Cum realizezi un machiaj de fotografie?

Machiajul in sine este o arta, iar cel care il realizeaza este un artist! Fiecare dintre noi suntem cate un mic artist in propria casa atunci cand ne aranjam si ne cream un aspect cat mai placut si ingrijit. Despre regulile in ceea ce privesc produsele cosmetice si cum se utilizeaza fiecare cat si pasii corespunzatori fiecarei etape am mai vorbit in articole trecute. Astazi voi vorbi despre mici secrete ale machiajului de fotografie, machiaj care este foarte familiar celui de televiziune. Tehnica machiajului a avansat atat de mult astfel incat nu mai este demult un secret cum sa te machiezi si cum sa isi creezi singura un machiaj profesional.

Machiajul in sine se realizeaza ca si celelalte despre care v-am vorbit, baza ramane aceeasi. Insa, de aceasta data, cand este vorba despre un machiaj mai special, baza de machiaj ar fi potrivit sa o realizati cu un fluid sidefat care are capacitatea sa iti faca fata foarte luminoasa, produce o bariera de refrectare a luminii si mascheaza orice fel de imperfectiune sau semn de oboseala.

In cazul acestui tip de machiaj aveti nevoie de un fond de ten cu putere mare de acoperire, dar in acelasi timp trebuie nici sa incarce foarte mult tenul. Urmeaza pudra, de preferat una cu un aspect cat mai natural pentru fata, potrivit nuantei pielii tale, dar sa nu fie nici foarte alba, nici sa luceasca fata. In acest caz depinde foarte mult de calitatea produsului.

Cum realizezi un machiaj de fotografie?

 

 

 

 

 

 

 

 

In ceea ce priveste partea de conturare a fetei, acest lucru se realizeaza in functie de machiajul dorit si in functie de culorile aplicate in zona ochilor. Daca se doreste un machiaj mai sobru, conturarea se va face cu nuante de maro, pe cand cel in care s-au folosit culori mai vesele se aplica nuante de maro asortate frumos cu nuante de roz. Produsul este de preferat sa fie unul cremos deoarece acesta are o putere mai mare de acoperire si un pigment mai pronuntat, pe cand cele fard confera un efect mai sters si de zi al machiajului. Dupa conturare urmeaza anticearcanul si se acopera toate aceste produse cu inca un strat de pudra pentru a uniformiza contrastul de umbre si lumini de pe fata, iar acest lucru da impresia unei fete proaspete si odihnite.

Cum realizezi un machiaj de fotografie?

 

 

 

 

 

 

 

Efectul de luminozitate de pe puntea pometilor si zona tamplei se creaza cu o pudra iluminatoare. Acest produs se mai poate aplica atat deasupra buzelor, cat si pe dunga nasului. Rolul acestui produs este de a lumina fata, de a-i conferi o stralucire a parte, care nu ar mai fi posibila fara el. Atunci cand il folositi aveti totusi mare grija cat aplicati, o cantitate mai mare de produs decat cea necesara poate sa schimbe tot ceea ati vrut sa creati.

In cazul sprancenelor este o mare moda pieptanarea si ridicarea lor. Acest lucru se face cu un gel si cu un mic pieptan special de sprancene. Acesta ajuta firele sprancenelor sa stea la locul lor, ingrijite si in forma dotita de voi. De-a lungul ultimului secol evolutia sprancenelor a trecut prin multe etape ca sa ajunga unde este azi.

Cum realizezi un machiaj de fotografie?

 

 

 

 

 

Moda zilelor noastre promoveaza sprancenele cat mai naturale si groase, sprancenele pline si bogate care nu mai au nevoie de make-up pentru a aparata bine.

Cum realizezi un machiaj de fotografie?

 

 

 

 

Cand vine vorba de gloss-uri si de rujuri este extrem de important pigmentul natural al buzelor pentru ca influenteaza foarte mult culoarea finala. Un artificiu de make-up este acel contur al buzelor si desenarea unei crapaturi pe mijlocul buzei inferioare pe verticala, care nu este foarte sesizabila, dar se vede foarte bine in filmari si in poze. O greseala pe care o fac frecvent femeile este depasirea conturilui buzelor. Acest lucru este gresit pentru ca arata inestetic si este vizibil chiar daca pigmentul este puternic. Conturul din stanga este realizat pe cel natural, pe cand cel din dreapta este unul depasit, desi nu arata prea rau, efectul este evident.

Cum realizezi un machiaj de fotografie?

Atunci cand te machezi ai mare grija sa nu folosesti o cantitate foarte mare de make-up pentru ca exista posibilitatea unui impact foarte mare atunci cand te demachezi deoarece ajungi sa realizezi ca nu mai e aceeasi persoana in oglinda, iar acesta este unul din motivele de pierdere a increderei de sine. Un machiaj reusit este unul cat mai natural, fara aspetul de masca, fiecare doamna si domnisoara este frumoasa cu trasaturile ei, trebuie doar sa invete sa si le puna in evidenta.

Alte articole despre machiaj: