10 tratamente naturiste pentru diaree
Remediile de acasă pentru diaree includ consumul de supă strecurată, de orez alb simplu, de ceai de mușețel, miere, consumul de ceai proaspăt de coajă de portocală, consumul de semințe de schinduf, ghimbir, oțet-cidru de mere, banană și iaurt.
Ce este diareea?
Diareea poate fi o afecţiune foarte neplăcută. Aceasta implică acţiuni incontrolabile ale intestinelor cu circulaţia liberă a scaunului, de obicei, fără consistenţă. Dar un puseu diareic poate fi foarte benefic pentru a scăpa corpul de substanțe toxice. Procesul poate fi asemănat cu voma, ceea ce este foarte util pentru organismul care elimină toxine dăunătoare. Dar întreaga procedură este atât de incomodă și dureroasă încât trebuie să găsești un remediu pentru ea cât mai curând posibil.
Etiologia diareei
Diareea poate fi cauzată de o infecție virală sau bacteriană care ar putea intra în corp când consumi apă sau alimente contaminate. Poate fi, de asemenea, cauzată de consumul excesiv de alcool, de o alergie alimentară, anxietate și stres sau de efecte secundare ale medicamentelor. Excesul de lichide care trece prin intestinul gros, mai mult decât poate acesta absorbi, poate provoca, de asemenea, diaree. Atunci când paraziții, bacteriile sau virușii intră în fluxul de sânge prin alimente și apă, ei afectează mucoasa digestivă, ceea ce face dificilă absorbția lichidului în mod optim.
Simptomele diareei
Printre simptomele principale ale diareei se numără scaunele apoase, inconsistente. Alte simptome care însoțesc de obicei diareea includ voma, spasme intestinale frecvente, dureri de stomac și febră, deshidratare, pierderea poftei de mâncare și greață.
Tipuri de diaree
Diareea poate fi cronică sau acută în funcție de durată. Dacă afecţiunea depășește două-trei săptămâni, poate fi cronică. În caz contrar, este acută.
Evită medicamentele fără reţetă și încearcă remedii simple la domiciliu, care pot fi foarte utile atât în diareea acută, cât și în cea cronică. Acestea au fost detaliate mai jos:
Top 10 tratamente naturiste pentru diaree
- Bea supă strecurată
Din cauza pierderii excesive de lichide, în special de apă, din corp, te deshidratezi, scade energia, pierzi săruri și minerale esențiale, ceea ce poate duce la complicații suplimentare pentru sănătate. Prin urmare, supa strecurată poate ajuta la restabilirea mineralelor pierdute și a enzimelor pe care organismul le cere pentru a funcționa corect.
- Fă ceai din coajă proaspătă de portocală
Un remediu la domiciliu constând din coajă de portocală este utilizat pentru stimularea digestiei, tratarea unei serii de probleme legate de sistemul digestiv, iar diareea este una dintre acestea.
Asigură-te că portocala pe care o utilizezi este organică, deoarece produsele neorganice ar putea avea pesticide și coloranți în ele. Tot ce trebuie să faci pentru a obţine acest preparat este să ai o coajă proaspătă de portocală ș
i să o fierbi cu 500 ml apă acoperind cu un capac. După ce a fiert, o iei de pe foc, o laşi să se răcească și apoi o consumi după îndulcirea cu puțină miere.
- Mănâncă orez alb
Orezul alb este renumit pe plan mondial prin proprietățile de solidificare a scaunului fluid. Consumă porții mici de orez alb fără unt. Mănâncă porții mici pe tot parcursul zilei. Consumul de orez alb ajută la confortul şi relaxarea intestinelor.
- Încearcă ceai de mușețel
Mușețelul este cel mai cunoscut pentru proprietățile sale relaxante; prin urmare, ținta lui este inflamația, precum și spasmele cauzate de diaree. Mușețelul are cantități abundente de taninuri și proprietăți antispastice, care sunt ideale pentru tratarea problemelor intestinale în general și a diareei în special. Fierbe o linguriță de flori de mușețel și mentă într-o cană de apă și bea de trei ori pe zi. Ceaiul de mușețel este disponibil și în pliculeţe.
- Mierea este o necesitate
Mierea, indiferent dacă este consumată individual sau amestecată într-o cană cu apă, este sigură pentru vindecarea diareei. A fost un remediu preferat în multe culturi de-a lungul secolelor. Mierea este un leac dulce nu numai pentru diaree, ci și calmează inflamația provocată în tractul digestiv și intestinal de pesticide, infecții bacteriene și virale.
- Semințe de schinduf
Semințele de schinduf sunt bogate în fibre și acest lucru îl face unul dintre cele mai importante remedii de acasă pentru
diaree. Semințele de schinduf au proprietăți esențiale care ajută la îmbunătățirea acumulării de fibre în scaun pentru a reduce disconfortul și starea de agitaţie care apar la diaree.
- Ghimbir
Ghimbirul este faimos pentru că este bun pentru sănătatea digestivă generală. Fă un amestec din puțin ghimbir uscat, adaugă o linguriță de miere, puțină scorțișoară și pudră de chimen și consumă amestecul de trei ori pe zi. Poți face, de asemenea, ceai de ghimbir și să îl bei după preferință. Ghimbirul poate fi luat și sub formă de capsule.
- Oțet-cidru de mere
Deoarece infecția bacteriană este unul dintre motivele principale ale diareei, oțetul-cidru de mere se poate dovedi extrem de benefic datorită proprietăților sale antibacteriene. Se adaugă una sau două linguri de cidru de mere într-un pahar cu apă și se bea de două ori pe zi.
- Banane
Bananele au cantități abundente de potasiu și pectină, care ajută la rezolvarea problemei legate de scaunele apoase. Fibra solubilă prezentă în banane ajută la absorbția excesului de lichide din colon. Mai mult, mulți electroliți se pierd cu fiecare scaun în timpul puseului diareic, ceea ce poate duce la mai multe complicații. Dar bananele conțin mult potasiu care poate ajuta la înlocuirea energiei pierdute. Consumă-le crude sau sub formă de shake.
- Iaurt
Iaurtul este plin de „culturi vii”, care sunt bacterii prietenoase pentru intestin. Acestea ajută la acoperirea intestinului cu un strat protector, astfel încât deteriorarea produsă de bacterii dăunătoare sau infecții să poată fi remediată. De asemenea, iaurtul este extrem de benefic în producerea de acid lactic în interiorul organismului, care este esențial în eliminarea toxinelor bacteriene din organism.
Multe culturi sugerează, de asemenea, zerul ca un remediu extrem de eficient pentru diaree. Medicii care folosesc remedii pe bază de plante ayurvedice au făcut o mulțime de cercetări asupra zerului amestecat cu praf de ghimbir uscat pentru a vindeca diareea și susțin că este unul dintre cele mai bune remedii pentru afecțiune, chiar mai bun decât majoritatea medicamentelor alopate. Ceaiul din semințe de chimion este, de asemenea, sugerat pentru a ușura disconfortul și spasmele intestinale cauzate de diaree.
Mai mult, o dietă numită BRAT, care este un acronim pentru banane, orez, mere și pâine prăjită (BANANAS-RICE-APPLE-TOAST) poate ajuta să te menții hrănit atunci când corpul se deshidratează din cauza diareei.
Cuvânt de precauție
Evită consumul de portocale, lămâie verde, ananas, suc de roșii crude, deoarece sunt foarte acide și pot agrava și mai mult simptomele.
Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea diareei:
La adulti – este posibila drept cauza profunda a afectiunii, oricare din problematicile expuse mai sus. Tratamentul general in cazul adultilor este urmatorul:
– Digestive Enzymes :
0-1-1 in timpul mesei, faciliteaza digestia prin reglarea secretiei enzimatice din glandele digestive.
– Green Care:
1-1-1 inainte de masa, are efect protector asupra mucoasei gastrointestinale protejand-o de actiunea nociva a substantelor digestive cu potential iritativ si acid.
– Acidophilus :
1-1-1 in timpul mesei, echilibreaza flora bacteriana si ph-ul intestinal combatand astfel dezechilibrele de tranzit.
– Rhodiolin:
1-1-1 dupa masa, are efect de relaxare a sistemului nervos combatand “diareea de stress”.
2. La copii – diareea face parte de cele mai multe ori din tabloul clinic atat al infectiilor ORL – faringita / amigdalita, otita, bronsita acuta – cat si al infectiilor digestive – diareea din toxiinfectia alimentara, sau, in multe alte cazuri, parazitoza intestinala. Tratamentul general in cazul copiilor este urmatorul:
– ProBioBalance :
0-1-1 in timpul mesei, echilibreaza benefic flora intestinala.
– Green Care :
1-0-1 inainte de masa, pansament gastric.
– Para Protex :
1-0-1 dupa masa, are efect antibacterian inlaturand focarele microbiene din intestin.
Observatii:
– Se face o cura completa 3 luni, iar daca reapare, se cerceteaza in profunzime cauza.