Demachierea – solutii si proceduri

 

Demachierea - soluții și procedurăDragelor, am făcut o trecere în revistă a modului de aplicare a fondului de ten, dar m-am gândit la cât de putină importanță se acordă modului de curățare a acestor produse, așa că astăzi vom discuta despre demachiere, despre ce produse putem utiliza, dar și cum facem exact această curățare.    

Un ten curățat corect este un ten sănătos. Oricât de obosite am fi după o zi de muncă, nu trebuie sub nicio formă să neglijăm acest pas în rutina noastră zilnică. Dar pierdute printre atâtea variante, cu siguranță v-ați întrebat cu ce ar fi cel mai potrivit să vă îndepărtați machiajul. Voi enumera și explica variantele, astfel încât să aveți o idee despre aceste modalități și să alegeți în consecință.


  • Demachierea cu șervețele umede 

Există pe piață o gamă variată de șervețele umede, unele pentru uz zilnic general, dar și unele speciale pentru îndepărtarea machiajului. Cele din urmă sunt mai puțin agresive, așadar au în compoziție substanțe care să nu irite tenul în urma folosirii. Sfatul meu este să utilizați șervețele umede cu un ph neutru (ph 5.5), dar nu orice șervețele, ci unele pentru bebeluși, pentru că acestea au în compoziție substanțe pentru o piele sensibilă. Personal, le folosesc pe cele de la Pampers sau Nivea.

Aici intervine întrebare : Este suficient acest pas?! Și răspunsul meu, evident, este nu! În primul rând pentru că niciun șervețel nu va îndepărta complet machiajul, iar în al doilea rând, în urma folosirii șervețelelor pe tenul nostru vor rămâne substanțe care ne pot irita totuși pielea. Așadar, clătirea cu apă (cel puțin) este necesară.

  • Este suficientă apa în procesul de curățare?

refreshment-438399_1920

Este evident că apa nu va putea îndepărta machiajul, deci vom avea nevoie de un săpun sau un gel de curățare, o cremă de curățare etc.

1.Gelul de curățare – există nenumărate variante de produse de acest gen. Important este să știți tipul vostru de ten și să alegeți un produs potrivit. În timpul spălării tenului cu acest produs, este important să facem mișcări circulare ușoare, pentru ca produsul să poată acționa. Este clar că dacă îl vom aplica pur și simplu, apoi vom clăti cu apă, curățarea va fi una mediocră.

tube-302745_1280

2. Săpunul – potrivit sau nu? Este în regulă să folosim un săpun, însă trebuie să avem grijă ce fel de săpun alegem. Vă recomand să folosiți unul bio, se găsesc în farmacii, sau puteți prepara unul chiar la voi acasă. Unele săpunuri lasă în urmă reziduuri care vă pot provoca acneea.

soap-589824_19203.Cremă de curățare – acum mă refer la gelul crema de curățare, adică un gel de curățare mai dens, sub formă de cremă. De obicei aceasta oferă o demachiere ușoară, potrivită pentru un ten foarte sensibil. Aplicarea se face prin mișcări circulare ușoare pe tenul umed, urmată de clătirea cu apă.

  • Laptele demachiant

A nu confunda laptele demachiant cu crema de curățare. Laptele demachiant este o simplă cremă ce se folosește pe tenul uscat. Eu am uitat de mult această modalitate de demachiere pentru simplul fapt că există alte variante mai bune, sau cel putin asta consider eu. Vestita cremă Doina este încă utilizată de atâtea doamne și domnișoare.

  • Apa micelară

Cu toții cred că am auzit ce este această apă controversată și cât de mult a ușurat viețile femeilor. Da, probabil este cea mai utilizată modalitate de demachiere în prezent și nu ne mirăm de ce. Avem nevoie doar de dischete demachiante și atât! Există pe piață diverse branduri, dar eu pe cele de la Bioderma, Avene și Garnier le găsesc cele mai potrivite. Cea din urmă este varianta accesibilă a celor dintâi. Deși pe ambalaj scrie că nu este necesară clătirea cu apă, eu nu aș trece peste acest pas. Ba chiar după utilizarea apei micelare, îmi voi spăla tenul cu apă și un gel ușor de curățare.

  • Aparat de curățare

skin-cleansing-264067_1920

Este un dispozitiv electric de curățare, prevăzut cu o perie sau cu un capăt din cauciuc, pentru o curățare în profunzime a tenului. Ele au devenit populare în ultimul timp, ca și apa micelară. Îl puteți găsi în farmacii sau pe site-urile de specialitate. Sunt destul de costisitoare unele dintre ele, dar având în vedere că nu este un produs de unică folosință, reprezintă o investiție bună.

  • Ulei de curățare

virgin-964755_1920

Pentru cele care aveți tenul sensibil și mai ales uscat, varianta potrivită pentru voi ar putea fi uleiurile. Un ulei potrivit ar fi cel de cocos, care îndepărtează perfect orice urmă de machiaj fără a irita pielea, ba dimpotrivă. Prin masarea între degete a acestuia până ce devine lichid, apoi aplicarea pe piele și masarea lui dizolvă efectiv machiajul. Tot ce rămâne de făcut este să îl îndepărtăm cu dischete sau un prosop curat și să clătim tenul. Nu numai că va îndepărta machiajul, ci îl va hidrata în același timp. Fiind un produs 100% natural, tenul se va bucura de toate beneficiile acestuia.

Acestea sunt variantele cele mai des întâlnite și utilizate în demachiere. Tot ce rămâne de făcut este să alegi varianta care ți se potrivește ție cel mai bine, important este să nu treci peste această rutină.

Succes!