Este normal ca parul facial sa fie ras?
Femeile mereu sunt curioase de ce mai e nou, care sunt ultimele produse care au aparut pe piata, ce se poarta in perioada asta a anului, dar oare s-au intrebat si daca ceea ce stiu este corect sau nu?
Acest articol este destinat sa lamureasca anumite aspecte de tin de anumite obiceiuri, daca este bine sa se faca, cat de des si de ce. Marea majoritate se documenteaza de pe internet asupra acelor aspecte carora nu le este clar ceva, lucru corect de altfel, ceea ce nu este in regula in schimb este faptul ca unele dintre voi urmariti anumite fete mai putin avizate care produc mai mult dezinformare. Urmariti persoane de calitate in care puteti avea incredere!
In ceea ce priveste industria de produse de ingrijire personala, intens promovata de vedete de top, influenceri si altii asemenea, este foarte important sa ascultati cu atentie ce se spune in special despre ingrediente. Regulile de aplicare ale anumitor produse de la un anumit brand se aplica la toate produsele cu ingredientul respectiv, indiferent de brand. Cand spun asta ma refer in mod special la serurile cu acid hialuronic si serurile hidratante care se aplica numai pe tenul umed ca sa isi poata produce efectele, intotdeauna inainte de aplicarea cremei, la fel, indiferent de brand. Intr-o alta ordine de idei, ceea ce mai trebuie sa stiti despre acest subiect este faptul ca acizii trebuie folositi intr-o cantitate mica, nu trebuie sa exagerati cu ei si nu ii amestecati si cu alte feluri de acizi.
Inafara de serurile hidratante si cele cu acid hialuronic nimic nu se aplica pe tenul umed, acestea se aplica pe tenul umed pentru ca ele actioneaza intr-un anumit fel, iar celelalte produse nu necesita umezirea pielii pentru obtinerea rezultatelor indicate pe ambalaj.
Reguli generale
Un alt subiect destul de neclar in materie de produse este cel legat de ordinea de aplicarea a produselor in rutina voastra, dar o ordine de baza a pasilor este urmatoarea:
- Te speli pe fata si daca este cazul te demachiezi
- Se aplica toner, ser, tratament, acizi, retinol sau vitamina C, in functie de nevoile tenului dumneavoatra
- In cazul serurilor nonuleioase, acestea se aplica primele, serurile cu masa moleculara mica pe care si scrie ca se aplica inainte de orice se aplica cele dintai
- Intotdeauna dupa aplicarea serului se foloseste o crema sau eventual un ulei
Pe de alta parte, am observat ca un procent destul de ridicat dintre femei nu citesc instructiunile de pe ambalaj. Atata timp cat nu cititi prospectul sau macar pasii de utilizare de pe ambalaj e mai greu sa iti dai seama ce face produsul respectiv, cum se foloseste si ce rezultate ofera.
Ca sa nu uitati ce ati aplicat pe ten, referitor la tratamente, masti sau alte asemenea este recomandat sa aveti un carnetel in care sa va notati. Fiecare ten este diferit si are nevoi diferite ,tocmai ca si mastile sunt diferite si este ideal sa va faceti in medie cam 2-3 masti pe saptamana, iar acestea, adaptate la nevoi, sunt masti de purificare, masti de hidratare, masti de calmare etc.
Niciodata, dar niciodata, nu sariti peste curatarea tenului si peste hidratare! Indiferent de cat de tare v-ati grabi si cate multe alte lucruri ati avea de facut sa nu sariti peste aceste etape pentru ca sunt foarte importante.
Din punct de vedere al hidratarii, suntem predispuse sa ni se usuce foarte mult mainile in aceasta perioada, atat a sezonului, cat si a pandemiei. Spalatul pe maini frecvent screste aparitia mainilor uscate si deshidratate si este foarte important sa ne va dati cu crema. Ca alternativa, puteti adauga in crema 2 picaturi de ulei pentru extra hidratare, evident, conteaza si ce fel de crema este desigur, caci in alte circumstante daca produsul pe care il aplicati este prea concentrat si este folosit in cantitate mare pote avea o textura vascoasa pe piele.
SPF-ul este bine sa il aplicam pe piele inclusiv cand stam in casa pentru ca razele UV intra si in casa, deci nu este cu utilizare exclusiv pentru atunci cand iesiti din casa, este si pentru cand stati in casa.
Ultima problema des dezbatuta este cea legata de raderea pufului de pe fata. De ce se face asta? Este sanatos? Ei bine, nu prea este! Odata inlaturat puful facial toate impuritatile, particulele de praf si altele asemenea acum se aseaza direct pe piele, incarcand porii, fata de inainte cand se asezau pe acel puf si facilita drept o protectie a pielii. Dintr-o alta perspectiva, in acelasi timp se poate irita pielea, poate chiar si inaspri acest efect de puf pe fata odata cu trecerea timpului. In cazul in care vorbim de pilozitati, fire inestetice, atunci da, acestea sunt de inteles sa fie inlaturate, dar puful nu.
In concluzie, acestea sunt nelamuririle femeilor cele mai frecvente.
Dupa lecturarea acestui articol sper ca acum lucrurile sunt clare si veti si urma aceste reguli de baza care ajuta la o ingrijire personala adecvata.