Reguli simple pentru un machiaj de zi, impecabil

Chir dacă ne machiem mai puțin, poate, în perioada aceasta, important este să reușim să avem, totuși, și sub mască, un ten îngrijit cu un machiaj de zi, natural și proaspăt.

Pentru acest lucru, nu trebuie decât să ținem cont de câteva reguli simple care să ne asigure frumusețea de-a lungul întregii zile.

Machiaj de zi. Tenul

Știm că mai ales dimineața, tendința este de a te grăbi, dar nu mai ignora apa tonică atunci când îți faci ritualul de îngrjiire și de înfrumusețare!

Apa tonică relaxează și împrospătează tenul și, practic, îl pregătește mai bine pentru crema de față și pentru fondul de ten.

Dintr-un machiaj de zi nu trebuie să lipsească nici iluminatorul. Reflectă lumina, pune în evidență trăsăturile feței și îi conferă prospețime și strălucire naturală, pe parcursul întregii zile.

Pentru a estompa ridurile fine, și un fard care conține particule ce reflectă lumina te va ajuta.

Vei arăta mai luminoasă și veselă, dând un pic de culoare pomeților cu un fard într-o nuanță de roz prafuit sau piersică, aplicat discret pe pomeți către ochi.

Ziua este de preferat să eviți ziua dermatograful negru pe pleoapele inferioare deoarece creează o iluzie de micșorare a ochilor și nu dă prea elegant pentru ținutele de zi.

Poți obține însă un look sexy trasând câte o linie fină și foarte puțin alungită către colțul ochilor pe pleoapele superioare.

machiaj-de-zi-1

Foto: makchic.com

Machiaj de zi. Ochii

Și ochii vor fi mai luminoși și expresivi dacă folosești un contur de ochi de culoare deschisă (nude, piersică, roz pudrat) în cantitate mică.

Nu te zgârci când vine vorba de rimel – asta nu înseamnă să îți supraîncarci genele, ci să investești într-un rimel de calitate bună. Este mai scump, dar își va merita banii, te vei convinge singură. (În cazul rimelului și a altor câteva produse cosmetice chiar se reflectă diferența de bani în calitate)

Vei observa că, datorită efectelor sporite de volum și de alungire a genelor, vei avea ochii mult mai bine evidențiați și frumoși.

Într-un machiaj de zi, este recomandat să folosești un singur strat de rimel – este suficient pentru un aspect natural al acestora. Seara, însă, pentru un efect mai seducător, poți da două straturi.

Cumpără și folosește și un aparat special de curbare a genelor (ondulator de gene) pe care să îl folosești înainte de a aplica rimelul. Ochii vor fi mult mai expresivi!

Machiaj de zi. Buzele

Fie că folosești un ruj discret sau un ruj într-o nuanță ceva mai tare, acesta va rezista mai mult (mai ales acum, când trebuie să  folosim mască) dacă faci unul din următoarele lucruri:

Înainte de a te ruja, îți pudrezi buzele, aplici rujul, apoi le tamponezi foarte ușor cu o hârtie absorbantă.

O altă variantă este să pudrezi buzele, apoi le dai cu ruj, iarăși cu un strat de pudră și din nou cu ruj, tapotându-le ușor la final.

Nu te teme că vor părea încărcate, vor avea un aspect plin, dar natural!

Pentru îngrijire și înfrumusețare, îți recomandăm să încerci produsele naturale din gamele Aquabelle sau OrganiCare care, folosite constant, au efecte benefice, neașteptate, pentru ten.

Hidratarea, împrospătarea, redarea elasticității și alungarea semnelor de îmbătrânire sunt numai câteva dintre acestea.Reguli simple pentru un machiaj de zi, impecabil

Vei vedea diferențele chiar de la primele utilizări.

Și nu uita seara că secretele frumuseții în ziua următoare sunt demachiajul atent, odihna și hidratarea!

Îți mai recomandăm să citești de la rubricile de frumusețe și machiaj și alte articole cu numeroase sfaturi utile:

Iti recomand si alte articole despre machiaj: