Liftingul facial, indicatii si rezultate

Operația de lifting facial este o procedură chirurgicală care are ca scop întinerirea aspectului feței și redobândirea fermității și elasticității pielii. De-a lungul anilor, pielea noastră este supusă la multiple factori de îmbătrânire, cum ar fi expunerea la soare, schimbările de greutate, fumatul și altele. Aceste factori duc la apariția ridurilor, lăsarea pielii și pierderea volumului facial.

În acest context, operația de lifting facial devine o soluție viabilă pentru persoanele care doresc să-și redobândească un aspect tânăr și proaspăt. Această procedură este efectuată de către un chirurg plastician și constă în întinderea și reașezarea pielii feței și a gâtului, redându-le un aspect mai ferm și un contur mai bine definit.

Prețul unei operații de lifting facial poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi complexitatea procedurii, experiența chirurgului și locația clinicilor unde se desfășoară. Cu toate acestea, este important să nu alegem un chirurg plastician doar pe baza unui preț, ci să luăm în considerare și calitatea serviciilor oferite și experiența acestuia.

Înainte de a lua decizia de a efectua o operație de lifting facial, este important să avem o discuție detaliată cu chirurgul plastician. Acesta va evalua aspectul feței noastre și ne va explica în detaliu ce așteptări realiste putem avea în urma procedurii. De asemenea, vom discuta despre riscurile asociate cu această intervenție chirurgicală și vom înțelege care sunt măsurile de pregătire necesare înainte de operație.

Operația de lifting facial poate fi efectuată sub anestezie generală sau locală, în funcție de preferințele noastre și de recomandările chirurgului plastician. Durata intervenției poate varia, dar de obicei durează câteva ore. Chirurgul plastician va face incizii în zonele ascunse, cum ar fi deasupra liniei părului și în spatele urechilor, pentru a minimiza cicatricile vizibile.

Procedura în sine constă în întinderea feței și a gâtului, readucerea în poziție corectă a țesuturilor și eliminarea excesului de piele. De asemenea, poate fi necesară restabilirea sau redistribuirea grăsimilor și/sau a țesuturilor musculare. Chirurgul plastician lucrează cu mare atenție pentru a obține un rezultat natural și armonios.

Perioada de recuperare după operația de lifting facial poate varia de la persoană la persoană, dar de regulă durează între 2 și 4 săptămâni. În primele zile după intervenție, este posibil să avem dureri ușoare și umflături, dar acestea vor dispărea în timp. Chirurgul plastician ne va oferi recomandări specifice privind ingrijirea de după operație, inclusiv privind utilizarea pansamentelor și a cremelor speciale.

Pe măsură ce procesul de recuperare avansează, vom observa că fata noastra este mai tânără, mai proaspătă și mai fermă. Ridurile vor fi reduse, iar pielea noastră va avea un aspect mai luminos și mai uniform. Este important să avem în vedere că rezultatele obținute în urma operației de lifting facial pot dura între 5 și 10 ani, în funcție de stilul de viață și îngrijirea pe care o avem.

În concluzie, operația de lifting facial este o procedură chirurgicală eficientă și sigură pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească aspectul feței. Este recomandat să alegem un chirurg plastician înalt calificat și cu experiență pentru a obține rezultatele dorite.

Costul acestei intervenții poate varia, dar nu trebuie să compromitem calitatea în favoarea prețului. Cu toate acestea, este important să înțelegem că operația de lifting facial nu este o procedură miraculoasă și trebuie să avem așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele. În final, rezultatele obținute vor depinde de calitatea intervenției chirurgicale, dar și de disciplina și îngrijirea pe care pacientul si le asuma

Detalii despre lifting facial pret se obtin in momentul evaluarii faciale care se realizeaza la consultatie.

 

Programarile pentru consultatii se fac telefonic la Clinica Zone Medical Estet din Bucuresti.

Dr. Eugen Turcu , medic specialist chirurgie plastica si estetica

Doctor in Medicina

www.clinicaestet.ro

 

Articol extern