Oxigen, homeostazie si longevitate

Exista locuri pe glob unde numarul persoanelor care ajung la o varsta foarte inaintata este mai mare decat oriunde altundeva. In unele regiuni din China, Tibet, India, Mexic sau Peru, numeroase persoane traiesc mult peste o suta de ani si sunt foarte putin afectate de boli.

Exista insa cateva trasaturi comune ale mediului in care traiesc acesti oameni varstnici in tari care sunt, de altfel, foarte indepartate una de alta: apa de o puritate de cristal si aerul.

Fara oxigen nu exista viata. El este elementul vital pentru miliardele de celule ale organismului uman. Functiile organismului, incepand de la activitatea creierului pana la neutralizarea substantelor nocive, si de la capacitatea de perceptie pana la gandire, sunt dependente de energia furnizata de oxigen. Asadar, cheia atingerii starii de sanatate maxima consta in perfectarea alimentarii celulelor cu oxigen, deoarece numai astfel celulele pot functiona corespunzator.

Daca oxigenul care ajunge la nivelul celulelor este in cantitate redusa, acestea se vor orienta catre o alta sursa de energie pentru a-si putea mentine functiile vitale. In astfel de cazuri, glucidele vor fi catabolizate prin mecanism anaerob (fara oxigen), ceea ce va duce la perturbarea metabolismului celular si la producerea de substante chimice indezirabile.

In scurt timp vor rezulta celule bolnave care si-au pierdut deja capacitatea naturala de aparare. Aceste celule sunt lipsite de aparare in fata agresiunii virusurilor, ciupercilor, bacteriilor sl a altor agenti patogeni.

Insuficienta relativa a oxigenului se manifesta prin numeroase simptome indirecte: dureri de cap, oboseala, epuizare, probleme respiratorii sau alergii. Calea de rezolvare a acestor probleme consta in cresterea treptata a cantitatii de oxigen prin inspiratie.

In urma efectuarii unor analize medicale la nivel celular, oricine isi poate alcatui o harta cu tulburari biochimice, lucru care indica mai departe starea generala de sanatate. Chiar daca opiniile despre flora intestinala ii impart atat pe medici cat si pe cei care se ocupa de medicina alternativa, la 60-70% din pacientii care fac astfel de analize, nivelul florei intestinale este prea ridicat.

Acest lucru poate cauza nu numai diferite afectiuni intestinale, ci si unele boli ca: psoriazis, eczeme, cefalee, migrene, oboseala cronica sau tulburari hormonale. La aproximativ 30% dintre acesti pacienti se pot identifica si paraziti intestinali. Frecvent, se pot semnala si virusi sau bacterii patogene. Toate sunt organisme anaerobe, si de aceea se simt tare bine intr-un mediu sarac in oxigen.

Cu ajutorul unor aparate performante se poate masura in continuare cantitatea de oxigen molecular din intestin. In toate situatiile in care nivelul oxigenului din intestin este scazut, se poate demonstra prezenta parazitilor, virusurilor si a bacteriilor patogene. Totusi, dupa ce pacientii consumara un pahar de apa plata in care s-au dizolvat cateva picaturi de solutie lichida cu oxigen stabilizat, se poate observa ca a crescut si nivelul de oxigen molecular din intestin.

In urma observatiilor efectuate de medicii CaliVita care administreaza preparatul de oxigen stabilizat OxyMax Calivita, aceasta crestere a fost semnificativa dupa 4-8 saptamani de supliment de oxigen biologic. Interesant este ca, in urma observatiilor, s-a evidentiat nu umai o crestere a nivelului de oxigen, ci si a cantitatii de vitamine, substante minerale si oligoelemente.

Acest fapt dovedeste ca, prin oxigenul stabilizat, organismul poate valorifica o cantitate mai mare de substante vitale chiar si intr-un regim dietetic sarac in princiii nutritive.

In incheiere va propun urmatorul test care consta in a va raspunde sincer cu Da sau Nu la urmatoarele intrebari:

  • Va chinuie o permanenta oboseala?Oxigen, homeostazie si longevitate
  • Tresariti deseori in somn noaptea?
  • Va treziti obosit chiar si dupa opt ore de somn adanc?
  • Stati rau cu rezistenta?
  • Contactati des o raceala?
  • Va chinuie vreo alergie?
  • Sunteti incordat si irascibil?
  • Sunteti deseori stresat?
  • Aveti dureri musculare?
  • Va luptati cu probleme privind greutatea corporala?

In cazul in care ati raspuns cu DA la mai mult de trei intrebari, organismul dumneavoastra necesita o suplimentare cu oxigen.

OxyMax Calivita  conţine molecule de oxigen stabilizat, care pătrund în fluxul sanguin în timpul digestiei.
Oxymax - Supliment de oxigen biologic 3Această formă, care este uşor de utilizat de către organism, poate contribui la reducerea efectelor nocive ale mediului înn care trăim sau poate creşte performanţele fizice.

Cui se recomanda OxyMax ?

– Persoanelor care traiesc in orase mari si celor care parctica sportul in mod regulat.
– Persoanelor care doresc sa stimuleze si sa creasca rezerva de oxigen a organismului.
– Persoanelor care doresc sa-si imbunatateasca metabolismul.
– Persoanelor care-si doresc performante sportive mai mari.

– Persoanelor care doresc sa imbunatateasca rezerva de energie si procesele fiziologice ale organismului.
– Persoanelor care doresc sa stimuleze absorbtia vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor si substantelor din plante

oxymax