5 Beneficii extraordinare ale usturoiului
Am o intrebare: Tu cat de des mananci usturoi?
Eu mananc aproape in fiecare zi…
Stiu ca fugi de el din cauza mirosului neplacut, insa stiu la fel de bine si ca te bazezi pe el cand incerci sa scapi mai repede de raceala, gripa sau o infectie din organism. El este aliatul tau pentru cresterea imunitatii
Usturoiul este una dintre cele mai întrebuințate plante, atât în bucătărie, cât și în medicina naturistă.
Este totodată una dintre cele mai vechi plante cultivate, care datează de mai bine de 5.000 de ani. Unele civilizații au privit usturoiul ca o plantă demnă de zei, în timp ce altele l-au considerat respingător și potrivit numai ca hrană pentru animalelor.
Vechii egipteni venerau usturoiul ca pe un zeu și îl foloseau ca și monedă! Din acest motiv, egiptenii se jurau pe catei de usturoi ca și cum ar fi făcut-o pe o biblie. În Grecia, India și An
glia, usturoiul a fost considerat prea înțepător pentru oamenii de viță nobilă, fiind consumat doar de clasa inferioară, în timp ce bogații îl vedeau ca pe un aliment mult prea comun.
În ciuda tuturor controverselor, multe culturi considerau usturoiul protector. În Coreea antică, se credea că tigrii urăsc mirosul de usturoi, astfel încât oamenii mâncau usturoi murat înainte de a traversa munții. În Grecia antică, moașele atârnau căței de usturoi pe fereastră pentru a îndepărta spiritele rele în timpul nașterilor.
Usturoiul a fost legat de nenumărate domenii de-a lungul timpului, fiind considerat afrodisiac de către romantici și antiseptic de către cei de pe front. Astăzi ne bucurăm de usturoi pentru aroma sa uimitoare și pentru numeroasele calități medicinale, studiile sprijinind utilizarea sa ca remediu pentru multe boli.
Beneficiile usturoiului
- Susține sănătatea sistemului cardiovascular
Cercetările sugerează că usturoiul poate ajuta la susținerea sănătății inimii și la combaterea bolilor cardiovasculare. Acesta încetinește ateroscleroza și poate scădea ușor tensiunea arterială, după unii specialiști, între 7 și 8%.
Un studiu care a durat 4 ani de zile a arătat că persoanele care au luat zilnic 900 mg de pulbere de usturoi au reușit să încetinească dezvoltarea aterosclerozei. Usturoiul pare să acționeaze, de asemenea, ca un diluant al sângelui, ceea ce poate ajuta la lupta împotriva atacurilor de cord.
2.Asigură sănătatea părului
Conform unui studiu din 2009, usturoiul poate ajuta la reducerea căderii părului atunci când este utilizat în mod frecvent. Acesta nu are efecte secundare, fiind o alegere mult mai sigură decât produsele din farmacii. Nu trebuie decât să infuzați cățeii de usturoi în ulei de măsline pentru a obține un ulei, pe care îl veți folosi apoi la frecarea scalpului.
3.Ajută în cazurile de gripă și răceală
Potrivit specialiștilor, consumul de usturoi poate preveni atât răcelile, cât și gripa. Dovezile privind capacitatea usturoiului de a reduce durata răcelilor și a gripei provin mai ales de la rudele și persoanele în vârstă, care sunt convinse de eficacitatea acestuia. Usturoiul este sigur și delicios în același timp, așa că merită încercat data viitoare când sunteți bolnavi.
4.Este antifungic
Studiile au descoperit că usturoiul poate ajuta la tratarea infecțiilor fungice precum ciupercile sau micozele cutanate. Dar usturoiul poate fi și iritant pentru piele, așa că fiți prudenți atunci când folosiți suc de usturoi nediluat sau usturoi proaspăt.
5.Luptă împotriva cancerului
Usturoiul este antiinflamator și combate stresul oxidativ, ceea ce îl face un potențial luptător împotriva cancerului. Cercetătorii explică faptul că usturoiul și alte legume din familia sa au efect asupra multor procese biologice care modifică riscul de cancer.
Usturoiul poate încetini creșterea celulelor canceroase și accelera moartea celulelor canceroase. Studiile au analizat efectul usturoiului asupra diferitelor tipuri de cancer, inclusiv:
- de stomac
- de prostată
- colorectal
- esofagian
- de sân
- ovarian
Cu toate acestea, recenzia subliniază că nu se știe cât de mult consumul de usturoi determină o reducere a riscului de cancer. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla acest lucru, precum și pentru a explora conexiunea dintre dietă și stil de viață, consum de usturoi și risc de cancer. Principala idee este că există proprietăți anti-cancer în usturoi, oferindu-ne încă un motiv să-l includem în dieta noastră.
Cum se consumă usturoiul? Ne poate face rău?
Următoarele doze sunt considerate sigure, dar puteți consulta un specialist în medicina naturistă înainte de a consuma usturoi:
- căței de usturoi: 2-4 grame/zi
- extract de usturoi: 600 -1200 mg/zi
- capsule de 200 mg: 2 tablete X 3/zi
- tinctură: 20 ml/zi
Cel mai eficient în această privință este USTUROIUL.
Dacă beți 2/3 pahare de suc de usturoi pe zi, apoi imediat (!) intră în intestinul subțire și începe să ucidă COVID-19 imediat (!)!
Substratul morfologic patogen de bază va dispărea complet într-o zi sau două.
In loc sa bem sucul de usturoi, este mult mai usor sa luam un supliment natural, o pastila care are concentatia unui “catel” de usturoi.
GarlicMax Calivita contine 100 capsule gelatinoase cu extract de usturoi
GarlicMax Calivita are efect antimicrobian si antibacterian, protejand sistemul cardiovasculator, fiind in acelasi timp eficient in tratarea mai multor afectiuni precum:
- sinuzita, dureri de gat, urechi sau tuse, acest fapt datorandu-se capacitatii usturoiului de decongestionare
- impotenta, Garlic Max sustine sanatatea sistemului cardiovascular, iar una din cauzele impotentei este tocmai blocarea vaselor de sange.
- varice si hemoroizi, extractul de usturoi previne formarea cheagurilor de sange si ajuta la dizolvarea celor deja formate.
- paraziti intestinali – un tratament de minim 6 luni cu GarlicMax , ajuta la eliminarea parazitilor intestinali din tractul digestiv superior
