Cele mai bune 5 uleiuri pentru ten

Pe lângă nelipsita cremă de față pe care o folosești zilnic, unul sau mai multe uleiuri pentru ten ar trebui să se regăsească permanent în trusa ta de îngrijire și înfrumusețare. Sunt mai concentrate în substanțe nutritive decât cremele și hidratează în profunzime și mai intens tenul.

De preferat este să le aplici noaptea când nu mai folosești alte produse pentru piele. Se absorb bine, iar dimineața vei vedea un ten mai frumos, neted și radios! Dar dacă ai uitat seara, le poți folosi și dimineața, dacă vrei să arați mai bine – aduc un plus de hidratare și tonus!

Iată mai jos câteva uleiuri naturale care te vor uimi prin capacitatea lor de regenerare a pielii! Unul este suficient sau poți opta să le alternezi.

Uleiul de semințe de struguri

Este unul dintre cele mai eficiente uleiuri pentru ten, cu efect antirid datorită resveratrolului conținut – un antioxidant extrem de puternic și eficient care luptă împotriva îmbătrânirii.

În plus, conține vitaminele C, D E și F, acid linoleic, proteine și minerale (cupru, zinc, seleniu). Astfel, nu este de mirare, ca având atâtea substanțe benefice, uleiul de struguri să fie unul dintre cele mai bune uleiuri pentru ten. Iată cum acționează:

Hrănește foarte-foarte bine pielea, acționând în profunzimea straturilor ei, o protejează de acțiunea radicalilor liberi, întârziind apariția efectelor îmbătrânirii, stimulează producția de colagen, ajutând la regenerare, netezirea ridurilor fine formate și la tonifierea tenului.

Deasemenea, poate ajuta și la tratrea diferitelor afecțiuni ale pielii – uscăciune, eczeme, acnee.

Este bine să știți că hidratează tenul, fîră a-l îngrășa, fiind rapid absorbit de piele.

Uleiul de argan

Bogat în Vitamine E, acizi grași esențiali, tocoferol – un alt antioxidant puternic, uleiul de argan este iarăși o armă eficientă împotriva îmbătrânirii, care acționează în adâncime în epidermă.

Acest ulei are una dintre cele mai mari cantități de vitamina E dintre uleiurile naturale (de 10 ori mai mare, de exemplu, decât cea conținută de uleiul de măsline, atât de cunoscut și el pentru proprietățile sale hrănitoare).

Netezește ridurile fine și previne apariția prematură a altora, hrănește tenul și îi dă un aspect luminos și strălucire, fără a lăsa urme grase însă.

Uleiul de cocos 

Conține numeroși acizi grași saturați, printre cei mai cunoscuți fiind acidul oleic și acidul linoleic.

Este un excelent ulei hrănitor de bază pentru ten, dar poate fi folosit foarte bine și ca demachiant, asigurându-i un plus de hrănire pielii tale și noaptea.

Uleiul de cocos este eficient și în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, având acțiune antiinflamatoare.

Iar datorită mirosul său specific, delicat, contribuie și la o stare generală de bine.

Uleiul de avocado

Având un conținut mare de acizi grași esențiali – acid oleic, linoleic și palmitic  și vitaminelor A, D, E, uleiul de avocado hrănește și el excelent pielea.

Acționând și el în profunzimea epidermei, ajută la stimularea producției de colagen, menținerea aspectului neted și are efect de tonifiere în cazul tenurilor obosite sau cu efecte de îmbătrânire.

Deasemenea are și efect cicatrizant, reducând acneea și inflamațiile.

Uleiul de morcov

Este bogat în betacaroten care stimulează producerea melaninei, substanță care conferă strălucire și culoare pielii, precum și în vitaminele A, B, C și E.

În plus, față de celelate uleiuri pentru ten, îi dă pielii o ușoară tentă de bronz natural, dacă este folosit cu regularitate.

Este un bun revitalizant, tonifiant și ajută la netezirea ridurilor, întârziind îmbătânirea.

Așa că, poate fi folosit fără ezitare și înaintea unei petreceri – tenul tău va radia!

Recomandări

Înainte de a cumpăra un astfel de ulei, citește cu atenție recomandările de pe etichetă pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere în funcție de tenul tău.

Dacă știi că ai un ten mai sensibil, îți recomandăm să testezi uleiul pe o porțiune mică de piele înainte de a-l folosi.

Te invităm să citești și alte sfaturi de frumusețe utile la rubrica noastră, special dedicată acestui capitol.