Ce este MLM-ul, Network Marketing-ul
sau, mai nou, Share Marketing-ul ?

MOTTO
“Dacă eşti o persoană cu visuri mari şi vrei să îi sprijini şi pe alţii să îşi îndeplinească visurile, atunci network marketingul este, categoric, pentru tine. La început poţi să lucrezi part-time, iar după aceea, pe măsură ce afacerea îţi creşte, îi poţi ajuta şi pe alţii să îşi demareze afacerea part-time.
Aceasta e o valoare pe care merită să o avem – o afacere şi oameni care îi ajută pe alţii să îşi îndeplinească visurile.”
Robert T. Kiyosaki, Întreprinzător şi autor
 
Din toate timpurile, marea provocare a omului a fost cunoașterea limitelor sale.
Culmea este că această limită nimeni nu și-a cunoscut-o până la urmă. Dar, datorită unui țel numai de ei știut, mulți s-au implicat și au reușit să aibă cele mai deosebite rezultate: recorduri sportive an de an, descoperirea unui grăunte din univers, posibilitatea de a ne deplasa cât mai rapid acolo unde ne dorim, a comunica mai eficient și a ne bucura sufletul și mintea cu poezii, picturi, arhitecturi minunate și multe altele.

Share-Marketing

Oare de ce unii dintre noi au inițiativă și îndrăznesc în continuare să se implice?
Nu au și ei două mâini, două picioare și un cap? De ce unii reușesc să facă minuni chiar dacă sunt în scaun cu rotile?
Ce îi motivează, ce îi mână pe acești «campioni» să se înscrie în fel de fel de competiții de forță sau ale minții?

În clipa în care visezi spre o viață mai bună, poți bate record după record, poți da dovadă de tenacitate și poți depăși orice limită.

Cu toții ne-am născut să trăim în bunăstare, să fim fericiți. Singurul lucru ce ne-a mai rămas de făcut a fost acumularea de cunoștințe generale, studierea secretelor celor care au reușit în viață și transpunerea lor în practică. Pentru a deveni din ce în ce mai buni, această practică trebuie să devină un obicei și – odată dobândită starea de bine – să nu ne eschivăm de cel care are nevoie de noi, să nu uităm niciodată că și noi cândva căutam un sprijin, o vorbă înțeleaptă, o ieșire spre o viață mai bună, o motivație.

Aceasta este lumea Network Marcheting, sau Multi Level Marketing, pe scurt MLM, sau Shared Marketing cum este numită mai nou – adică mai multe denumiri pentru același sistem de lucru. Sunt convins că ați auzit de el. Este un sistem celebru dar, pe cât este de celebru, cu atât este mai puțin cunoscut și insuficient exploatat. Majoritatea care au auzit despre el, au impresia că știu despre ce e vorba. Totuși prea puțini sunt cei care își înving teama și comoditatea și trec la acțiune, plătind astfel prețul succesului.

În general, oamenilor nu le place să vândă – deși o fac, fără să-și dea seama, în fiecare zi. Au impresia că dacă activezi în Network Marketing înseamnă să alergi după oameni pe stradă să-i constrângi să cumpere ceva de care nimeni nu are nevoie.

Realitatea însă e cu totul alta.

Valorificăm orice ocazie să facem reclamă gratuită – unor magazine de: haine, carne, panificație, etc. atunci când recomandăm prietenilor și cunoscuților produsele de care au nevoie, ca fiind de calitate și la prețuri avantajoase – fără a ne gândi (a pretinde) nici o recompensă. Ori Network Marketing-ul se referă la schimburi profitabile de ambele părți.

Scopul nostru este să le oferim clienților cu adevărat fideli produse (inclusiv servicii) pe care aceștia să nu le returneze.
Și asta din două motive temeinice: că au întradevăr nevoie de ele și că sunt la calitate-preț super-avantajoase.

 1. CE TE MOTIVEAZĂ?

 • Când ești retribuit conform muncii, pregătirii și meritelor?
 • Când relaționezi cu prietenii? Când legi pe viață și alte prietenii?
 • Când călătorești și te bucuri de cele mai minunate locuri ale lumii?
 • Incertitudinea în care te afli, munca grea, neplătită, care te ține departe de familie și de cei dragi?

Situația în care fiecare ne aflăm, este alegerea noastră. Nu trebuie să ne gândim la ce va spune X sau Y. Consolarea celor dragi nu ne va ține de foame sau de cald, când vom da de greu. Vrei o schimbare? Acționează pentru ea. Nimeni nu știe mai bine decât tine ceea ce vrei tu. Frica de a nu face un pas greșit, aici e nejustificată. Nu investești nimic și nu riști nimic. Nimeni nu îți cere să îți abandonezi locul de muncă. Lucrezi «part-time» (în timpul liber). Adică, după principiul: «dacă merge, bine, dacă nu, nu» («ce-am avut și ce-am pierdut»). Trebuie doar să crezi în ofertă.

Reușita ține de convingerea ta în șansa pe care o ai. Nu ai înțeles ceva? Mai bine întreabă. Nu pleca la drum cu o incertitudine în suflet. Lămurirea din start a tuturor aspectelor îți va da încredere, curaj, forță, siguranță și optimism. De toate vei avea nevoie.

Intr-una din cartile lui, Don Falia afirma:

Oamenii pornesc afacerile Multi-Level cu ideea obtinerii a 50, 100 sau 200 de dolari pe luna si dintr-o data realizeaza ca pot obtine 1000-2000 de dolari pe luna sau chiar mai mult, daca se ocupa serios de afacere. In MLM toata lumea incepe de la baza si avanseaza spre varful carierei cu sanse egale! In MLM o persoana poate sa-si construiasca un venit de 5000 $ intr-o perioada de 2 – 5 ani …
Majoritatea oamenilor nu realizeaza cat de mari pot fi afacerile MLM. Multi Level Marketing se afla in mijlocul nostru de aproximativ 50 de ani. Milioane de oameni sunt deja implicati in industria Network Marketing si alte milioane se vor implica in anii care urmeaza

 1. CE PRESUPUNE ȘI CE REPREZINTĂ ÎN REALITATE ACEST SISTEM MINUNAT?

 • Presupune să ne schimbăm obiceiul în consumarea produselor. Să nu le mai luăm la întâmplare, de oriunde, ci din afacerea proprie. Să nu mai fim nevoiți să citim etichete peste etichete, de multe ori care ascund ceva, ci să fim siguri că vom consuma un produs de cea mai bună calitate, că de efectele lui minunate, specificate în prospect, ne vom bucura din plin și că numai din acest motiv îl vom recomanda cu satisfacție mai departe tuturor cunoscuților noștri.
 • Presupune că numai în felul acesta vom fi convinși că banii noștri – pe care oricum îi cheltuiam pe acele produse – vor fi investiți eficient. Vor fi investiți eficient în păstrarea sănătății noastre, în produse noi, de cea mai bună calitate și nu întrețin anumite categorii de persoane prin rețete compensate.
 • Presupune să ne asumăm responsabilitatea educării noastre, respectând un vechi proverb românesc: «omul cât trăiește învață».
 • Reprezintă o pârghie de multiplicare a efortului personal. Dacă muncești pentru afacerea ta 14 ore/săptămână și dacă înveți să construiești o rețea și aplici ce-ai învățat zi de zi, datorită duplicării (efectului de multiplicare al rețelei), ești plătit ca și cum ai fi lucrat 100 de ore sau chiar mii de ore/zi. Astfel facem ca TIMPUL și BANUL să lucreze pentru noi și nu noi să ne pierdem timpul și să lucrăm pe bani puțini. De aceea cei care fac cu profesionalism acest sistem au până la urmă și 6 luni (și chiar mai mult) de un concediu minunat/an.

Dar să beneficiem de tot acest răsfăț, trebuie o perioadă de 5 -10 ani să plătim prețul, adică să ne autoeducăm și să lucrăm constant, real și eficient 2 ore/zi.

Și mai presupune:

 • Să ai tu sub control valoarea muncii tale, nu un șef.
 • Să fii plătit în timp ce înveți, nu să ai întreruptă retribuirea pe timpul studiilor.
 • Să ne facem cunoștințe. Să creem relații pe care apoi să le transformăm în prietenii. Să creem prietenii care să devină parteneriate pe viață. Să fim cu toții o familie mare.

În ultimii ani tehnica a evoluat mult. Odată cu ea și viața noastră s-a schimbat fantastic. Internetul face azi posibil ca distanțele dintre noi să dispară. În orice colț al lumii am fi, el intră zilnic în casele noastre și face posibilă apropierea tuturor celor care gândesc și acționează la fel, care doresc să partenerieze în aceeași afacere. Mai mult, datorită lui, putem participa activ la seminarii și instruiri organizate on-line. Ceea ce cu ani în urmă presupunea deplasarea pe zeci sau sute de kilometri, azi presupune să stai comod în biroul tău, să ai un calculator și o conexiune la Internet și să instruiești sau să te instruiești participând la o videoconferință.

De regulă, oamenii care ne vin acum alături sunt cu mult mai buni și mai creativi decât noi. Ei vin cu aspirații mai înalte, sunt mai hotărâți, mai obișnuiți cu tehnica modernă. Pentru ei, Network Marketing este soluția ideală: instruire de calitate, sponsori care să îi susțină, produse eficiente, program flexibil, metode rapide de a crea relații.

 1. PRINCIPIUL NETWORK MARKETING

Este foarte important să păstrăm în centrul atenției principiul esențial și să-l facem mereu cunoscut: Network Marketing nu se schimbă! Sistemul îți asigură succesul indiferent de timp și spațiu. Te ajută să câștigi timp și bani  – oferindu-ți timp liber, venit rezidual și o viață de calitate.

Oamenii au obținut succesul în acest sistem și în urmă cu 50 de ani și în urmă cu 10 ani, îl obțin și acum și îl vor obține și peste 50 sau 100 de ani.

Nu reinventa ce e deja inventat. Nu îți pierde timpul. Aplică imediat tot ce înveți. Că lucrurile pot fi făcute mai repede și mai bine, că pașii de urmat pot fi făcuți și în altă ordine, că îți poți automatiza activitatea cu ajutorul Internetului și că poți să instruiești echipa cu ajutorul unui blog fără să parcurgi săptămânal sute de kilometri, este adevărat. Dar să crezi că vei avea succes căutând o strategie mai bună decât cea care definește Network Marketing (decât cea care a asigurat deja succesul pentru milioane de oameni din întreaga lume), este ca și cum ai vrea să redescoperi roata, săpunul sau apa caldă.

 1. STRATEGIA CARE ÎȚI ASIGURĂ SUCCESUL

Clarifică:

 • De ce vrei să faci această afacere?
 • Care este scopul tău?
 • Cine va avea cel mai mult de câștigat dacă te implici serios?
 • Care sunt oamenii cu care îți petreci timpul, dar cei cu care îți place să lucrezi?
 • Când vă vedeți, ce vă vorbiți? Spui despre lucrurile minunate pe care le-ai descoperit? Enumăr doar câteva:
 • Ce este CaliVita,
 • Ce beneficii minunate ne oferă,
 • Care sunt efectele produselor noastre dragi,
 • Cum este posibil să fii plătit doar pentru că stai de vorbă cu oamenii,
 • Care sunt pașii care îți asigură succesul,
 • În ce afacere poți investi cel mai eficient 30 $, etc.
 • Ai răspunsuri pentru cele mai îndrăznețe întrebări despre bani și sănătate?
 • Ești prezent și inviți la seminarii – locale, pe țară, sau internaționale – cunoștințele, când este organizat, pentru a cunoaște mai bine sistemul și produsele?

E important să lucrezi într-un sistem inteligent și cu prestigiu precum CaliVita.
Ai prestanță, te bucuri de produse minunate pe care le poți recomanda tuturor cu încredere, cu căldură, beneficiezi de prețuri preferențiale, primești cadouri la cumpărături, chiar concedii de vis de 5 stele și mai ești și plătit pentru asta.

Tocmai ai intrat într-o lume nouă. Sistemul nostru de instruire face minuni.
Primești informații probate, cărți și materiale audio de care uzează frecvent sponsorii tăi și toți instructorii MLM.

Începi să vezi o logică în a învăța despre sănătate.
Nu trebuie să fii medic ca să știi cum funcționează organismul tău și să înveți să faci prevenție.

Înveți că banii sunt buni și că poți să câștigi atât cât crezi că meriți. Înveți că oamenii sunt buni, că tu erai cel care nu știa să vadă fața bună a lucrurilor. Înveți că nu există concurență pe ce câștigi tu. Pedeapsa și constrângerea de la școală și de la serviciu aici au dispărut și locul tău e acela pe care îl meriți.

Înveți pentru că simți că ai nevoie, pentru că simți că viața ta se îmbunătățește cu fiecare carte citită, cu fiecare seminar la care participi. Atenția tuturor este fixată pe tot ce reușești să faci bun și bine. Ești felicitat și recompensat pentru orice reușită. Și când ajungi un exemplu bun de urmat pentru mulți, ești felicitat la nivel internațional, chiar de Președintele care conduce compania.

De acum nu mai este nimeni care să îți dea de lucru, să îți impună ce să faci. Totul depinde de tine și totul este planificat în funcție de programul tău liber, de prioritățile pe care le consideri tu. Nu mai ai condică, statistici de făcut și raportat. Faci ce vrei, când vrei și din proprie inițiativă. Tu decizi când să ai grijă de copiii tăi, de familia ta.

Ești din nou în clasa întâi, într-o altfel de școală. Înveți cum să fii mereu sănătos, cum să câștigi timp și bani. Înveți cum să fii mai bun pentru succesul tău. Ești înconjurat de o lume cu oameni de calitate.

Cheia de la ușa ei este în mâna ta și de tine depinde dacă o păstrezi sau nu.
Dar, datorită ei, vei alege numai oameni asemeni ție. Tu ești primul care stabilește nivelul calității.
Trebuie doar să dai startul!..