Terapia cu sucuri de legume

Terapia cu sucuri de legume

Medicina modernă (alopată) eficienta?

Din cauza agresivităţii mai mici sau mai mari a mijloacelor sale (medicamente de sin­teză, injecţii, iradieri, operaţii chirurgicale etc.) şi-a dovedit în destule cazuri ineficacitatea şi slăbiciunile.

Adesea, în locul obţinerii unor vindecări reale şi de durată, se obţin numai ameliorări aparente şi de scurtă durată sau se ajunge la agra­varea stării bolnavilor, la cronicizarea maladiilor, care până la urmă primesc diagnosticul de „incurabile”. S-a ajuns până acolo încât una dintre cauzele majore de boală şi chiar de deces este urmarea unui tratament alopat (cauze iatrogene).

Toate acestea au făcut ca în ultimul timp un număr din ce în ce mai mare de bolnavi, dintre care mulţi diagnosticaţi ca incurabili, să se îndrepte spre alte tipuri de medicină, cu­noscute sub numele de complementare, naturiste, energetice, tradiţionale, nenocive. Dintre numeroasele metode naturiste cunoscute, unele au caracter general, putând fi utilizate, iden­tic sau aproape identic la orice categorie de boală, altele au aplicabilitate curativă în mai multe maladii sau categorii de maladii, iar altele sunt aplicate uneia singure sau unui do­meniu foarte restrâns.

Fiecare dintre acestea poate fi aplicată ca terapie unică, dar cel mai adesea este utilizată numai ca metodă terapeu­tică principală, la care se adaugă una sau mai multe dintre celelalte metode sau principii naturiste, ca remedii ajutătoare.

Cura cu sucuri si ceaiuri

Metoda sau cura prezentată în cele ce urmează, cunos­cută sub numele de „Krebskur total” sau „cura de slăbire cu sucuri şi ceaiuri specifice”, a fost recomandată şi detaliată de către Rudolf Breuss şi constă în aceea că timp de 42 de zile nu se permite a se consuma altceva decât sucuri de legume şi anumite ceaiuri, pregătite în condiţii speciale.

Sucurile se pot bea ori de câte ori vă este foame, dar nu mai mult de 0,5 litri pe zi (cu cât mai puţin, cu atât mai bine). Pentru supravieţuire este nevoie numai de 125-250 ml de suc pe zi, dar se poate bea şi mai mult, fără a depăşi în niciun caz 0,5 litri. Sucul se bea lingură cu lingură şi se va înghiţi numai după o bună amestecare cu saliva din gură. Supli­mentar se poate bea câte o înghiţitură de zeamă de varză mu­rată.

Deşi în timpul acestei cure veţi slăbi 5-15 kg sau chiar mai mult, vă veţi simţi foarte bine. Breuss însuşi a ţinut această cură şi mărturiseşte că niciodată nu a muncit atât de mult ca în această perioadă.

Este bine dacă, cu câteva zile înaintea începerii curei to­tale, pe lângă mâncarea normală se beau circa 250 ml de suc pe zi, pentru a se acomoda organismul.

Cura trebuie să fie efectuată 42 de zile consecutiv în caz de cancer sau leucemie şi până la 21 de zile în celelalte boli.

În mod corect, terapia cu sucuri se efectuează astfel:

Terapia cu sucuri de legume– dimineaţa: 1/2 ceaşcă ceai pentru rinichi, rece şi bându-se încet;

– după 30-60 minute: 1-2 ceşti ceai cald de salvie;

– după alte 30-60 minute se va lua o gură de suc şi se va înghiţi numai după o bună amestecare cu saliva;

– după circa 15-30 minute se va lua o nouă înghiţitură mică de suc de legume, după cum simţiţi că vă e foame;

– până la prânz se pot bea 10-15 înghiţituri de suc;

între timp se poate bea ceai de salvie, chiar şi rece, în orice cantitate, dar fără zahăr;

– la prânz se bea din nou o jumătate de ceaşcă de ceai pentru rinichi, ca şi seara înaintea culcării. (Ceaiul de rinichi se bea numai în primele 3 săptămâni).

– după-amiaza se va bea de mai multe ori câte o înghiţitură mică de suc de legume. (Deşi se poate bea până la 0,5 litri, este bine să se bea cât mai puţin).

Injecţiile sau radioterapia sunt interzise în cursul curei.

Nu este indicat să se urmeze această cură imediat după operaţie, ci trebuie să se aştepte minimum 2-5 luni, după cum se simte pacientul, altfel rezultatele nu se manifestă. În acest timp ar fi bine să se bea zilnic până la 150 ml de suc de legume şi să se consume alimente uşoare. Sucul se bea înghi­ţitură cu înghiţitură, mereu înaintea meselor şi însoţit de cea­iurile menţionate.

Cura totală va începe numai când organismul este resta­bilit şi se simte destul de puternic.

Pacienţii care au fost trataţi cu citostatice, care distrug celulele, trebuie să bea şi suc zilnic, mai mult timp, pentru a menţine sănătatea celulelor care nu au fost distruse. Persoa­nele care încă dinainte de cură au pierdut mult din greutate şi sunt slabe au voie să mănânce zilnic o ceaşcă cu supă de ovăz, alături de sucuri, deşi ar fi preferabil să se renunţe la aceasta.

După circa 10 zile de cură se poate manifesta un fel de criză, care nu trebuie să îngrijoreze pacientul sau să-l deter­mine să întrerupă cura, ci trebuie depăşită cu încredere.

După terminarea curei, se continuă să se bea circa 125 ml de suc de legume pe zi, reîncepând alimentaţia cu mâncăruri uşoare: supe de tăiţei, de zarzavaturi, sucuri, apoi câte puţină carne de pasăre.

Dacă cineva nu se simte în stare să ţină o cură totală, o poate urma doar pe jumătate, bând zilnic 0,5 litri de suc şi mâncând şi supe uşoare sau câte o ceaşcă de supă de ceapă cu tăiţei, pe care o poate prepara astfel: se taie mărunt, cu coajă cu tot, o ceapă cât un ou de găină, apoi se prăjeşte în ulei până devine aurie. Se adaugă apă caldă şi se fierbe uşor circa 10 minute; apoi se pun câţiva tăiţei şi se mai fierbe 7-8 mi­nute. Se poate condimenta uşor, dar e bine să se mănânce cât mai puţin.

În acest caz, durează mult mai mult până se obţine suc­cesul.

Prepararea ceaiurilor

Terapia cu sucuri de legumeSucurile de legume. Se face un amestec din 3 părţi (în greutate) de sfeclă roşie, o parte rădăcină de ţelină şi o parte morcovi, puţină ridiche şi un cartof de dimensiunea unui ou de găină (de exemplu: 300 g sfeclă roşie, 100 g mor­covi, 100 g ţelină, 20 g ridichi, 70 g cartofi). Cartoful nu e obligatoriu decât în cazul cancerului de ficat, când e foarte important. Sucul obţinut se strecoară printr-o sită fină sau printr-o pânză de in, ca să nu rămână niciun pic de material solid. Se consumă zilnic 125-250 ml sau până la maximum 0,5 l, câte o lingură, înghiţindu-se numai după ce se amestecă bine cu saliva.

Ceaiul de salvie (jaleş). Pentru gargară se prepară o in­fuzie ţinându-se salvia în apa fiartă 10 minute. Pentru băut, 1-2 linguriţe de salvie se fierb 3 minute în apă fiartă, se iau de pe foc şi se adaugă: sunătoare, mentă, roiniţă; apoi se lasă totul să infuzeze 10 minute. Acest ceai poate fi consumat în orice cantitate. Este cel mai important dintre ceaiuri şi ar tre­bui băut în tot cursul vieţii.

Ceaiul pentru rinichi. Se prepară un amestec de 10 g coada-calului şi 6 g sunătoare. Această cantitate ajunge pen­tru o persoană 3 săptămâni. Se ia o priză (cantitatea prinsă între 3 degete – circa 1/2 linguriţă) şi se pune în apă fiartă, ţinându-se 10 minute. Se strecoară şi se păstrează deoparte; ce rămâne în sită se trece din nou în vas, se mai toarnă încă 2 căni cu apă fierbinte şi se fierbe 10 minute. Se strecoară şi apoi se amestecă cele două ceaiuri. Ceaiul pentru rinichi tre­buie băut 3 săptămâni, câte o jumătate de ceaşcă, rece, di­mineaţa pe stomacul gol, înaintea prânzului şi seara înainte de culcare. În acest timp nu se consumă carne de vită sau de porc şi nici supă de carne sau mâncăruri reîncălzite.

Ceaiul de năprasnic (Geranium robertianum). Se face o infuzie timp de 10 minute dintr-o priză de ceai într-o ceaşcă cu apă fierbinte. Se bea zilnic o ceaşcă de ceai rece. Este ne­cesar la toate tipurile de cancer, mai ales dacă s-a făcut deja tratament cu radiaţii.

Ceaiul de gălbenele. Se prepară şi se utilizează la fel ca şi ceaiul de năprasnic. Ceaiul de gălbenele este de mult timp cunoscut ca adjuvant în tratamentul cancerului.

Regulile de urmat privind cura cu sucuri de legume

Terapia cu sucuri de legumeÎn timpul curei, nu trebuie să se stea mult în pat, ci să se lucreze (dacă starea bolnavului o permite) sau să se facă plimbări în aer curat, pentru ca pacientul să nu se gândească la boală sau la mâncare.

Trebuie scoase din casă: insecticidele puternice, nafta­lina, camforul artificial sau alte otrăvuri, iar după evacuarea lor să se facă fumigaţii 7-14 zile consecutiv, cu tămâie sau răşină de brad.

Să nu se fumeze, să nu se consume alcool, cafea sau alte droguri sau excitante, să nu se mănânce carne de vită sau de porc ori supe din aceste tipuri de carne. Toate acestea agra­vează boala.

 

Mulţi bolnavi de cancer s-au însănătoşit după ce au urmat această cură, care poate fi recomandată şi drept:

–  cură preventivă împotriva îmbolnăvirii de cancer;

  cură regeneratoare pentru întregul organism: 125-250 ml de suc pe zi, mereu înaintea meselor şi, complementar, ceaiul de salvie şi de rinichi;

– cură de slăbire, dacă e posibil, tot 42 de zile; în timpul curei nu există senzaţia de foame sau de sete ca în alte cazuri;

–  cură pentru împrospătarea sângelui;

cură împotriva suferinţelor articulare (artrită, artroză), în combinaţie cu o cură de băi;

cură în diverse cazuri de îmbolnăvire, particularizată în funcţie de fiecare boală în parte.

Trebuie neapărat să se evite constipaţiile, iar în caz că se manifestă trebuie înlăturate urgent (atât în timpul curei, cât şi în general). Mijlocul indicat îl reprezintă clismele. Se recomandă ca în cadrul curei cu sucuri şi ceaiuri, în primele zile ale curei, să se efectueze clisme zilnic, iar apoi la inter­vale din ce în ce mai mari (la 2-5 zile).