Vergeturi- ce sunt si cum scapam de ele

Vergeturile sunt mici linii pe suprafata pielii care atunci cand sunt proaspete au o culoare roz, rosiatice sau chiar mai inchise si odata cu trecerea timpului acestea divin albe, ceea ce inseamna ca sunt vergeturi vechi, iar la pipait se simt ca niste denivelari pe piele. La unele persoane, vergeturile sunt usor dureroase si pot provoca stari de mancarime.

Persoanele care sunt predispuse la vergeturi sunt in special femeile din rasa caucaziana, adica femeile cu pielea deschisa la culoare; adolescentele care au o crestere brusca in inaltime; persoane care iau un numar mare de kilograme intr-un timp foarte scurt, acest fapt datorandu-se simplului fapt ca volumul corpului se mareste, iar pielii nu i se acorda timpul necesar ca sa se poata dilata pentru noile dimensiuni; persoane care au fluctuatii de greutate din diverse motive; femeile insarcinate, carora le apare in mod special vergeturile in zona abdomenului si a soldurilor; sau in cazul persoanelor care prezinta cazul unei mosteniri genetice de acest fel.vergeturi

Din punct de vedere stiintific, o alta cauza medicala a vergeturilor poate fi data de glanda renala. Glandele renale fac parte din sistemul endocrin, sunt in numar de doua si produc hormonul cortizol si adrenalina, sunt pozitionate deasupra rinichilor si daca sufera vreo dereglare productia de cortizol elasticitatea pielii scade semnificativ, astfel incat apar vergeturile. In cazul in care se secreta mai mult decat trebuie din acest hormon intervine supraproductia, caci glandele renale pot produce mai mult sau mai putin, iar printre aceste simptome ale dereglarii hormonale  care apar se enumera si acesta legat de piele, prin care se produc rupturi ale pielii. Motivul cel mai des intalnit de dereglare hormonala in acest caz este aparitia stresului.

Intr-o alta ordine ce idei, al doilea lucru important care ne vine in minte dupa ce am inteles ce sunt vergeturile este  cum scapam de ele. Problema la acesta intrebare este faptul ca vergeturile nu trec precum o zgarietura, doar se amelioreaza aspectul lor in cel mai bun  caz. Odata aparute vergeturile, ele raman acolo toata viata! Si este un fenomen perfect normal si omenesc!

Biologic privind lucrurile, odata ce tesuturi din piele s-au rupt, ele nu se mai prind la loc ca si cum nu s-au rupt niciodata. Insa, cu toate acestea, asta nu inseamna ca nu se poate face nimic in privinta lor. In cazul vergeturilor proaspete, cele rosiatice, sunt recomandate folosirea cremelor si medicamentelor pe baza de costicosteroizi care imbunatatesc efectul de pierdere al elasticitatii. Acestea nu le fac sa dispara, dar le fac mai putin vizibile, iar rezultatele se vad mult mai bine cand se face ceva in sensul acesta, adica atunci cand ele sunt inca proaspete si nu ajung inca sa fie albicioase.

In cazul cremelor si medicamentelor folosite in combaterea vergeturilor, rezultatele apar in timp la utilizari repetate si consecutive ca durata, caci, in caz contrar, dupa doar o aplicare a cremei sau ocazionala nu va fi suficient pentru a obtine rezultatele mult dorite. Trebuie multa rabdare pentru ca pielea ca se poata reface si o putem ajuta cu produse ce imbunatatesc regenerarea celulara prin stimularea productiei de colagen si elastina. Alte practici des folosite sunt laserul, care se poate aplica si pe vergeturile vechi, insa pe cele noi rezultatele sunt mult mai vizibile sau mai exista si proceduri cu aparate pe baza de lumina fractionata care sunt mult mai eficiente decat laserul.

Din punct de vedere al vergeturilor vechi, cele albicioase, ele se pot ameliora cu dermapraziune ce se realizeaza printr-un piling al pielii si scoate la suprafata o piele mai elastica si cu o putere de regenerare mult mai mare.

Acasa se pot folosi produse destinate vergeturilor atat pentru prevenire, cat si pentru diminuarea lor. Cele mai folosite sunt serurile sau cremele cu rol cicatrizant, de hidratare sau diminuare, iar dupa se aplica uleiuri special concepute pentru vergeturi si cicatrici.

Foarte important, atunci cand ne alegem produsele, este sa citim cu atentie eticheta, in special ingredientele. Pentru ca produsul sa dea rezultate trebuie sa aiba printre altele derivati de vitamina A, hirudina, care are proprietati miraculoare in ceea ce priveste problemele legate de piele si nu numai, plus alte ingrediente care completeaza produsul pentru un efect cat mai rapid al diminuarii.veincare

 

Vein Care CaliVita este o crema pentru picioare, continand extract de saliva de lipitori si extract din planta Siegesbeckia care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor capilare. Principalul ingredient al cremei este Hirudina, un extract standardizat din saliva lipitorilor (hirudo-medicinalis).

Hirudina este un inhibitor specific al trombinei, cu rol anti-coagulant, impiedicand astfel acumularea sangelui in vene si formarea cheagurilor. Spre deosebire de alte anticoagulante, hirudina isi exercita efectul fara a necesita prezenta altor factori anti-coagulanti interni.

Desi, noi femeile, nu ne simtim bine cand apar astfel de fenomene pe propria piele, dragostea de sine ne face sa ne acceptam asa cum suntem si sa ne iubim tot mai mult. Fii frumoasa! Fii curajoasa sa iti arati imperfectiunile!

VeinCare (75 ml)

 

VeinCare