13 moduri naturale de a reduce nivelul de colesterol
Corpul are nevoie de colesterol pentru a sintetiza acidul biliar, hormoni și vitamina D. Colesterolul contribuie doar la deteriorarea sănătății atunci când este în cantitate excesivă. Colesterolul suplimentar este o cauză principală în dezvoltarea bolilor cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea.
Este adevărat că nu numai alegerea nesănătoasă a alimentelor, dar și vârsta crește nivelul de colesterol. Femeile de peste 45 de ani sau după menopauză și bărbații după ce au trecut de 50 de ani dezvoltă adesea această stare de sănătate debilitantă.
Ar trebui să știți că nu orice colesterol deteriorează sănătatea. Dar lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) sunt descurajante pe măsură ce se lipesc de peretele arterelor. Pe de altă parte, lipoproteinele de înaltă densitate (HDL) sunt sigure pentru sănătate și funcționează pentru a elimina excesul de colesterol din corp.
Cu ajutorul modificărilor dietei și ale stilului de viață, puteți depăși problema într-un interval de timp scurt.
13 moduri naturale de a reduce nivelul de colesterol
Limitarea consumului de grăsimi din alimente procesate
Este posibil să găsiți alimentele procesate convenabile din multe puncte de vedere. Aceste alimentele conțin grăsimi hidrogenate sau grăsimi trans care cresc durata de viață a alimentului. Mai mult decât atât, uleiurile vegetale utilizate în preparat sunt deseori solidificate artificial, ceea ce provoacă un dezechilibru al nivelului de colesterol. Problema gravă apare atunci când componentele alimentelor procesate reduc nivelurile de HDL și afectează sănătatea cardiovasculară.
Optați pentru steroli și stanoli din plante
Sterolii și stanolii sunt substanțe asemănătoare colesterolului care se găsesc în cantităţi mari în plante. În plus, această varietate de colesterol asigură sănătatea inimii, datorită asemănării structurii lor. Sterolii și stanolii sunt absorbiți în intestin ca şi colesterolul real. Aceste substanțe împiedică absorbția biliară. Prin urmare, corpul are nevoie de colesterol suplimentar pentru a produce cantitatea necesară de bilă care scade nivelul colesterolului din sânge. În plus, stanolii și sterolii nu afectează HDL și ajută la scăderea nivelului LDL în cel mai scurt timp.
Reduceți aportul de zahăr
Nutriționiștii menţionează că alimentele grase nu sunt doar ele responsabile pentru stimularea nivelului LDL și pentru tulburările cardiace. În cele mai multe cazuri, un aport ridicat de zahăr crește colesterolul din corp. Un studiu a relevat faptul că zahărul rafinat conține niveluri minime de HDL și trigliceride maxime. Trigliceridele sunt un tip de grăsime din corp care, atunci când sunt combinate cu un nivel scăzut de HDL, contribuie la stop cardiac. Dacă aveți în vedere îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii în acest context, trebuie să știți că aceștia reprezintă zahăr procesat care cauzează daune severe.
Optaţi pentru grăsimi nesaturate
Grăsimile polinesaturate și mononesaturate ajută la ameliorarea excesului de colesterol din sânge. Astfel, puteți consuma alimente procesate cu omega-3. Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a reduce inflamația arterelor și coagularea sângelui, care în cele din urmă scade simptomele asociate bolilor de inimă. Vegetarienii pot obține omega-3 din avocado și nuci pentru a controla nivelul ridicat de colesterol în mod natural.
Adăugaţi fibră solubilă
Unul dintre modurile eficiente de a menține colesterolul în limite normale este să se opteze pentru fibre solubile. Aceste fibre atunci când sunt preluate din plante, oferă aproape zero calorii și colesterol. Când consumi fibre solubile, se transformă într-o substanță asemănătoare unui gel și acoperă pereții intestinali.
În acest fel, pereții intestinali împiedică fluxul sanguin să absoarbă colesterol și grăsimi. Ar trebui să consumați porții adecvate de fulgi de ovăz, orz, mere, fructe de pădure și banane pentru a prelua fibre solubile.
Încercați oțet de mere
Puteți încerca, de asemenea, un remediu la domiciliu pentru a neutraliza nivelul LDL. Pur și simplu amestecați 1 – 2 linguri de oțet de mere cu o cană de apă și beți această băutură înainte de masă. De asemenea, ar trebui să adăugaţi o cantitate de oțet de mere ȋn salate pentru a obține beneficii maxime.
Este demn de remarcat faptul că oțetul de mere fermentat crește numărul de antioxidanți. Compusul ajută la reducerea LDL și a trigliceridelor fără a afecta sănătatea, și crește HDL.
Cu toate acestea, un nivel ridicat de colesterol este o problemă serioasă de sănătate, care are nevoie de un tratament adecvat. Astfel, faceţi programare și optaţi pentru ajutor medical.
Evitați alimentele cu colesterol ridicat
Nimic nu pare la fel de tentant ca ouăle proaspăt prăjite dimineața. Dar această delicatesă crește rapid colesterolul alimentar.
Surse alimentare precum ouă , homari, lapte integral, creveți, carne roșie, organe și produse lactate conțin cantități mari de grăsimi săturate, împreună cu colesterolul.
Consumul regulat al acestor alimente stimulează de asemenea LDL-urile și HDL-urile. Dacă suferiți de LDL ridicat, trebuie să limitați aportul de alimente cu colesterol pentru a echilibra nivelul acestuia.
Încercați uleiul de pește
Suplimentele precum uleiul de pește sunt îmbogățite cu acizi grași omega-3. Nutriționiștii afirmă că patru grame de ulei de pește zilnic pot reduce semnificativ grăsimea din sânge. Dacă creșteți aportul până la șase grame, crește nivelul HDL.
Limitați aportul de alcool
Băuturile alcoolice conțin etanol – un compus care crește HDL scăzând riscurile asociate bolilor de inimă. Cu toate acestea, consumul în exces de alcool contribuie la niveluri ridicate ale LDL. Consumul excesiv de băuturi alcoolice dăunează sănătății în numeroase moduri. Trebuie să optați pentru abordarea moderată în acest context. Așadar, evitați consumul a mai mult de 24 de grame de alcool.
Includeţi mişcare în rutina zilnică
Exercițiile fizice pot deveni o soluție finală pentru nivelurile ridicate de colesterol. Acestea oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, inclusiv o inimă sănătoasă. Experții în fitness au dezvăluit că activitățile fizice care duc ritmul cardiac până la 85% sunt cele mai bune pentru a crește HDL. Puteți încerca, de asemenea, o plimbare rapidă și jogging pentru a obține rezultatul dorit într-un interval de timp scurt. Tipurile de exerciții precum aerobicul nu echilibrează doar colesterolul, ci întreţin inima și cresc și durata de viață.
Renunţaţi la fumat
Fumatul este o poartă către diverse boli cronice. Fumatul contribuie, de asemenea, la mai multe afecțiuni cardiovasculare. Acestea apar atunci când celulele imune ale fumătorilor nu pot transporta colesterolul la ficat. Această deteriorare a celulelor imune se produce din cauza tutunului și a gudronului. Funcționarea defectuoasă a celulelor imune este, de asemenea, conectată la arterele înfundate.
Evitați stresul
Experții ȋn domeniul sănătății au dezvăluit că stresul favorizează producția de colesterol în ficat pentru a sintetiza cortizolul – un hormon al stresului. Ar trebui să aveţi hobby-uri interesante pentru a scăpa de condiții stresante.
Gestionați greutatea
O persoană obeză este vulnerabilă la niveluri ridicate de colesterol. Menținerea greutății sănătoase este posibilă prin urmărirea a ceea ce consumăm. Înlocuiți grăsimile saturate cu grăsimile polinesaturate și mononesaturate. În acest fel, puteți controla nivelul de colesterol și greutatea corporală în același timp.
Concluzii
Căile naturale sunt eficiente și ajută la echilibrarea nivelului de colesterol. Cu toate acestea, în ceea ce privește gravitatea acestei stări de sănătate, trebuie să vă adresați medicului pentru a primi tratamentul adecvat.
Traducere şi adaptare: https://www.naturalfoodseries.com/13-natural-lower-cholesterol-levels/
În continuare vă oferim o schemă detaliată de tratament natural pentru SCĂDEREA COLESTEROLULUI. Schema este intocmită și explicată punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.
– Cholestone (1-0-1 dupa masa; 2-3 luni continuu; reduce nivelul crescut al colesterolului total sanguin si al celorlalte fractiuni de grasimi patologice).
– Nopalin (1-1-1 inainte de masa; 2-3 luni continuu; este un bun adjuvant in cazul persoanelor cu obezitate si/sau diabet zaharat al caror nivel de trigliceride este peste limita normalului, eliminand concomitent surplusul ponderal si fractiunile trigliceridice crescute).
– Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei; 2-3 luni continuu; imbunatateste circulatia sanguina generala prin eliminarea reziduurilor de grasimi de pe vasele de sange ce se depun sub forma unor placi de colesterol numite ateroame).
– Liquid Clorophyll (1-1-1 inainte de masa; 2-3 luni continuu; actioneaza pe curatarea ficatului, previne acumularea grasimilor si ajuta la eliminarea lor).
– ProBioBalance (0-1-1 in timpul mesei; aduce un aport esential de flora intestinala, necesar pentru intretinerea unei bune metabolizari a grasimilor nesaturate si eliminarea celor saturate prin scaun).