Remedii naturale pentru stres

Stresul este o parte inevitabilă din viața de zi cu zi. Nu tot stresul este negativ, însă.

Pregătirea pentru o vacanță lungă sau căsătoria pot provoca stres, la fel ca munca, școala sau familia. Există o mulțime de opțiuni în ceea ce 

 

privește remediile naturale împotriva stresului. Abordarea este esențială în lupta cu stresul.Tratamente naturale pentru stres

În timp ce unele forme de anxietate pot necesita prescripții medicale, majoritatea oamenilor nu trebuie să folosească medicamente pentru a scăpa de stres

In continuare, iata 6 remedii naturale care va pot ajuta in lupta cu stresul:

  1. Exercitiile fizice

Exercițiile fizice reprezintă un beneficiu atât pentru sănătatea pe termen scurt, cât și pentru cea pe termen lung. Mișcarea nu este benefică doar pentru organism, dar ajută și la scăderea nivelului de stres. Endorfinele, substanțele chimice responsabile pentru starea de bine, eliberate în timpul activității fizice puternice, reduc în mod natural tensiunea și stresul.

Exercițiile fizice regulate vă vor ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit generală, vor stabiliza ciclurile de somn, care sunt adesea afectate de stres și vor ajuta la creșterea încrederii în sine.

Deosebit de importantă este și asistența. Uneori, doar a vorbi despre ceea ce vă stresează și a vă spune păsul vă poate calma instantaneu. Prietenii și familia vă pot ajuta să soluționați problemele care stau la baza stresului.

 

2. Nu vă mai gândiți la ceea ce vă stresează

Chiar și atunci când motivul stresului dvs. este extrem de important și necesită atenție imediată, este bine să faceți un pas înapoi. Acordați-vă câteva minute pentru a vă concentra pe respirație, inspirați pe nas și expirați pe gură și nu vă gândiți la problemă.

Această tehnică vă oferă o anumită distanță față de griji și vă permite să aveți câteva minute pentru a vă redresa. Veți putea reveni, apoi, la rezolvarea problemei mai proaspeți, în loc să încercați să gândiți sau să lucrați fiind copleșiți.

 

3. Includeți relaxarea în program

A face relaxarea o parte din programul dvs. este important pentru rutina de zi cu zi. Deși aceasta nu elimină situațiile stresante, este totuși important să vă puteți îndepărta temporar de factorii de stres. Faceți un pas înapoi, în mod conștient și grija de dvs. va ajuta la menținerea stresului la minim.

Fiecare găsește diferite activități relaxante, așa că este posibil ca nu toate sugestiile de mai jos să fie potrivite pentru dvs. În acest caz, gândiți-vă ce anume vă ajută cel mai mult să vă relaxați, apoi desfășurați activitățile respective zilnic.

 

4. Reduceti cafeaua, tigarile si beti ceai de musetel sau menta

Reducerea cofeinei și a nicotinei pot reduce, de asemenea, nivelul de stres, deoarece ambele pot provoca tremurat atunci când sunt luate în exces.

Ceaiul, precum cel de mușețelul sau mentă, au calitatea de a vă liniștii în mod natural. Destindeți-vă savurând o ceașcă de ceai și citind sau urmărind filmul preferat. Ceaiul verde este, de asemenea, util pentru ritualul zilnic de relaxare. Acesta are multe beneficii pentru sănătate, iar antioxidanții săi pot ajuta la reducerea stresului.

 

5. Faceti bai sau dusuri fierbinti

La finalul zilei, tratați-vă cu o baie sau la un duș fierbinte. Apa fierbinte va ajuta la relaxarea musculaturii tensionate.

Nu în cele din urmă, încercați meditația. Acest lucru se poate face cu ușurință, fie acasă, fie la serviciu. Luarea gândului de la probleme, chiar și preț de câteva minute, vă poate reduce stresul și vă poate ajuta să fiți mai calmi.

Cel mai important lucru de reținut este că trebuie să vă faceți timp pentru dvs. Faceți un efort conștient pentru a păstra o parte a zilei pentru voi înșivă și bucurați-vă de acest timp personal cu dvs!stres

 

6. Gestionați problemele pe rând

Cu potențiali factori de stres precum bani, muncă sau familie, suntem adesea nevoiți să rezolvăm probleme multiple simultan. Este imposibil să controlăm toate sursele de stres din viața noastră, dar putem face eforturi pentru a le minimiza!

Primul pas este să recunoașteți ce probleme puteți controla și care sunt acelea pe care nu le puteți rezolva. De exemplu, nu puteți controla dezastre naturale, care vă pot solicita evacuarea locuinței. Cu toate acestea, puteți controla pregătirea și planificarea, precum și să vă mențineți calm în timpul evacuării.

Acesta este un exemplu extrem, dar situațiile uzuale nu necesită o abordare cu mult diferită. Recunoașteți problemele care se află sub sau în afara controlului dvs., apoi gestionați-le pe rând. 

Veți deveni mai stresați doar dacă încercați să realizați mai multe lucruri simultan. Lucrați în mod deliberat și conștient asupra lucrurilor pe care le puteți schimba și nu vă stresați din pricina celor pe care nu le puteți schimba.

 

Beneficiile Rhodiola Rosea pentru sanatatea noastra

Rhodiola rosea (R. rosea), cunoscută și sub denumirea de „rădăcină de aur”, este o plantă adaptogena, cu o capacitate uriașă de ardere a grăsimilor, de creștere a energiei și de îmbunătățire funcțiilor creierului. Rhodiola face parte dintr-un grup de plante care vă pot ajuta corpul să se adapteze la stresul fizic, chimic și de mediu.

Este una dintre cele mai eficiente din această familie, datorită conținutului său de compuși activi, care ajută la echilibrarea hormonului stresului, cortizolul.

Rhodiola s-a dovedit a avea cel puțin patru beneficii majore pentru sănătate. Utilizările cele mai importante ale rhodiola includ:

  1. Combaterea stresului
  2. Scăderea cortizolului
  3. Combaterea depresiei și îmbunătățirea funcțiilor creierului
  4. Susținerea pierderii în greutate

 

Combaterea stresului

Ingredientele active ale Rhodiola Rosea au efecte benefice asupra sistemului nervos central, ceea ce poate duce la cresterea concentrarii mentale.
In acelasi timp, reduce stresul si simptomele cauzate de un stil de viata agitat.

Scăderea cortizolului

Unul dintre motivele pentru care oamenii se îndreaptă către plante medicinale precum rhodiola este pentru echilibrarea nivelului de cortizol. Păstrând nivelul de cortizol echilibrat, vă puteți îmbunătăți sănătatea în mai multe moduri, mai ales când vine vorba de a vă simți mai tineri și mai energizați.

Nivelurile ridicate de cortizol pe o perioadă îndelungată de timp pot contribui la accelerarea semnelor îmbătrânirii, la stres, la creșterea în greutate și la epuizare. De aceea suplimentele anti-îmbătrânire bazate pe rhodiola sunt atât de utile.

Combaterea depresiei și îmbunătățirea funcțiilor creierului

Un alt beneficiu uimitor al consumului de rhodiola este îmbunătățirea funcțiilor cognitive și tratatea în mod natural a depresiei. Rhodiola poate ajuta la creșterea sensibilității neuronilor, inclusiv a serotoninei și dopaminei. Acești neurotransmițători sunt cunoscuți pentru stimularea concentrării și a memoriei și pentru îmbunătățirea generală a stării de spirit.Rhodiolin Calivita

Mulți medici prescriu rhodiola ca alternativă naturală la medicamentele antidepresive. Rhodiola și-a demonstrat eficacitatea în asemenea cazuri, într-un studiu clinic cu 150 de persoane care sufereau de depresie. Participanților li s-a administrat Rhodiola rosea timp de o lună. La sfârșitul studiului, două treimi din grup prezentau o remisie completă a simptomelor depresiei.

Susținerea pierderii în greutate

Unul dintre beneficiile incredibile ale rhodiola este acela că ajută corpul să ardă mai eficient grăsimile. Este bine cunoscut faptul că exercițiile fizice, în special cele regulate, pot accelera arderea grăsimilor, dar dacă doriți un ajutor suplimentar, atunci luați în consideare consumul de rhodiola.

Ce permite rhodiola să ajute la pierderea grăsimii din zona abdomenului?
Studiile efectuate pe animale au arătat că Rhodiola rosea poate reduce țesutul adipos visceral și poate ajuta la prevenirea obezității.

 

Rhodiolin Calivita (120 capsule) , din extract de Rhodiola Rosea combate stresul si oboseala, previne depresia si imbunatateste concentrarea

 

In continuare, cateva marturii primite de la persoanele care au comandat acest produs:

Imi place foarte mult acest supliment alimentar si il recomand tuturor care doresc sa fie eficienti in viata de zi cu zi. Nu da stari de somnolenta, pot sa conduc masina, nu te face „inconstient” de lucrurile care se petrec in jurul tau, doar iti da o doza de „nesimtire” si pur si simplu nu te consumi. 
Elena P, Bucuresti 

Am inceput sa folosesc Rhodiolin acum 3 luni cand treceam printr-o perioada mai grea si eram depresiva. Dupa 2 saptamani am scapat de starile depresive si totul a revenit la normal. Il recomand pentru cei care sufera de stress si depresie.
Dudu 

Rhodiolin mi-a ameliorat in buna masura depresia care se instalase de cativa ani, creandu-mi o stare psihica mai buna, dandu-mi o putere de concentrare mai mare. Il recomand tuturor care se lupta cu depresia si stresul.
Anisoara Sabo, Targu MuresRhodiolin Calivita

Sunt mai mult decat incantata de Rhodiolin. Mie mi-a fost recomandat de doctorul meu de familie. Il iau de aproximativ 1 luna si jumatate, si pot spune ca se observa o mare schimbare in bine, dupa cum mi-au zis si cei apropiati.
Ariana Berecleanu, Bucuresti 

“Ma numesc G.V. si folosesc Rhodiolin din octombrie 2016., iar sotul meu din august 2016. A avut probleme emotionale cauzate de stresul care l-a avut la munca. In luna octombrie 2016 am avut un atac de panica foarte puternic. Am ajuns la urgente unde medicul  mi-a prescris un medicament care mi-a facut foarte rau. Dar ma simteam din ce in ce mai rau.
Nu stiam ce sa fac. Am fost la alt medic care mi-a prescris medicamente foarte puternice pt. organism, dar nu le-am luat. Nu puteam dormi, doua saptamani nu am putut dormi. Imi era frica de orice si de umbra mea cred ca imi era frica. Am decis sa ma duc la medicul de familie si i-am spus ce am patit si ce am.

Doctorita de familie mi-a facut o consultatie amanuntita si mi-a prescris medicamentul Rhodiolin si Stres management B complex de la Cali Vita. Rhodiolinul il lua si sotul meu pentru stari emotionale. Medicament prescris tot de doctorita de familie. Rhodiolin l-am luat de trei ori pe zi timp de aproximativ doua luni. Pe urma am luat de doua pe zi, iar acum iau o pastila pe zi pentru intretinere.
GV , Galati

Rhodiolin si Omega 3 m-au ajutat in stres. Am renuntat treptat la antidepresive. Așa vreau să scap de ele. Cred că sunt deja pe drumul cel bun. Aș dori să ajut și pe alții care se lupta cu starea depresivă. Puteți ieși din aceasta! Credeti! Eu am facut-o.
N.M. Bucuresti 

Eu am avut mari probleme in ultimii 2 ani si am luat Rhodiolin de la ei care a facut minuni, asa ca am scapat de psihiatru. De la inceputul verii luam pana toamna Beta Carotene, atat pentru piele cat si pentru ochi. Toata vara m-am bronzat f frumos si nu m-am cojit deloc.
Arabella, Sibiu 

Din 1995 am aflat de Rhodiolin Calivita. Il folosesc de fiecare data cand ma simt obosita sau am o stare mai proasta. Este excelent. De 20 de ani acelasi produs extraordinar!
Dana Sonia Banciu, Bucuresti  

La final, gasiti o carte despre Rhodiola Rosea si beneficiile ei pentru sanatatea noastra:

 

rhodiolin Calivita