Tratamente naturiste astm

Cu toţii răcim la un moment dat, dar putem micşora durata şi gravitatea bolii prin modul în care ne îngrijim organismul. Unele din plantele pe care le vom utiliza în acest capitol se numesc lenitive, diaforetice şi expectorante.

Lenitivele calmează zonele iritate  şi inflamate, permiţând astfel corpului să se vindece.

Diaforeticele  provoacă transpiraţia şi creşterea circulaţiei sangvine, ajutând organismul să scape de toxinele acumulate.

Expectorantele ajută organismul prin eliminarea mucusului din organism.

Pe durata bolii şi în timpul convalescenţei, pacientul trebuie să ţină o dietă uşoară. Dacă organismul este slăbit, nu trebuie să folosiţi stimulenţi  puternici,  ci  numai  supe  şi  tonice  uşoare pentru recăpătarea puterii.

Nici o vârstă nu este scutită de astm, deşi boala este mai frecventă în copilărie şi la tinereţe. Crizele de astm sunt cauzate de spasme ale bronhiilor sau de inflamarea membranelor mucoase. Recurenţa şi severitatea acestora are mai multe cauze. Oboseala fizică sau psihică, expunerea la gaze toxice sau chimicale, inhalarea alergenilor, mâncarea, infecţiile tractului respirator inferior

Tratatamente naturiste astm

sau superior şi emoţiile puternice pot declanşa crize ce pot dura de la câteva ore la câteva zile. Încercaţi câteva din următoarele reţete naturiste, care pot ajuta la controlul crizelor de astm.

Tratatamente naturiste astm

Adjuvante respiratorii pentru astmatici înainte de culcare

Luaţi o lingură cu ulei de floarea-soarelui sau de porumb înainte de culcare. Vă ajută să respiraţi mai uşor în timpul nopţii.

Tinctură pentru astm

Puneţi 4 linguri cu frunze de lobelia şi 4 linguri cu sămânţă de lobelia (măcinate) în 4 căni cu oţet de zmeură. Lăsaţi la macerat timp de două săptămâni. Strecuraţi amestecul şi luaţi câte o lingură în timpul crizelor de astm. În caz de nevoie, luaţi câte o lingură la fiecare 10 minute, până la încetarea crizei. Atenţie: supradoza de lobelia poate cauza scăderea tensiunii arteriale, probleme respiratorii şi chiar comă, urmată de moarte.

Pentru obţinerea oţetului de zmeură, pisaţi 8 căni cu zmeură proaspătă sau conservată şi adăugaţi 8 căni cu oţet de mere.

Lăsaţi să  stea 2 zile, apoi strecuraţi. La fiecare 4 căni cu lichid adăugaţi 1 ¼ căni cu zahăr. Fierbeţi şi îndepărtaţi spuma care se formează la suprafaţă. Cu cât fierbeţi mai mult, cu atât siropul va fi mai gros. Puteţi combina acest sirop cu altele sau îl puteţi adăuga la ceaiurile de tuse.

Tratament cu aloe vera

Dacă suferiţi de astm, fierbeţi nişte frunze de aloe vera într-un vas cu apă şi inhalaţi vaporii. Acoperiţi-vă capul cu un prosop, pentru a obţine efectul maxim al vaporilor.

Tratament cu podbal

Adăugaţi câte o lingură cu podbal, lumânărică, cimbru şi lobelia la 2 căni cu apă. Fierbeţi la foc mic, într-un vas acoperit, cel puţin o jumătate de oră. Strecuraţi şi adăugaţi 2 căni cu miere. Luaţi câte o lingură până la încetarea crizei. Puteţi adăuga aromatizanţi, cum ar fi uleiul de mentă.

Tratament cu suc de afine

Sucul de afine este foarte bun pentru tratarea crizelor de astm, deoarece conţine un ingredient care dilată bronhiile.

Pisaţi bine afinele. Puneţi-le într-un recipient de sticlă închis ermetic şi păstraţi-l la frigider. În timpul unei crize, adăugaţi 3 linguriţe cu afine pisate la o cană cu apă fierbinte. Sorbiţi infuzia cât timp este fierbinte.

Tratament cu fum de plante medicinale

Acest tratament era odată folosit ca tutun de fumat pentru astmatici: amestecaţi câte o cană cu rozmarin, frunze de podbal, silur, cimbru şi levănţică. Pisaţi şi uniformizaţi bine. Rulaţi amestecul în ţigarete sau puneţi-l într-o pipă pentru fumat. Nu ştiu pe nimeni care să fi încercat această reţetă, dar se spune ca a fost folosită destul de des de amerindieni.

Tratament cu ceai de caprifoi

Mulţi oameni beau ceai de caprifoi pentru a trata astmul cronic. Puneţi o lingură cu rădăcină de caprifoi dată pe râzătoare într-o cană cu apă. Fierbeţi uşor timp de 10 minute. Strecuraţi şi îndulciţi ceaiul. Consumaţi-l zilnic.

Tratament cu hrean

Adăugaţi mai multe linguri cu hrean proaspăt dat pe răzătore la o cană cu lapte. Fierbeţi la foc mic timp de 10 minute şi strecuraţi. Consumaţi cât este necesar pentru a vă calma.

Tratament cu alge roşii (Chondrus crispus)

Amestecaţi câte o lingură cu Eupatorium perfoliatum, alge roşii, podbal, lumânărică, cimbru, rozmarin, valeriană şi lobelia. Adăugaţi o linguriţă din acest amestec la o cană cu apă fiartă. Acoperiţi vasul şi aşteptaţi timp de 15 minute. Strecuraţi apoi infuzia. Se poate adăuga ulei de mentă sau de cireşe pentru a da gust. Beţi 4 căni pe zi pentru a vă calma.

Tratament cu rădăcină de lumânărică

Curăţaţi cu atenţie rădăcina de lumânărică. Adăugaţi o cană cu rădăcină mărunţită la 2 căni cu apă. Fierbeţi la foc mic până când lichidul scade la jumătate. Strecuraţi bine şi adăugaţi o cană cu miere. Folosiţi câte 2 linguri, în funcţie de necesitate. Această reţetă este utilă şi în caz de răceală, fiindcă ajută la îndepărtarea flegmei.

Tratament cu ceapă

Preparaţi această reţetă zilnic. Tăiaţi o ceapă în felii foarte subţiri şi puneţi-o într-un bol cu miere. Aşteptaţi să treacă o noapte. În ziua următoare, îndepărtaţi feliile de ceapă şi luaţi câte o lingură de miere de 3-4 ori pe zi.

Tratament cu fum de rozmarin

Se spune că această reţetă uşurează dificultăţile respiratorii. Puneţi rozmarin uscat şi pisat într-o pipă şi fumaţi pentru uşurarea respiraţiei

Tratament cu codiţe de cireşe

Adăugaţi un pumn de codiţe de cireşe la o jumătate de litru de apă clocotită. Acoperiţi vasul şi infuzaţi până lichidul se răceşte apoi strecuraţi. Adăugaţi jumătate de litru de miere şi agitaţi bine. Luaţi câte o lingură, în funcţie de tuse.

Cafea pentru astmul nervos

Cafeaua este utilă pentru anumite forme de astm. Faceţi cafeaua dublă ca tărie şi beţi când aveţi dificultăţi.

Ceai de fenicul pentru tratamentul astmului

Pisaţi 2 linguriţe cu seminţe de fenicul şi turnaţi o cană cu apă clocotită peste ele. Acoperiţi vasul şi aşteptaţi 15 minute. Strecuraţi şi îndulciţi infuzia. Dacă folosiţi zahăr, veţi trata şi indigestia.

Tratament cu panseluţe

Panseluţele sunt cunoscute şi sub denumirea de trei-fraţi-pătaţi. Ceaiul din flori şi frunze poate fi folosit pentru a trata astmul cronic şi pentru a întări inima. Acesta a fost folosit şi pentru epilepsie, fiind anticonvulsiv. Adăugaţi frunze şi flori mărunţite la o cană cu apă clocotită şi lăsaţi vasul acoperit timp de 10 minute. Strecuraţi şi îndulciţi infuzia. Beţi mai multe căni pe zi.

Tratament cu cartofi

Fierbeţi mai mulţi cartofi. Puneţi-i într-un vas şi acoperiţi-vă capul cu un prosop, pentru a obţine efectul maxim al vaporilor.

Combaterea tusei tabagice folosind miere

Turnaţi o cană cu apă clocotită peste o lingură cu seminţe de anason. Lăsaţi la infuzat timp de 15 minute. Strecuraţi infuzia şi îndulciţi-o cu miere. Se bea fierbinte.

Tratament cu cimbru

Daţi un clocot la 2 căni cu apă căreia i-aţi adăugat o lingură cu cimbru. Turnaţi lichidul într-un vas şi acoperiţi capul şi vasul cu un prosop, pentru a inhala vaporii.

 

Tratatamente naturiste astm

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru ASTM BRONSIC, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste – Dr. Doina Teodora.

Doamna doctor este totodata medic specialist pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Craiova si totodata medic cu specializari in Medicina Alternativa (remedii pe baza de produse naturiste, biorezonanta, psihologie si psihoterapie).

Pentru adulti:

 Oxy Max (20-20-20 picaturi intr-un pahar mare cu apa plata, administrate inainte de fiecare masa, 2 luni continuu) imbunatateste oxigenarea celulara a intregului organism si implicit pe cea a cailor bronho-pulmonare afectate de astm.

 Oregano Oil (4-4-4 picaturi intr-o lingura cu ulei de floarea sorelui si cateva picaturi de lamaie, in timpul mesei, 3 luni continuu) fluidizeaza mucusul din plamani si elimina spasmele bronhiale.

– Noni – suc (1-1-1 linguri inainte de masa, 2 luni continuu) intareste imunitatea si rezistenta organismului prin normalizarea secretiei de imunoglobuline raspunzatoare de declansarea astmului alergic.

– Omega 3 (1-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu) poseda efect antiinflamator si protector al cailor respiratorii, reducand fenomenele de inflamatie ce afecteaza bronhiile.

– Garlic Caps (1-0-1 dupa masa, este un bun antibiotic si antiseptic natural, manifesta efecte depurative, combate infectiile).

Pentru copiii intre 5 si 12 ani:

 Oxy Max  (10-10-10 picaturi intr-un pahar cu apa) actioneaza ca mai sus.

– Noni – suc (1-1-1 linguri inainte de masa, 2 luni continuu, este un bun imuno-stimulator, bun protector impotriva infectiilor, tonic si trofic general).

– Immunaid (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu; regleaza secretia de imunoglobuline raspunzatoare de aparitia astmului alergic la copii)

 Oregano Oil  (3-3-3 picaturi intr-o lingura impreuna cu cativa ml de ulei de floarea sorelui si cateva picaturi de suc de lamaie, in timpul mesei, 3 luni continuu) fluidizeaza mucusul din plamani si elimina spasmele bronhiale.

Observatie: Se fac 2-3 cure anual cu pauze intre ele si se pot administra impreuna cu alte tratamente prescrise de medicul specialist.