Cuprinsul cartii electronice “Retete culinare pentru toate gusturile”

Bine ai venit in universul gusturilor, aromelor si placerilor culinare rafinate!Mii de retete culinare, din bucataria romaneasca si internationala, sunt adunate si prezentate intr-o singura carte electronica. Cuprinsul cartii este urmatorul:Bauturi (112 retete) 1. Cocktailuri (bomba “Scorpio”, cafe glace, cockteil elixir,……mohito, pina colada, punch, sangrita, tequilla Sunrise, etc) – 52 retete 2. Lichioruri (lichior de bere, cafea, ciocolata, oua, portocale…….sampanie din bere, visinata, etc.) – 21 retete 3. Siropuri (mere, mure .. punch indian) – 6 retete 4. Sucuri (bauturi racoritoare, chisel din mere, cruson din pepene galben,cvas…….limonade, sucuri din legume, etc.) – 31 retete 5. Bauturi cu vin (punch de vin, rossini, sangria……vermut, vin sicilian, vin tonic) – 12 reteteAperitive (436 retete) 1. Aperitive cu branza (alivanca, alivenci, ardei umpluti, balmus, bastonase din cascaval …..papanasi, pateuri, perisoare, placinta, rulada,………sufleu, taitei, tarta, vareki, etc.) – 80 retete 2. Aperitive cu carne (chiftelute, cornuri, crochete,……..drob, galuste, pateu, piftie………..rulada, rulouri, salate, sufleu, taitei, etc.) – 84 retete 3. Aperitive cu ciuperci (bagheta, budinca, chifle…….ciuperci umplute, clatite, drob, …….. ecler, pateu, rulou, salata, sufleu, tartina, etc.) – 24 retete 4. Aperitive cu legume (chec, chiftelute de cartofi, crochete de legume, tocinei, etc. ) – 8 retete 5. Aperitive cu oua (albus umplut, barcute, bulgarasi, chec, chiftelute……….oua umplute, salata, scrob moldovenesc, snitele, totilla, etc.) – 110 retete 6. Aperitive cu peste (budinci, creme, paste, salate,………. scrumbie tocata, stiuca umpluta, ton cu prumb, etc) – 19 retete 7. Aperitive cu rosii (rosii umplute, cosulete, icre de rosii, etc.) – 24 retete 8. Aperitive cu vinete/ardei/masline (pasta, chiftelute, drob, snitel de vinete………..ardei umpluti, marinata de masline, masline umplute, etc.) – 16 retete 9. Jumari (bulete de carne, jumari campenesti…….jumari cu vermut, jumari dulci, pasta de jumari) – 14 retete 10. Sandvisuri (brusquetta, falafel, humus, quiche cu dovlecei……….creme, paste, sandvisuri asortate, tartine, etc.) – 50 retete 11. Muraturi (ardei bulgaresti, muraturi turcesti, muraturi asortate, salata de iarna, vinete marinate, pepeni murati, etc.) – 15 reteteFelul II (689 retete) 1. Mancaruri cu cartofi (blinele; budinci; cartofi copti; cartofi gratinati; cartofi la cuptor; cartofi frantuzesti; cartofi la minut, ………. musaca, papanasi, pasta, perisoare, piure, rulouri, salate, sufleuri, tarte, tocanite, turte de cartofi, etc.) – 146 retete 2. Retete cu ciuperci (bureti; ciulama; ciuperci cu smantana …….. ciuperci inabusite; ciuperci umplute; ciuperci la cuptor; ciuperci pe friganele………. mancare, pilaf, sufleu, tocanita de ciuperci, etc) – 21 retete 3. Fructe de mare – 2 retete 4. Friganele – 3 retete 5. Fripturi (friptura de iepure; biftec; ciolan la cuptor; cocos cu vin ……… frigarui inabusite; friptura de curcan; miel cu iaurt; mititei; muschi in vin alb; pui cu susan; pulpa de berbec; rata cu portocale; snitel vienez; suslik; vrabioara la gratar, etc) – 84 retete 6. Mancaruri cu legume si zarzavaturi (ardei umpluti; budinca de spanac; chiftelute de conopida; dovlecei umpluti; ghiveci ……… iahnie de fasole; linte cu orez; mazare cu ciuperci; mancare de telina, de vinete, de dovlecei, sufleu de conopida; tortilla cu legume; urzici batute; vinete protugheze, etc) – 203 retete 7. Mancaruri cu orez (chiftelute; crochete; mancare picanta; orez a la Canton; orez cu sofran; orez sarbesc …….. pilaf cu praz si masline; pilaf grecesc; rizotto cu dovleac; sarmale; sufleu; tocanita de pasare cu orez; etc.) – 52 retete 8. Paste (gniochi; gratin; lasagna; paste cu ton; Pasticcio; Pene a la Carbonara ……… pizza, spachete Carbonara; spachete milaneze; tagliatella; tarta cu mozarella; tocanita cu paste, etc.) – 42 retete 9. Mancaruri cu varza (budinca de varza acra; chiftelute, crochete, mancare, musaca, pateu, parjoale, pirosti, rulada, sarmale de varza ………… sufleu, taitei cu varza; varza cu carne, cu smantana, cu taitei, cu friganele; varza umpluta; varza ungureasca, etc.) – 52 retete 10. Retete moldovenesti (pateuri cu ciuperci; toba; jambon fiert in vin; racituri; ciorbe diverse ……. mititei; carnati moldovenesti; sarmale moldovenesti; purcel de lapte; crap la cuptor; iepure cu masline; mamaliga de cartorfi; tocin, etc.) – 84 reteteMancaruri cu carne (angemacht de miel; antricot; ardei umplut; biftec tartar; bitoci; budinca cu carne ………….. .chiftelute marinate; coltunasi cu carne; cordon haiducesc; cotlet de miel………….ghiveci; musaca; perisoare; rulou de pui; snitel; “stroganoff”, etc) – 241 retetePeste (120 retete)Peste I (crap grecesc; budinca de peste; caserola cu ton; chiftelute de salau; crap cu ciuperci; crap rasol ………… file de salau; mancare de somn; nisetru la gratar; pastrav umplut; peste cu spanac, cu sos tomat, etc.) – 60 retete Peste II (peste inabusit; plachie de crap; rasol de salau; salau in aspic; salau polonez …………. saramura de crap; scoici cu vin alb; scrumbii la cuptor; stiuca umpluta; stufat de peste; sufleu de peste; zacusca de peste, etc. ) – 60 retete  
Salate (367 retete)1. Salate din carne de pasare (pui Adobo; pui Cerchez……..salata cu ficatei de pasare; salata cu piept de pui; salata portugheza, etc.) – 22 retete 2. Salate cu carne de vita (salata portugheza; salata de creier……..salata combinata cu castraveti; salata ruseasca, etc.) – 10 retete 3. Salate de legume (salate de andive; ardei copti; conopida cu maioneza; geagic; gozva; icre de fasole…………..salate de cartofi, castraveti, usturoi, telina, vinete; vinegreta, etc.) – 204 retete 4. Salate din oua (oua frantuzesti; salata din oua cu sunca; cu sos de mustar; cu ceapa verde………salata cu masline; cu ridichi; cu rosii; salata mediteraneeana) – 27 retete 5. Salate de peste (salata a La Nisa; salata ardeleneasca; salata cu macrou afumat,………..salata de creveti; de heringi; de scrumbii sarate cu ceapa; salata cu ton; salata Tarama; salata ucraineana, etc.) – 26 retete 6. Salate reci (curcubeu; porumb cu maioneza; salata de iarna; salata andaluza…………..salata bulgareasca; salata cu iaurt; salata de cruditati; de sfecla rosie; salata dobrogeana; salata mexicana; tzatziki, etc) – 78 reteteSosuri (115 retete)1. Sosuri albe (sos alb cu parmezan; sos de iaurt; sos Bechamel; sos de lapte …….. sos de marar, sos de smantana, sos de vanilie, sos muselin, sos tartar, etc. ) – 35 retete Sosuri rosii (sos brun; sos caramel; sos cu smantana; sos de migdale ……….. sos de rosii; sos delicios; sos ostropel; sos rosu de ciuperci, etc) – 14 retete 2. Sosuri condimentate (sos Ravignot; sos de mustar; sos australian; sos chinezesc ………………. sos curry; sos de busuioc; sos de hrean; sos de usturoi; sos indian; sos universal, etc.) – 39 retete 3. Sosuri pentru spaghete (sos Puttanesca; sos de ciuperci; sos de ou …………. sos de ou; sos de sunca, etc.) – 18 retete 4. Sosuri pentru peste (sos a la grec; sos cu nuci si usturoi …….. sos de mustar cu tarhon; sos de oua cu unt; sos Remoulade, etc.) – 9 reteteDeserturi (317 retete)1. Aluaturi, spume, glazuri (aluat de tarte, aluat frantuzesc, croissant, mucenici, scovergi……..bezele, spuma de capusni, glazura alba, sos de vanilie, etc. ) – 31 retete 2. Budinci (budinca de branza; de ciocolata; de clatite; de fructe; de gris…….. budinca de nuci; de orez; de smantina, ghetar de bezea, parfait cu visine, etc.) – 47 retete 3. Creme (crema alba, crema Aurora, crema bavariana, crema de ciocolata……..crema Candy, crema de alune, crema de piersici, lapte de pasare, mousse au chocolat, etc.) – 69 retete 4. Dulceturi (dulceata de caise; de capsuni; de gutui…….de mure; de nuci verzi; de piersici, de trandafiri, marmelada de visine, peltea de gutui, etc.) – 25 retete 5. Gogosi (gogosele Aebleskiver; americane; grecesti……..cu lamaie, de cartofi; pripite, etc) – 15 retete 6. Inghetate (inghetata cantalup; de caise; de capsuni……..inghetata de ciocolata; de iaurt; de visine, parfe de ciocolata cu frisca, etc) – 29 retete 7. Pasca (pasca cu branza; cu ciocolata; cu smantana……pasca poloneza)Cuprins – 10 retete 8. Preparate cu miere (alvita, bulgarasi, cizmulite cu miere……….savarina cu sirop de miere, tort, etc.) – 23 retete 9. Salate de fructe (banane in coniac; cosulete din portocale; salata “Curcubeu”…….. salata combinata; salata de piersici; portocale umplute, etc.) – 43 retete 10. Sufleuri, clatite (sufleu de ciocolata; japonez; cu branza……….clatite cu banane si nuci; americane; olandeze; papanasi cu iaurt, etc.) – 25 retetePrajituri (349 retete)1. Prajituri I (Alba ca Zapada; Alcazar; baclava…….cataif cu frisca; ciocolata de casa; coltunasi; cornulete; cremsnit……..desert din mere; eclere cu ciocolata si banane) – 59 retete 2. Prajituri II (elmi; fursecuri; galuste cu prune; halva……..langosi; martipan; mazurca; miciunele; muffins cu coniac) – 28 retete 3. Prajituri III (negresa; papanasi; placinte………..prajitura cu afine; cu dulceata; cu miere) – 100 retete 4. Prajituri IV (prajituri cu nuci; cu ciocolata; cu alune……….prajiturele “de nisip”; prajiturele cu alune, prajitura trandafir, spornica, etc.) -85 retete 5. Prajituri V (rafaello; rulade; savarina; strudele……..tarte, tiramisu; triunghiuri; trufe; turta dulce; ursuleti, etc) – 77reteteTorturi (145 retete)1. Torturi 1(cupola de capsuni; iceberg cu ciocolata; tort “Alcazar”…………tort cu nuci; cu portocale; cu alune; cu sampanie, etc.) – 73 retete 2. Torturi 2 (tort de coacaze; de curmale; tort Dobos; tort Mimoza; tort Moca; tort Napoleon…….tort roz; tort Sacher; tort Othello; etc) – 72 retete