10 remedii naturiste pentru ulcer

 

Cunoscut în mod obișnuit ca afecţiune a stomacului, ulcerul se dezvoltă în jurul mucoasei stomacului și în partea superioară a intestinului. Diverse sondaje au relevat faptul că una din 10 persoane se confruntă cu ulcer cel puțin o dată în viață.

Experții în domeniul sănătății afirmă că omul dezvoltă ulcer atunci când intestinul superior și mucoasa stomacului se irită prin acizi stomacali dăunători.

Mai mulți factori contribuie la această afecțiune cauzată de acizii din stomac, cum ar fi consumul de alcool în exces, arsuri, vătămări fizice, radioterapie, utilizarea excesivă de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS) sau bacteria Helicobacter pylori (H.pylori).

Tipuri de ulcer

Unul dintre tipurile comune de ulcer este cel peptic care se împarte în trei tipuri diferite, cum ar fi:

  •              Ulcer esofagian care se dezvoltă în esofag
  •              Ulcer gastric care afectează stomacul
  •              Ulcer duodenal care se dezvoltă în partea superioară a intestinului subțire sau duodenul

Simptome comune

Poţi trata un ulcer în cel mai scurt timp, urmărind următoarele simptome:

  •              Senzaţia de arsură ȋntre zona toracică şi abdomen
  •              Durere ușoară până la severă între zona toracică și abdomen
  •              Senzaţie de arsură
  •              Indigestie
  •              Reducerea poftei de mâncare
  •              Vărsături
  •              Pierdere în greutate
  •              Greaţă
  •             Eructaţie

Deși există tratamente disponibile pentru ameliorarea durerii de stomac, puteți opta întotdeauna pentru remedii la domiciliu pentru a evita efectele adverse ale antibioticelor asupra sănătății și pentru a scăpa de ulcer într-un timp scurt.

10 remedii naturiste pentru ulcer

ulcer

  1. Lemnul dulce

 Lemnul dulce a rămas esenţial în rândul remediilor naturiste datorită proprietăților sale de prevenire a ulcerului. Planta medicinală stimulează intestinul și stomacul pentru a produce mucus necesar pentru acoperirea mucoasei stomacului contra componentelor acide. Nu numai că acest mucus protejează stomacul, dar ajută și în procesul de vindecare, reducând în același timp durerea supărătoare. 

Cercetările au sugerat, de asemenea, că prezența compușilor vindecători din lemnul dulce inhibă dezvoltarea bacteriei Helicobacter în stomac. Cu toate acestea, este esențial să consultați medicul pentru a consuma cantitatea potrivită de lemn dulce pentru efectele sale benefice.

  1. Usturoiul

Usturoiul este o sursă importantă de elemente cu proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Unele studii recente au arătat că adăugarea de extracte de usturoi în meniuri nu numai că grăbește procesul de vindecare a ulcerului, dar, de asemenea, scade șansa de dezvoltare a acestuia. Mai mult, dacă îți place gustul de usturoi, poți mânca zilnic doi-trei căței de usturoi, în funcție de starea ta, pentru a lupta împotriva bacteriilor care îți afectează mucoasa stomacului. 

  1. Sucul de varză

Sucul de varză ţine afecţiunile stomcului la distanţă. Proprietățile vindecătoare și calmante din acesta asigură o ameliorare instantanee a celor care suferă de ulcer gastric. Sucul este încărcat cu vitamina C care elimină bacteriile infecțioase H. pylori. Sucul de varză poate deveni o soluție finală pentru a trata durerile tractului digestiv pe care le provoacă ulcerul peptic. Sugerăm să consulţi un medic pentru a identifica problema care stă la baza declanşării ulcerului și să nu recurgi la auto-medicaţie.   

  1. Mierea

Îmbogățită cu antioxidanți, mierea are numeroase beneficii pentru sănătate. Una dintre ele este tratarea ulcerului. Diverse studii au dovedit, de asemenea, proprietățile sale anti-bacteriene, care joacă un rol crucial pentru prevenirea ulcerului și accelerarea procesului de vindecare. În plus, nu uita să vizitezi medicul dacă starea ta rămâne aceeași după câteva zile.  

  1. Flavonoidele

Multe flavanoide semi-sintetice au proprietăți anti-ulcer semnificative. Aceasta înseamnă că o adăugare de bioflavonoid la dietă poate fi un mod eficient de a trata ulcerul gastric. Nutrienții potențiali sunt considerați „gastro-protectori” pentru mecanismul lor excelent de apărare pentru a trata ulcerațiile mucoasei stomacale. Un studiu recent asupra flavonoidelor nu a arătat niciun efect advers al consumării unei cantități adecvate de flavonoide. Poți obține flavonoide din surse alimentare precum: 

  •              Struguri roșii
  •              Soia
  •              Fructe de pădure
  •              Măr
  •              Broccoli
  •              Ceai verde
  •              Nap
  1. Probioticele

Probioticele conțin bacterii sau paraziți precum Nostoc, Cianobacterii care sunt microorganisme importante pentru tractul digestiv uman. Următoarele alimente fermentate sunt modalitatea convenabilă de a echilibra aportul de probiotice precum:   

  •              Iaurt
  •              Kefir
  •              Zer
  •              Kimchi
  •              Miso

Adăugarea de probiotice în dietă este un mod eficient de a preveni dezvoltarea bacteriilor H.pylori în mucoasa stomacului. Cu toate acestea, evită consumul excesiv de alimente fermentate și consultă medicul.

  1. Merişoarele

Dulce-acrişor, merişorul combate ulcerul și infecțiile urinare. Inhibă dezvoltarea bacteriilor și aderenţa lor la pereții vezicii urinare. Merişoarele reduc riscurile asociate cu infecții severe ale vezicii urinare care duc la formarea ulcerului. Compusul numit „Proantocianidină” din merișoare împiedică semnificativ dezvoltarea H.pylori în mucoasa stomacului.    

  1. Bananele

Compusul „Leucocianidină” din banane stimulează producția de mucus stomacal în organism, contribuind la formarea unei bariere între peretele stomacului și acizii digestivi. Mai mult, fructul delicios este încărcat cu substanțe antibacteriene care joacă un rol esențial în combaterea bacteriilor H.pylori. Poţi crește aportul de banane sub formă de smoothie. Ai grijă când consumi banane în caz de senzație de arsură severă între piept și abdomen, deoarece totul funcționează cel mai bine cu moderație.   

  1. Ardeiul iuteremedii naturiste pentru ulcer

Multe persoane consideră că aportul unor cantități mari de ardei iute este una dintre cauzele majore ale ulcerelor stomacale. De fapt, medicii sfătuiesc pacienții cu ulcer să-și limiteze consumul de ardei iute pentru a evita exacerbarea durerilor de stomac.  

Spre deosebire de această abordare, studiile recente au prezentat ardeiul iute ca un remediu eficient de acasă, natural, care te ajută să lupți împotriva ulcerului stomacal. Prezența capsaicinei – un stimulent pentru reducerea producției de acid în stomac este un factor semnificativ, ceea ce face ca ardeiul iute să fie benefic. Mai mult, capsaicina îmbunătățește, de asemenea, circulația sângelui în stomac și crește producția de mucus pentru a acoperi mucoasa stomacului.

  1. Aloe Vera

Aloe Vera are proprietăți antibacteriene, ceea ce îl face un remediu natural eficient pentru tratarea ulcerului. Consumul de Aloe Vera concentrat în mod regulat cu antibiotice de 1,4 mg timp de cel puțin șase săptămâni este recomandat pentru tratarea ulcerului. De asemenea, reduce dezvoltarea bacteriilor H.pylori și ajută la recuperare rapidă. În ciuda acestui fapt, consultarea medicului pare o idee înțeleaptă pentru a obține tratamentul potrivit.   

Concluzii

Ulcerul a devenit o afecțiune medicală obișnuită, cu evoluţie rapidă. Afecţiunea stomacală se poate agrava dacă nu este tratată adecvat și la timp. Remediile naturale de acasă, enumerate, dacă sunt luate cu medicamente adecvate, pot ajuta la prevenirea formării de răni pe mucoasa stomacului. În plus, facilitează vindecarea și îmbunătățesc efectele tratamentului medical. Toate remediile casnice sunt naturale, ușor de utilizat și nu au efecte secundare. Astfel, pacienții cu ulcer trebuie să se consulte cu medicul lor înainte de a opta pentru tratamente fără reţetă.  

În continuare vă oferim o schemă detaliată de tratament specifică strict problematicii acestei afecțiuni. Schema este întocmită și aplicată punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii și tratamente naturiste.

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita pentru tratarea ulcerului gastroduodenal

Simptomul principal al acestei boli este durerea. Caracteristicile difera, insa, in functie de localizarea ulcerului. In ulcerul gastric (gr. gaster = stomac) durerea este localizata in capul pieptului si survine la 30-60 de minute dupa masa, iar in ulcerul duodenal (prima portiune a intestinului subtire, care masoara 12 grosimi de deget; abrev. lat. duodenum digitorum = douasprezece), la 2-4 ore. Bolnavii de ulcer mai acuza: greata, arsuri retrosternale, varsaturi, sughit, etc…

Crizele dureroase survin mai ales primavara si toamna, dar si in restul anotimpurilor, ca urmare a unor greseli alimentare.

Ulcerul netratat produce complicatii grave: hemoragii, perforatii, stenoza pilorica, etc… Masuri igienice care se impun bolnavilor si descendentilor din familii de ulcerosi:

– program de munca si de odihna respectat cu strictete;
– suprimarea tutunului si a bauturilor alcoolice;
– evitarea stresurilor;

Alimente interzise: supe de carne, rantasuri, supe de oase, ciorbe, iaurt, lapte batut, muraturi, bors, otet, visine, carne grasa, vanat, afumaturi, carne de oaie, de miel, slanina, oua tari, fasole, linte, mazare, gulii, alune, prajituri de cofetarie, cozonac, gogosi, paine calda, paine neagra, cafea, ceai, piper, ardei, hrean, mustar, usturoi, ceapa, bauturi alcoolice, ciocolata, dulceata, inghetata, alimente prajite.

De asemenea, vor mai fi excluse alimentele pe care bolnavul nu le tolereaza.

In continuare va punem la dispozitie o schema detaliata de tratament pentru ULCERUL GASTRO-DUODENAL. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

Ulcerul reprezinta o afectiune ce apare frecvent gastroduodenal si la nivel venos (ulcerul varicos). Ulcerul gastro-duodenal este caracterizat prin aparitia de ulceratii cu pierdere de substanta pe mucoasa, submucoasa si strat muscular in zona de tub digestiv supus actiunii peptice a sucului gastric. Afectiunea are ca localizare in primul rand duodenul, apoi stomacul, mai rar partea inferioara a esofagului si intestinul subtire. Pentru tratarea ulcerului gastro-duodenal recomand personal urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:

Liquid Clorophyll (1-1-1 inainte de masa, 3 luni continuu, are efect protector asupra mucoasei gastrice neutralizand aciditatea excesiva).

Digestive Enzymes (0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, faciliteaza procesele de digestie si absorbtie in tubul digestiv prevenind balonarile, pirozisul si alte simptome ale ulcerului).

Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, are efect antistres si de relaxare a sistemului nervos neurovegetativ, prevenind dezechilibrele de aciditate gastrica si crampele stomacale – avand in vedere ca o mare parte din ulcere se dezvolta din cauza stresului).

Para Protex (1-1-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, are functie antibacteriana, sterilizand ulcerele cu Helicobacter Pylori si alte suprapuneri de microorganisme).

– Optional se va consuma apa alcalina (vezi dispozitivul Aquarion), deosebit de benefica in alcalinizarea mediului gastro-intestinal si optimizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, fluidizarea sangelui, protejarea ADN-ului celular, oxigenarea in profunzime cardio-vasculara, periferica si cerebrala.