Remedii naturiste acnee

De efectele nedorite ale acneei sufera astazi nu doar adolescentii ci si multi adulti. Poluarea, dereglarile hormonale produse de carnea injectata cu hormoni, obiceiurile alimentare nesanatoase sunt numai cateva dintre cauze.

Afla cum poti trata natural acneea si obtine o piele curata, fara leziuni, cu ajutorul acestor remedii naturiste foarte accesibile oricui.

Uleiul de arbore de ceai

Cu proprietatile sale naturale de combatere a inflamatiei, o solutie de 5% din acest ulei poate fi la fel de eficienta impotriva acneei fara sa fie toxica la fel ca alernativa sa alopata, benzoil peroxid (desi poate nu va fi la fel de rapida). Se aplica pe ten cu ajutorul unui tampon de bumbac. Incearca acest remediu de 1-2 ori pe zi; mai mult ar putea usca pielea si ar face mai rau.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are compusi antimicrobieni si antioxidanti care pot ajuta la lupta impotriva acneei. Pentru a beneficia de efectele sale, prepara o ceasca de ceai verde concentrat. Dupa ce s-a racit, spala-te cu acest lichid miraculos pe fata sau inmoaie in ceai un tampon si aplica-l pe zonele afectatate.

Remedii naturiste pentru acneeMierea

Proprietătile antibiotice ale mierii pot ajuta la tratarea acneei. Aplica o lingurita de miere pe zonele afectate sau fa o masca amestecand 1/2 ceasca de miere cu o ceasca de fulgi de ovaz simplu si aplic-o pe fata sau pe locurile afectate timp de 30 de minute.

Menta

Mentă poate ajuta la indepartarea uleiului care infunda porii pielii. Pregateste o masca folosind 2 linguri de menta proaspata tocată, 2 linguri de iaurt simplu si 2 de fulgi de ovaz (utilizeaza un blender pentru a pulveriza ovazul pana devine pudra). Lasa preparatul pe fata timp de 10 minute, apoi clateste cu apa.

Echinacea

Echinacea este folosita in mod traditional pentru a accelera vindecarea ranilor si pentru a preveni racelile si gripa, dar proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii pot ajuta si in caz de acnee. Foloseste ceaiul de echinacea pentru o spălare zilnică a fetei (tamponeaza cu o compresa) sau pune cateva picături de tinctură de echinaceea pe un tampon din bumbac si lăsa-l pe petele provenite de la cosuri.

Aspirina

Acidul salicilic din aspirina este un tratament excelent pentru acnee, putand sa usuce cosurile si sa reduca inflamatia acestora. Pentru a profita de avantajele sale, prepara o pastă din aspirina pisata cu putina apa (dizolva patru pastile in 2 linguri de apa) si aplica-le pe fata de 2 ori pe zi.

Musetelul

Musetelul este un remediu traditional romanesc binecunoscut pentru contributia sa la scaderea inflamatiei acneei. Intr-un blender sau o rasnita de cafea, combina continutul unei pungi de ceai de musetel cu suficienta apa pentru a forma o pasta si aplic-o pe zonele afectate. Alternativ, fa o baie de aburi de ceai de musetel (2 linguri de planta intr-o cana de apa fiarta timp de 15 minute). Mai poti folosi si ceai de musetel racit, tamponand fata, seara.

Remedii naturiste pentru acneeAloe Vera aplicata pe zonele cu acnee

Este vestita pentru proprietatile sale de uscare si ameliorare a ranilor si leziunilor pielii, combaterea infectarii si chiar reducerea cicatricilor. Scoate afara gelul dintr-o planta de aloe cu o lingură si aplic-o simplu pe zonele cu acnee. De asemenea, poti cumpara gel de aloe din magazinele de produse naturiste dar asigura-te ca este aloe pura, fara ingrediente adaugate.

Alimente acide

Lamaia- actioneaza ca un exfoliant, agent de netezire a pielii si dezinfectant, putand reduce aparitia cicatricilor si preveni formarea de cosuri noi. Pe fata curata, aplica cu un tampon suc de lamaie, lasa 5 min, apoi clateste bine cu apa rece.

Mai poti folosi si suc stors dintr-o portocala.

Otetul de mere- contine acizii malici si lactici care pot exfolia, reduce semnele rosii si trata acneea. Poti face o solutie tonica dintr-un amestec de otet de mere cu putina apa. Pune-o intr-o sticluta in frigider. Aplic-o pe piele zilnic cu un tampon (agita bine amestecul inainte de fiecare utilizare).

Acizii grasi Omega-3

Au proprietati anti-inflamatorii care pot ameliora acneea. Poti lua capsule cu Omega 3 dar si adauga in alimentatie produse care contin acesti acizi benefici: somon, ton, seminte de in si nuci.

In concluzie, remediile naturiste pentru acnee pot oferi alternative eficiente si mai blande la tratamentele conventionale. Adoptarea remediilor naturiste din aceste articol poate oferi o soluție holistică pentru menținerea unei pielii sănătoase și curate.