11 alimente sănătoase bogate în vitamina D
Vitamina D se diferențiază de alte vitamine prin calitatea ei de a fi solubilă în grăsimi. Organismul nostru absoarbe vitamina D atunci când ne expunem la lumina soarelui, motiv pentru care se recomandă această activitate cel puțin o dată pe zi. Această vitamină are rolul de a regla tulburările hormonale, dar și de a reduce inflamațiile, a îmbunătăți absorbția calciului și a întări oasele.
Deficitul de vitamina D ne poate supune la riscul de boli ale oaselor, precum rahitismul, dar poate contribui chiar la boli cronice precum cancerul și demența. Căderea părului poate fi, de asemenea, un simptom al deficienței de vitamina D din corp.
Cu toate acestea, nivelul de vitamina D din corp trebuie menținut în echilibru. Excesul de vitamina D permite corpului să absoarbă mai mult calciu decât este necesar, ceea ce duce la formarea de pietre la rinichi și la risc de boli cardiovasculare. Conform studiilor recente, doza zilnică recomandată de vitamina D este de 20 de micrograme.
În afară de expunerea la soare, mai puteți obține vitamina D din sursele alimentare prezentate în continuare.
11 alimente sănătoase bogate în vitamina D
Iaurtul
Consumul de iaurt ajută la absorbția calciului în organism. În plus, 250 de grame de iaurt proaspăt conține până la 20% vitamina D, suficient pentru a-ți asigura doza zilnică necesară. Atunci când corpul nostru absoarbe calciul în mod corespunzător, riscul de afecțiuni osoase este diminuat considerabil.
Peștele
Somonul, macroul și tonul nu conțin numai omega-3, dar furnizează și 91% din vitamina D recomandată zilnic. Nutriționiștii consideră consumul de pește ca fiind o modalitate rapidă de a echilibra nivelurile de vitamina D din corp. Peștele proaspăt este plin de multe alte minerale, care împreună cu vitamina D, susțin densitatea osoasă, mențin sănătatea cardiovasculară și stimulează activitatea creierului.
Untul
Untul ne poate oferi o mulțime de nutrienți esențiali și poate face minuni pentru sănătatea noastră, reprezentând o sursă la îndemână de vitamina D. Grăsimile saturate din unt sunt necesare pentru ca organismul să absoarbă vitamine și antioxidanți. Cu toate acestea, ar trebui consumat cu moderație, pentru a evita posibile efecte adverse.
Ciupercile
Nutriționiștii recomandă ciupercile deoarece aceste alimente primesc multă lumină solară în timp ce cresc. Ciupercile conține o cantitate ridicată de vitamina D și vă pot ajuta să scăpați de deficiență într-un interval de timp scurt.
Creveții
Beneficiile pentru sănătate ale creveților sunt nenumărate. De la tratarea inflamației până la scăderea colesterolului, o singură porție de creveți poate fi extrem de benefică. În afară de vitamina D, conținută din belșug, aceste fruct de mare sunt, de asemenea, încărcate cu acizi grași omega-3 și cu vitaminele B12 și E.
Laptele
Puteți consuma zilnic o cană de lapte proaspăt pentru a beneficia de conținutul de vitamina D și de calciu ale acestuia. O cană de lapte oferă aproximativ 24% din doza zilnică recomandată de vitamina D, dar și cantități importante de potasiu, fosfor și proteine.
Cerealele
Consumul de fulgi de ovăz asigură necesarul zilnic de fibre, dar oferă și vitamina D. O porție de ovăz conține 39% din doza zilnică recomandată de vitamina D, împreună cu numeroși alți nutrienți. Puteți servi la micul dejun un bol cu fulgi de ovăz, nuci și fructe pentru a vă crește nivelul de energie într-un mod sănătos.
Ciurperci Maitake
Ciupercile Maitake au foarte puține calorii dar o cantitate considerabilă de vitamina D. Experții în sănătate dezvăluie că beneficiile pentru sănătate ale acestei ciuperci mai puțin cunoscute variază de la scăderea tensiunii arteriale până la combaterea riscurilor asociate diabetului de tip 2.
Cașcavalul
Diferitele tipuri de cașcaval reprezintă opțiuni delicioase prin care vă puteți crește nivelul de vitamina D din corp. Nu ezitați să adăugați o felie de cașcaval în dieta zilnică pentru a trata deficiența de vitamina D în cel mai scurt timp. Consumul moderat este recomandat și în acest caz, datorită conținutului ridicat de calorii al cașcavalului.
Sucul de portocale
Este mai puțin cunoscut faptul că sucul proaspăt de portocale nu conține doar vitamina C, dar și vitamina D și calciu. Puteți obține aproximativ 36% din doza recomandată de vitamina D și preveni afecțiunile osoase consumând zilnic un pahar cu suc de portocale.
Ouăle
Consumul unui singur ou este necesar pentru a obține numeroși nutrienți, inclusiv 10% din necesarul zilnic de vitamina D. Studiile recente au arătat că efectele pozitive ale consumului de ouă includ obținerea de vitamine precum A, E și K și posibilitatea de a preveni boli cardiace și afecțiuni ale oaselor.
Sursa: www.naturalfoodseries.com/11-foods-rich-vitamin-d/
În continuare, vă oferim o prezentare detaliată a produsului natural Calivita D-Drops
Beneficiile Produsului D-Drops de la Calivita
- Vitamina D Lichida la 30 ml ;
- Doza de administrare: 3 picaturi aproximativ 0,1 ml;
- Contine Vitamina D3 doza fiind de 1200 U.I.;
- Un flacon ajunge pentru 300 de serviri;
- Per total un flacon contine 360.000 U.I;
- Sticluta contine o pipeta pentru o folosire usoara si dozare eficienta ;
- Ingredientul activ este vitamina D3 din surse naturale;
- Gust natural – aroma naturala de portocale, ulei de lamaie;
- Fara adaus de zahar;
- Fara coloranti artificiali.
Prospect Vitamia D Lichida D-Drops Calivita
Vitamina D este o vitamina liposolubila care se gaseste in mod natural in foarte putine alimente si altele este adaugata sau mai poate exista sub forma de suplimente alimentare. De asemenea este produsa atunci cand razele ultraviolete ale soarelui vin in contact cu pielea, declansand transformarea provitaminei D in vitamina D. Au fost descoperite 5 forme chimice de vitamina D, insa doar doua dintre ele par avea un rol in organismul uman: vitamina D2 ( ergocalciferolul ) si vitamina D3 (colecalciferolul). Cercetari recente au scos insa la inveala faptul ca organismul reactioneaza diferit la cele doua forme si ca vitamina D3 este convertita in forma sa activa mult mai eficient de catre organism.
Vitamina D joaca numeroase roluri vitale in organism, fiind singura vitamina pe care organismul nostru este capabil sa o produca dupa expunerea la soare a pielii noastre. Insa nu toate expunerile la soare sunt la fel de eficiente in acest sens, absorbtia razelor solare fiind influentata de mai multi factori: localizarea geografica, varsta sau pigmentarea pielii. In general, persoanele in varsta, precum si cele cu pielea inchisa la culoare au un nivel scazut de vitamina D.
La multe persoane, simptomele deficientei de vitamine D sunt foarte suptile: dureri ale oaselor, slabiciune musculara. Dar si chiar si fara existenta unor simptome, o cantitate insuficienta de vitamina D poate reprezenta riscuri pentru sanatate. Un nivel scazut de vitamina D in sange poate fi asociat cu risc crescut de deces din cauza afectiunilor cardiovasculare, tulburari cognitive la persoanele in varsta, astm bronsic server la copii, cancer.
Cercetarile sugereaza ca vitamina D este benefica, alaturi de medicamentatia specifica in unele afectiuni, cum ar fi diabetul de tip 1 si tip 2, hipertensiunea arteriala, intoleranta la glucoza si cleroza multipla. Motivele deficientei de vitamina D pot fi multiple: un aport insuficient pentru organism, expunere insuficienta la lumina soarelui, o piele de culoare inchisa (melanina, pigmentul din piele reduce capacitatea de sinteza a vitamina D), rinichii nu pot converti vitamina D in forma sa activa, tractul digestiv nu poate absorbi in mod adecvat vitamina D, obezitatea.
Vitamina D ajuta la fixarea calciului in oase la mentinerea concentratiei normale de calciu in sange si contribuie la mentinerea functiei normale a sistemului muscular. Vitamina D este foarte importanta in special in timpul sarcinii si al copilariei, fiind necesara pentru mineralizarea normala a oaselor si dintilor si pentru a prevenii rahitismul. De asemenea, vitamina D are rol important in absorbtia, la nivel intestinal a nutrientilor, inclusiv a calciului si fosforului, ceea ce asigura oase sanatoase si un sistem imunitar puternic. Vitamina D regleaza tensiune arteriala, reduce stresul, amelioareaza durerile corporale si reduce spasmele musculare, infectiile respiratorii, ajuta in diferentierea celulelor in combarea depresiei. Cercetatorii au descoperit ca vitamina D are un rol crucial in activarea abilitatii sistemului imunitar de a recunoaste si de a lupta cu patogenii si de a sustine functionarea sistemului nervos.
Vitamina D poate fi utilizata si ca adjuvant in unele terapii (tumorale, a osteoporozei).
Compozitia Produsului Vitamina D Lichida D – Drops
Trei picaturi de produs (0,1 ml) contine:
Vitamina D………………………………..30,00 mcg(1200 UI);
Alte ingrediente: apa deionizata, stabilizator – glicerina vegetala, acidifiant – acid citric aroma naturala de portocala, ulei esential de lamaie..q.s.
Mod de administrare Vitamina D Lichida D – Drops
Ca supliment alimentar pentru adulti 3 picaturi pe zi dizolvare in bautura favorita. In cazul copiilor sub 10 ani se recomanda doar 2 picaturi pe zi. A nu se depasi doza zilnica recomandata.
https://sursesanatate.ro/product/d-drops-pachet/