Cum sa decoram casa pentru Sarbatoarea de Craciun

Sărbătoarea de Crăciun este mereu un prilej de bucurie alături de cei dragi, mai ales pentru că aceasta ne permite să petrecem mai mult timp împreună și să ne punem imaginația la treabă atunci când vine vorba de decorat. 

Casele noastre capătă un nou suflu, devin mai luminoase și poate chiar mai primitoare. 

Fie că ne pregătim pentru sărbătoarea de Crăciun (mai sunt doar câteva zile) sau cea de Paște, există câteva „reguli” pe care să le urmăm pentru ca decoratul casei să fie prietenos cu mediul, ușor de realizat și plăcut ochiului.

Începeți cu o curățenie generală și reorganizarea unor obiecte din casă / curte

Înainte de a începe efectiv să decorăm casa, este important să facem o curățenie generală, să reorganizăm câteva obiecte pentru a elibera spațiul și să avem o idee mai clară despre unde am putea amplasa bradul de Crăciun sau podoabele.

Puteți organiza și curtea în cazul în care locuiți la casă, astfel încât să aveți mai mult spațiu. Curățenia și organizarea vă vor face să vă simțiți mai bine, mai ales în această perioadă, în care majoritatea timpului o petrecem acasă.

Readuceți la viață vechile decorațiuni

Deși trendurile se schimbă de la an la an, toți avem o cutie cu comori la care putem apela pentru a ne decora casa. Fie că sunt globurile moștenite de la părinți sau bunici, fie că sunt jucăriile noastre de când eram copii, toate pot fi folosite pentru a ne înfrumuseța casele în această perioadă. 

Decorarea casei pentru sărbătoarea de Crăciun

Folosiți lumânări pentru a crea o atmosferă intimă și relaxantă

Ați auzit probabil termenul Hygge – un termen care provine din limba daneză, și pe care poporul danez îl folosește pentru a descrie o stare de relaxare sau poate fi chiar interpretat ca „arta de a crea intimitate”. Ei bine, lumânările sunt acelea care ne pot ajuta să creăm această atmosferă de mister, de calm și sunt perfecte și atunci când vine vorba de schimbarea mirosurilor din casă. Fie că vă place vanilia sau chiar mirosul de brad, puteți apela la aceste obiecte din ceară pentru un Crăciun special. 

Creați-vă propriile decorațiuni din citrice

Pentru cei mai mulți dintre noi, mirosul de portocală ne aduce aminte de Crăciun. Așa că am putea foarte bine să folosim acest fruct bogat în vitamine pentru a ne decora bradul și a ne înfrumuseța casele. Nu numai că citricele uscate arată foarte bine, dar pot fi folosite în foarte multe combinații cu alte „podoabe” naturale cum ar fi conuri de brad, bețișoare de scorțișoară și chiar și coji de nucă. 

Decorarea casei pentru sărbătoarea de Crăciun

Confecționați-vă bradul din materiale pe care le aveți la îndemână sau din cărți

Un brad reușit nu trebuie să fie neapărat un brad verde natural, cumpărat din piață sau cel artificial, din supermarket. Acesta poate fi construit din cărți sau chiar nuielușe, care asamblate armonios pot avea un aspect foarte plăcut. Adăugați apoi globulețele sau luminițele de Crăciun pe care le aveți la îndemână. 

Folosiți-vă de materiale care pot fi reciclate

Deși ar părea că nu avem suficiente decorațiuni, uneori ne putem folosi chiar de acele materiale sau obiecte care aparent nu mai folosesc la nimic. Puteți folosi borcanele goale din cămară pentru a crea felinare cu lumânări. Becurile arse pe care urma să le aruncați la gunoi, pot deveni niște oameni veseli de zăpadă. Dopurile de plută de la sticlele de vin sau șampanie pot și ele să fie refolosite pentru împodobirea bradului sau pervazurilor.

Decorarea casei pentru sărbătoarea de Crăciun

 

Un Crăciun reuşit, este un Crăciun în care dăruiţi

Crăciunul nu este o sărbătoare oarecare. Este momentul în care dăruim şi primim cadouri. Întotdeauna de Crăciun reorganizarea casei este prilejul perfect pentru a dărui lucrurile de care nu mai avem nevoie, pe lângă faptul că sunt foarte mulţi oameni care ar le-ar aprecia. Fie că sunt haine pentru copii, jucării, cărți sau chiar decorațiuni, există foarte multe asociații și centre de colectare unde le puteți depozita. 

Aveti grija de sanatatea dvs. in aceasta perioada

In aceasta perioada, suntem predispusi sa facem unele excese alimentare.
Pentru a nu avea probleme de sanatate din cauza consumului excesiv de alimente, recomandam  produsele pentru digestie, deosebit de eficiente in sprijinul metabolismului:

Vă dorim Crăciun Fericit!