Trucuri care te ajută să te machiezi  singură acasă

Fericirea vine din lucruri mici!
La fel si aranjarea aspectului nostru inainte sa iesim din casa.
Dar, machiatul acasa poate fi dificil daca nu ti-ai gasit inca stilul tau si nu stii cum sa folosesti produsele.

Exista un anumit set de reguli care nu necesita prea mult efort de concentrare, iar machiajul poate fi gata rapid.

Cum sa te machiezi singura acasa?

Cum sa te machezi singura, acasa – cateva trucuri utile

Un prim pas foarte important este curatarea tenului cu apa micelara si dischete demachiante deoarece in primul rand trebuie sa avem grija de sanatatea pielii. Daca acest pas se sare din rutina  atunci este foarte posibil sa apara imperfectiuni ale pielii, cosurile etc. Doar peste un ten curat se aplica orice produs.

Cum sa te machiezi singura acasa?

 

 

 

 

 

 

 

Al doilea pas dupa curatarea tenului este aplicarea primer-ului sau a unei creme hidratante pentru hranirea pielii dupa ce a fost curatata de impuritati.

Cum sa te machiezi singura acasa?

 

 

 

 

 

 

 

Un al treilea pas este cosmetizarea tenului cu fond de ten pentru astuparea imperfectiunilor precum pistrui, semne, roseata s.a.m.d. care se aplica cu un buretel umezit inainte. Fondul de ten trebuie ales dupa nevoile tipului de ten, in functie de pigmentul produsului si dupa bugetul alocat de fiecare.

Umezirea se face pentru ca buretelul sa nu absoarba mai mult decat trebuie din produs. In cazul in care aceasta umezire a buretelului nu se face, riscati sa va consumati fondul de ten mai repede decat ar trebui si pe de alta parte nici pe fata nu se va aseza la fel de bine.

Un mic secret, atunci cand ne dam cu fond de ten, este ca produsul se aplica pe fata prin tapotare si nu prin stergere, tragere sau alte moduri deoarece acest lucru se va observa la sfarsit cand rezultatul va arata inestetic din cauza darelor lasate din urma.

Cum sa te machiezi singura acasa?

 

 

 

 

 

 

 

 

Anticearcanul se foloseste doar daca este intradevar necesar. Cearcanele pot fi tratate insa printr-un numar corespunzator de ore dormite, o alimentatie echilibrata si consumarea de minim 2 litri de apa/zi.

Cum sa te machiezi singura acasa?

 

 

 

 

 

 

Dupa ce am aplicat fondul de ten potrivit urmeaza definirea detaliilor fetei, ce sunt particulare fiecarei persoane in parte. Definirea sprancenelor se face in functie de forma si desimea acestora. In cazul sprancenelor, daca se opteaza pentru un aspect cat mai natural se incurajeaza desenarea de linii pentru a imita firele de par si pentru a umple golurile.

Cum sa te machiezi singura acasa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un urmator pas este folosirea blush-ului care da culoare obrajilor si in acelasi timp si expresivitate detaliilor fetei.

Cum sa te machiezi singura acasa?

 

 

 

 

 

 

 

In aceeasi masura ca si blush-ul se foloseste si iluminatorul, acesta in schimb ofera stralucire fetei si evidentiaza ochii intr-o oarecare masura.

Cum sa te machiezi singura acasa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unul dintre etapele finale ale unui machiaj reusit este rimelarea genelor. Aceasta podoaba a ochilor este mai mult evidentiata cu un rimel potrivit. Rimelul ofera un aspect de alungire a genelor, de conturare, cat si de accentuare a culorii firelor genelor.

Cum sa te machiezi singura acasa?

 

 

 

 

 

 

 

Un ultim pas in realizarea machiajului este rujul si definirea buzelor.

Un zambet frumos este evidentiat de un ruj potivit.

Varietatea de culori si texturi ale rujurilor ne ajuta sa ne jucam cu nuantele si sa cream zilnic alt look, unul mai indraznet decat altul.

Cum sa te machiezi singura acasa?

 

 

 

 

 

 

Rezultatul final al machiajului realizat acasa trebuie sa scoata in evidenta trasaturile, dar sa nu incarce prea mult fata pentru a te putea simti confortabil si pentru a putea fi cea mai buna varianta a ta in fiecare zi. Aceste mici detalii nu fac decat sa ne lumineze chipurile, insa atentie la folosirea pasilor corect pentru sanatatea tenului cat si pentru a-l face sa straluceasca in fiecare zi sau de cate ori aveti ocazia.

 

Alte articole despre machiaj gasiti in paginile urmatoare: