Cum apar petele post acneice si cum ne afecteaza

In decursul istoric al problemelor intampinate de femei se regasesc aceste pete postacneice.
Au un aspect deranjant si neplacut pe ten, iar doamnele si domnisoarele au tot cautat solutii sa le poata inlatura pana au gasit rezolvarea.

Daca discutam de semne postacneice rezultate din niste semne rosiatice sau pete maronii hiperpigmentare vom incadra problema in doua situatii:

  1. Semnele hiperpigmentare care sunt maronii si care in general apar in cazul tenurilor inchise la culoare, dar nu este general valabila aceasta teorie. In cazul in care va spargeti cosurile, nu aplicati SPF, agresati tenul, riscul de hiperpigmentare este foarte mare si in ceea ce priveste tenurile deschise la culoare.pete acnee
  2. Eritem ce sunt acele pete rosii postacneice.

Anumite ingrediente si proceduri sunt comune in tratarea ambelor tipuri de semne. Diferenta o constituie faptul ca in cazul eritemului este vorba de o inflamatie si este nevoie de o reparare a barierei pielii. In acest caz ai nevoie de ceramide, alantoina, pantenol, 4-terpineol, retinoizi, extractul de soia. Ai nevoie de ingrediente care sa iti refaca bariera de protectie a pielii si sa redea echilibrul pielii. De aceea, iti sunt necesare ingredientele cu rol de reducere a semnelor si sunt valabile la ambele tipuri de pete. Aici se enumera acidul azelaic, acidul kojic, acizii AHA si BHA, arbutinul, vitamina C si niacinamidele.

In ceea ce priveste procedurile in cabinetele doctorilor, pentru problema semnelor de pe fata se pot folosi tratamente de microneedling, radiofrecventa fractionata, laser fractionat, laser vascular in cazul petelor hiperpigmentare si peeling chimic, microdermapraziune care ajuta mai mult pe parte de exfoliere.

Trebuie sa aveti rabdare cu semnele postacneice pentru ca dureaza luni de zile pentru ca acestea sa se remedieze sau chiar sa treaca. Un tratament dureaza in medie intre 3-6 luni, iar rezultatele vin treptat dupa trecerea acestei perioade in care s-a urmat tratamentul conform prospectului sau indicatiilor dermatologului. Depinde foarte mult de gravitatea situatiei si foarte important este sa preveninti mereu ca sa nu ajungeti tocmai pana in aceasta faza de tratare. Asta inseamna tratarea cosurilor si acneiei din timp intr-un mod corect cu tratamentul potrivit, ceea ce presupune o rutina corecta. 

Tenul, atat cel cu acnee, cat si cel cu semne postacneice are nevoie de hidratare si de calmare, nu doar de tratament pentru ca un ten inflamat nu mai poate fi tratat la fel de eficient ca un ten ce este echilibrat. Trebuie sa aveti mare grija de tenul vostru, sa il feriti de o expunere indelungata la soare, sa folositi SPF pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp pentru ca rasele soarelui patrund inclusiv in casa. Pentru cazurile cu ten acneic exista si varianta de SPF special creata pentru tenul cu probleme. Desi nu toti doctorii dermatologi  recomanda SPF tenurilor acneice, sa stiti ca exista si varianta adaptata. Un alt lucru foarte important este sa nu va spargeti cosurile, sa nu trageti de ele, sa nu umblati cu degetele la ele sau sa le atingeti pe parcursul zilei. Cu cat umblati mai mult la ele cu atat faceti sa fie mai dificila spre imposibila indepartarea acestor semne.

Intr-o alta ordine de idei, trebuie sa tineti cont de tipul dumneavoastra de ten, de gradul de sensibilitate, daca este un ten sensibilizat de tratamente sau nu, daca este un ten inflamat sau nu. Trebuie sa aveti grija pentru ca orice ati folosi tratamentelor si produselor le trebuie timp sa actioneze. In ceea ce privesc produsele cu aplicare topica, acestea au rezultate medii sau foarte bune, dar asta depinde de gravitatea starii tenului si de profunzimea semnelor. Pe de alta parte, intervine si factorul genetic, vine si influenteaza reactia si raspunsul pielii la factorii externi de genul acnee sau alte infectii care produc inflamatia tenului. Din acest punct de vedere sunt persoane care au o putere mare de regenerare in fata acestor factori, dar totodata exista si peroane carora le trebuie mai mult timp pentru vindecare.

In concluzie, cu riscul de a ma repeta, semnele hiperpigmentare necesita o atentie deosebita si o grija foarte atent aplicata asupra lor daca va doriti un ten curat si sanatos.

Cu toate astea, doctorii si specialistii in domeniu recomanda intai de toate preventia si o rutina corecta pentru a nu fi nevoie sa tratezi ceea ce este mai usor sa combati.

Pentru indepartarea acestor pete, recomand gama Aquabelle, care contine trei produse:

  1. o crema regeneratoare (de zi),
  2. o crema nutritiva (de noapte) şi
  3. o lotiune demachianta hidratanta.

    Principalul ingredient al tuturor produselor este apa vie sau apa saracita in deuteriu (cunoscuta si ca APA VIE),  care are efecte miraculoase in ce priveste ingrijirea tenului.