Istoria Companiei Calivita

 IstoricIstoria Companiei Calivita a inceput in anul 1991, de la o idee de afacere cu cateva vitamine de o calitate deosebita fabricate in SUA si pe baza unor relatii personale.Visul lui Gerry Hargitai, fondatorul si presedintele Companiei Calivita, a fost sa ofere fiecarui om posibilitatea unei libertati nelimitate si a independentei financiare.Toate acestea le-a imaginat  realizandu-se printr-un sistem bazat pe ajutor reciproc si pe impartasirea experientelor.Aceste principii s-au concretizat in: In ultimii 25 de ani, visul s-a concretizat intr-o Companie globala, care functioneaza in 37 de tari, are mai multe sute de mii de membrii in retea si mai mult de 150 de produse, si care e intr-o continua dezvoltare.

Scurt istoric…

 • IstoricIn 1991 apare in Europa firma California Fitness, avand drept obiect de activitate distributia in sistem Network Marketing a unor produse nutritive pentru sportivi si pentru oamenii supra-solicitati.
 • In decursul a cativa ani, firma isi extinde oferta cu unele produse naturiste menite sa ajute la tratarea anumitor suferinte si simtomatologii.
 • In 1996 California Fitness se inregistreaza in Romania. Ca domeniu de activitate al firmei este mentionat importul si comercilizarea asa numitelor “suplimente alimentare”, categorie generica de produse nutritive si terapeutice foarte putin cunoscute pe piata romaneasca. Este deschis primul centru California Fitness la Timisoara, iar apoi un al doilea se infiinteaza la Cluj.
 • In 1997 si 1998 se deschid depozitele din Bucuresti, Oradea, Constanta si Iasi.
 • In anii 2000 si 2001 compania isi diversifica oferta incercand sa ofere cat mai multe produse atractive, unicat si de o calitate deosebita.
 • In anul 2002, sub acelasi presedinte fondator Gerry G. Hargitai, ca urmare a cresterii cererii si ofertei de preparate naturale terapeutice pe piata europeana, ia nastere la nivelul Europei concernul CaliVita International. Producatorii americani de preparate naturale Nature’s SPA, Perfect Nutrition, 4 Life, CaliVita, California Fitness si Prolab, mandateaza concernul CaliVita International sa fie unicul reprezentant si distribuitor pe Europa al acestor produse.
 • Anul 2004 este un an extraordinar in istoria CaliVita International. Vanzarile acestui an la nivelul Europei sunt cu 110% mai mari decat vanzarile anului 2002.
 • In anul 2005, la 10 ani de la inregistrarea firmei la noi in tara, filiala din Romania devine cea mai performanta filiala a grupului CaliVita. Intelegand implicatiile la nivel social, personal, profesional si uman pe care activitatea retelei de colaboratori CaliVita le presupunea acum mai mult decat oricand, firma se inscrie incepand din acest an pe un trend ferm al promovarii unui stil de viata bazat pe sanatate, prosperitate, afirmare si noutate, avand drept obiectiv general facilitarea accesului la bunastare al tuturor celor interesati sa faca ceva pentru a-si imbunatati sanatatea fizica si psihica, pentru cresterea nivelului de trai sau pentru o transpunere in realitate a unei viziuni noi despre viata.

Consilieri strategici:

 1. Ambasadorul John B. Ritch III A fost, între 1993 şi 2001, reprezentantul Preşedintelui Bill Clinton la agenţiile Naţiunilor Unite (UN) de la Viena. Printre acestea se numără Agenţia Internaţională de Energie Atomică, Organizaţia Comprehensive Test Ban Treaty, Biroul UN pentru Controlul Drogurilor şi Prevenirea Infracţiunilor, Organizaţia de Dezvoltare Industrială a UN şi UNRWA (Agenţia UN de Sprijin pentru Refugiaţii Palestinieni). Din 2001 până în 2012, Ritch a fost Director General al Asociaţiei Nucleare Internaţionale de la Londra, o asociaţie comercială globală care are scopul de a sprijini utilizarea sigură şi responsabilă a energiei nucleare la nivel mondial. Înaintea numirii de către Preşedintele Clinton, Ritch a ocupat 22 de ani postul de consilier principal în Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului. Fiind iniţial angajat de Preşedintele J.W. Fulbright în 1972, Ritch a lucrat pentru şapte preşedinţi, atât democraţi, cât şi republicani. Activitatea sa s-a concentrat pe afaceri europene, NATO şi pe controlul armat est-vest. În 1989, Ritch a alcătuit Actul Sprijin pentru Democraţia Est-Europeană (SEED), un document care a ajutat la direcţionarea sprijinului american către noile democraţii din fosta URSS. În 1992, Ambasadorul Ritch devine cofondator CaliVita International Europa, o companie multinaţională care comercializează în întreaga Europă suplimente alimentare şi alte produse pentru sprijinirea sănătăţii, fabricate în America.
 2. Istoric Craig Hall este un om de afaceri american, consultant în Departamentul de Stat al SUA, autor, lider civic şi colecţionar de artă. Grupul Financiar Hall (HFG) reprezintă cea mai cunoscută dintre companiile lui Craig Hall. În ultimii 30 de ani, HFG a cunoscut o creştere exponenţială – de la o investiţie personală minoră, aceasta s-a transformat în afacerea formidabilă care este astăzi. HFG este o companie cu un domeniu de afaceri diversificat, care dezvoltă, deţine şi administrează proprietăţi imobiliare pe tot teritoriul SUA.
 3.   Marilyn Melkonian este Preşedinta şi Fondatoarea Corporaţiei Telesis. Telesis este o firmă privată care proiectează, finanţează şi construieşte comunităţi urbane diversificate, cu un aspect extraordinar. Această companie a creat sau a proiectat transformarea a numeroase suburbii, în valoare de peste 2 miliarde de dolari, pe tot teritoriul SUA, având în portofoliu cu mai mult de 15.000 de unităţi de cazare, precum şi numeroase unităţi comerciale, culturale sau civice.Marilyn Melkonian a lucrat, pentru prima dată, în domeniul legislativ şi al politicilor locuinţelor între 1967 şi 1970, făcând parte din echipa Senatorului american Edward W. Brooke. Şi-a luat diploma la Facultatea de Drept a Universităţii Stanford. A fost unul dintre partenerii din New York şi Washington ai firmei de drept Tufo, Johnston & Zuccotti, specializându-se în utilizarea terenurilor şi dezvoltarea locuinţelor în 1976.
  A funcţionat ca Secretar al Asistentului de Deputat al Departamentului SUA pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urbană din 1977 până în 1980, la început fiind responsabilă de credite directe şi asigurate, iar mai târziu de toate locuinţele multi-familiale. În 1980, Melkonian devine consilier general şi consilier de afaceri la Lucasfilm, Ltd. Înfiinţează Telesis în 1985.
Preluare de pe situl companiei:https://romania.calivita.com/strategic-advisors