pentru a preveni see pot folosi exfoliante fine, acid glicolic, masti de orice fel, dar in special cele de argila pentru efectele sale. Aceste pratici se recomanda sa se efectueze de doua ori pe saptamana special pentru a nu agresa tenul si a nu-l usca.

Despre pori, cosuri, puncte negre!

 

 

 

 

 

 

Daca ai si tu puncte negre pe fata inseamna ca nu ai suficient de multa grija de propria piele si nu ii acorzi igiena corespunzatoare, iar un produs nu va rezolva acesta problema intr-un mod miraculos. Tocmai de aceea este foarte importanta rutina de dimineata si de seara cu privire la igiena tenului.

Pe piata actuala de produse destinate ingrijirii personale exista si produse care nu isi indeplinesc utilitatea pentru care au fost cumparate. Din aceasta categorie fac parte mastile cu carbune. Acest produs nu are nici o aplicabilitate practica si eficienta asupra problemelor pentru care ar trebui sa fie achizitionat. Este mai mult o moda a carbunelui care ajuta si ar avea afecte binefacatoare asupra tenului, dar pentru un experiment practic puteti sa va luati de la farmacie carbune medicinal si sa il aplicati pe fata la fel ca si pe acesta masca sa va convingeti ca nu isi indeplineste functia pentru care se promoveaza ca ar indeplini-o.

Dintr-un alt punct de vedere, se mai constata o problema des intalnita in randul femeilor. In cazul unei creme este foarte important ca inainte de a o folosi sa va spalati pe maini cu apa si sapun pentru ca altfel riscati sa contaminati crema introducand mainile murdare inauntru, astfel o crema buna nu isi mai face efectele pe care promite sa le indeplineasca tocmai din acest motiv, riscand sa faceti cosuri si sa motivati ca acea crema nu este buna. In general cremele vin insotite de o spatula din care sa se poata lua produs din recipient, dar daca crema nu vine insotita de aceasta este recomandat sa va achizitionati separat spatula pentru utilizarea cremei. Daca aceasta parctica, buna de altfel, nu poate fi respectata din diverse motive macar sa se respecte spalarea mainilor cu apa si sapun inainte de fiecare utilizare.

Un alt mit raspandit cu multa putere de convingere este cel legat de siliconul din compozitia cremelor. In acest caz sa detii fractiuni din informatie poate sa fie mai periculos decat in cazul in care nu detii informatia deloc. Siliconul are o baza moleculara foarte mare, motiv pentru care nu este capabil sa penetreze pielea, ceea ce ar face mai mult rau decat bine daca s-ar intampla asta. La aplicarea cremei siliconul se depoziteaza pe piele ca o pelicula si astupa porii doar pe perioada cat este si folosit produsul cu silicon. Acest ingredient este folosit ca baza in care se adauga diverse ingrediente active care au rolul sa ajunga in piele si sa realizeze acele efecte pentru care a fost cumparat produsul, iar aceste creme in general sunt in baza de silicon si altceva nu veti gasi pe piata.

Despre pori, cosuri, puncte negre!

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca tipul dumneavoatra de ten este unul predispus la aparitia cosurilor se recomanda sa incercati sa nu mai folositi acei buretei de make-up pentru ca daca nu este schimbat regulat poate deveni un focar de infectie deoarece sunt de cele mai multe ori purtatori de microbi si bacterii. Mai mult decat atat, atunci cand ai deja cosuri pe fata riscul de infectie al buretelului este foarte mare si indiferent de cate tratamente vei folosi pentru tratarea acneei, aceasta tot va aparea din cauza buretelului pe care il folosesti la machiaj.

In concluzie, regulile generale pentru o igiena debaza a tenului este spalatul pe maini cu apa si sapun de fiecare data inainte sa punem mana pe fata, inainte sa folosim crema si diverse masti, inainte de a va machia si asa mai departe. Aceste neglijente sunt cauze dese pentru aparitia cosurilor si pentru perpetuarea acneei asa ca ai mare grija!