Principiile unei vieţi sănătoase

 

Există numeroase principii pentru o viaţă sănătoasă, de care e bine să ţii cont şi pe care e indicat să le integrezi în traiul zilnic. Să fii atent cum îţi armonizezi pla­nurile de viaţă, să (re)descoperi alimentaţia sănătoasă, apa şi exerciţiile fizice şi să-ţi ajuţi corpul cu suplimente nutritive reprezintă cele mai importante principii ale unei vieţi sănătoase.

FII CONŞTIENT DE PLANURILE VIEŢII TALE!

Dacă vrei să nu mai fii stresat, trebuie să te echilibrezi pe toate planurile: familie, profesie, spirit.

SECRETELE UNEI VIEŢI SĂNĂTOASE SUNT TREI:

  • O alimentaţie sănătoasă face minuni.
  • Doi litri de lichid zilnic reprezin­tă cantitatea minimă de la care trebuie să porneşti.
  • Exerciţiile care-ţi pun corpul la treabă (cel puţin 30 de minute pe zi) te ajută să-ţi îmbunătă­ţeşti starea naturală de bine.

RELAXEAZĂTE CU magneziu, CALCIU, SUNĂTOARE ŞI ULEI DE PEŞTE!

produse naturiste calivita

Dacă suferi de stres şi anxietate sau depresii moderate, ia zilnic 900 mg dintr-un extract standardizat de sunătoare, 1.000 mg de calciu, 300 mg de magneziu şi 3 grame de grăsimi omega 3 din uleiuri de peşte.

TONIFICĂ-TE CU VITAMINE, SPIRULINĂ ŞI GINSENG!

Devii mai puternic şi viguros şi scapi de oboseală dacă suplimen­tezi dieta zilnică cu una sau două tablete de vitamine şi multiminerale de calitate – 2.000 mg de spirulină şi 200 mg dintr-un extract standardizat de ginseng panax.

PROTEJEAZĂ-TE CU GINKGO BILOBA!

Îţi poţi creşte capacitatea de concentrare, vioiciunea mentală şi tonusul psihic cu 120 mg dintr-un extract standardizat de

Principiile unei vieţi sănătoase

ginkgo biloba luat zilnic. E un antidepresiv natural eficient, mai ales când fluxul sangvin este redus la nivelul creierului.

MERGI LA UN CONTROL MEDICAL!

Mergi la medicul de familie ca să te asiguri că simptomele pe care le ai nu sunt legate de o problemă medicală. încearcă să-ţi faci ana­lizele cel puţin o dată pe an ca să depistezi şi să tratezi la timp orice problemă de sănătate!

CAUTĂ CONSILIERE!

Un psiholog sau un psihoterapeut te poate ajuta să te vindeci pe de-a întregul. Avem de învăţat de la vecinii occidentali, care văd în psiholog un prieten ce ne ajută să depăşim momentele dificile din diferite perioade ale vieţii. Caută un terapeut bun şi nu te sinchisi de părerea îngustă a unora!

De multe ori investim timp şi ener­gie în munca pe care o depunem sacrificându-ne familia şi sănăta­tea. Cu toate acestea, adevărata împlinire nu se naşte decât prin in­tegrarea experienţelor de viaţă, a înţelepciunii, a unei cunoaşteri de sine mai profunde, precum şi a unei viziuni mai largi asupra vieţii.

Împlinirea de sine nu durează dacă nu reuşim să echilibrăm cele 5 do­menii ale vieţii:

  1. Principiile unei vieţi sănătoaseFAMILIA ŞI CĂMINUL: relaţionarea cu cei dragi, mesele împreună, sarcinile de zi cu zi, vacanţele.
  2. MUNCA: sarcinile obişnuite de la serviciu, continuarea educaţiei profesionale.
  3. SĂNĂTATEA Şl RECREAŢIA; exerci­ţiile fizice, somnul, hobby-urile, di­ferite sporturi.
  4. VIAŢĂ SOCIALĂ ŞI COMUNITATE: timpul petrecut cu prietenii, mun­ca de voluntariat.
  5. VIATA SPIRITUALĂ: practica medi­taţiei, lecturarea de cărţi de dez­voltare spirituală, mersul la biserică. Indiferent ce formă ia viaţa spirituală, este adevărata cheie a succesului şi împlinirii de durată.

Cu cât viziunea ta asupra vieţii şi sentimentul că poţi contribui într-un sens constructiv la bunul mers al comunităţii în care trăieşti sunt mai ample, cu atât mai mare va fi împlinirea interioară pe care ovei simţi.

Dacă vei analiza aceste cinci do­menii din viaţa ta, vei înţelege ra­pid unde ai exagerat cu eforturile şi unde nu ai investit destul. în ce domenii din viaţă cheltuieşti exage­rat de mult timp şi efort şi în ce do­menii prea puţin? Prin studierea şi evaluarea domeniilor, poţi determi­na propriile zone de putere şi propri­ile slăbiciuni, inclusiv domeniile în care te poţi confrunta cu un potenţi­al eşec. Este simplu: investeşte mai mult timp în zonele descoperite şi redu din timpul şi efortul alocate do­meniilor în care ai făcut exces.

Echilibrarea dinamică a vieţii pre­supune acordarea unei atenţii su­plimentare şi investirea de timp în anumite domenii de viaţă.

Împlinirea de sine înseamnă:

  • să te bucuri de ceea ce ai realizat păstrându-ţi echilibrul în viaţă;
  • să beneficiezi de o stare de sănătate cât mai bună;
  • să trăieşti sentimentul că nu vei dori să renunţi niciodată la ceea ce faci, mai mult, că eşti dispus să faci pe gratis acelaşi lucru, din simplul motiv că îţi place;
  • să iţi ajuţi semenii şi să ai relaţii umane satisfăcătoare şi armo­nioase nu numai în familie, ci şi cu ceilalţi oameni;
  • să trăieşti o senzaţie generală de bunăstare, de pace interioară şi de fericire fără obiect;
  • să aşezi la baza vieţii tale mai degrabă valorile interioare ale vieţii decât pe cele exterioare.